Reklama

Reklama

Ace Ventura 2: Volání divočiny

  • USA Ace Ventura: When Nature Calls (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ace Ventura se uchýlil do buddhistického kláštera, kde se plně oddal meditacím, ale nezůstane bez práce dlouho. Objeví se totiž neodbytný cizinec, který mu nabídne práci a společně s představeným kláštera, který by se svérázného detektiva rád zbavil, ho přesvědčí, aby nabídku přijal. Jde o to, aby v provincii Bonai našel ukradené posvátné zvíře kmene Wačatů, bílého netopýra Šikaku, které měla náčelníkova dcera dostat jako svatební dar. Pokud by se zvíře nenašlo, je útočný kmen Wačutů, z něhož pochází ženich, připraven nevěstin kmen zmasakrovat a do jednoho vybít. Ace nejprve ztropí řadu skandálů v sídle konzula Cadbyho, kde šokuje zdejší bělošskou smetánku, a potom se okouzlen Afrikou vydává do vesnice, aby zahájil pátrání. Setká se tu mimo jiné také s krásnou náčelníkovou dcerou, která na něj má velmi neobvyklou prosbu a přestože jí nedokáže odolat, nezapomíná na své poslání. Brzy se dostane na stopu bezcitnému lovci ohrožených druhů zvířat Quinnovi, jehož havraní pero najde v jeskyni, odkud byl netopýr ukraden. Sleduje ho pomocí velmi rafinovaných metod a pomalu se přes řadu nečekaných nebezpečí propracovává k odhalení skutečného pachatele i jeho nekalých úmyslů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (382)

KASUGI odpad!

všechny recenze uživatele

Je opravdu smutné, že kvalitní herec Carrey se stal slavným na takovýchto pičovinách. Tlustí amíci vyžraní z hamburgerů a coca-coly naplňovali kinosály o stošest a z Jima se stala hvězda první velikosti. Jednička se ještě dala vydržet, no tohle jsem ukončil už po scéně ve stanu. Zajímalo by mě, jestli se za tohle Carrey stydí. "Carrey je Cimeřan, ti se nestydí... tak se stydím za něj." ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

První Ace Ventura je veskrze oddychová blbinka s teatrálně střeleným Carreym, Volání divočiny je spíše jen blbin(k)a s nadmíru otravným Carreym. Ve druhém dobrodružství milovníka zvířat (tedy, až na netopýry) se to hemží potrhlými až bizarními scénkami, které mě spíše iritovaly než pobavily. "Detektivní" rovina rovněž fungovala lépe v jedničce. Volání divočiny je ve výsledku vhodné primárně pro fanoušky Carreyho s vysokou mírou tolerance vůči jeho postavě. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Co vám na to asi tak mám říct? Podle mě je docela rozdíl mezi uměním dokázat si ze sebe udělat srandu a schopností dělat ze sebe debila. ČSFD je ovšem proslulá tím, že boří hranice snáz než EU, a tak si na ní i takováhle debilita může přijít k dvaašedesáti procentům. I kdyby se ve slově divočina ´dé´ otočilo o 90°, písmena ´vé´ a ´čé´ se prohodila a zdejších 62% se proměnilo v procent 26, pořád by to bylo hodně. ()

ProjectAlice 

všechny recenze uživatele

V niečom je to lepšie ako jednotka, v niečom zase horšie. Chválim prostredie a humorné scénky, ktoré boli asi lepšie nez v predchádzajúcom diely. Pľuvanie, rovnako ako aj rodenie hrocha nemalo chybu. Táto komédia nezaostáva za svojou predchodkyňou. Podarené pokračovanie a myslím, že komu sa páčila jednotka, bude sa aj dvojka. 85% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tohle, že je nevydařený pokračování? No to je snad jako jenom vtip, ne? tak to už by stačilo, teď to hodnocení pěkně rychle změňte, už to neni legrace. tak šup šup, ať už to je. Jim Carrey je tady prostě pořád ve formě, sice ze začátku Carrey po úspěchu prvního dílu šoupe jeden vytlemenější výraz než druhej a pak to působí trošku přeplácaně, ale to se po chvilce změní v Carryeho one man show a nezadržitelně se to řítí až ke konci, takovým mega tempem, až je vám nakonec líto, že to už skončilo. Možná to teda pár slabších chvilek má, ale to mi rozhodně nezabrání tomu dát 5* ()

Galerie (54)

Zajímavosti (18)

  • Úvodní scéna, kde "zemře mýval", je parodií podobné scény z filmu Cliffhanger (1993). (kyLuke)
  • Ve verzi s českým dabingem označí Ace (Jim Carrey) postavu, kterou hraje Tommy Davidson (The Tiny Warrior), za "corvus corax", což má být "havran, nejchytřejší pták". Ve skutečnosti jde však o latinský termín pro krkavce velkého, havran má označení "corvus frugilegus". (Kohaves)
  • Celý dej filmu vyústi v dôkaz, že všetko sa dialo kvôli surovine nazvanej Guáno. Guáno sú nahromadené exkrementy morských vtákov, netopierov a tuleňov. Pre vysoký obsah amoniaku a fosforu sa používa ako surovina na výrobu hnojív za vysoké ceny.  V roku 1932 pri Namíbijských ostrovoch Bird Rock bola postavená drevená plošina vzdialená 200 m od pobrežia tesárom menom Adolf Winter, ktorý študoval správanie morských vtákov. Napriek svojim kritikom a posmeškárom, ktorí nazvali štruktúru ''Winterovo šialenstvo'', sa pustil do projektu a nakoniec sa stal multimilionárom. Plošinu s rozlohou 1,7 ha celú postavil z dreva na 1000 stĺpoch zapustených do skaly, ktorá je domovom najmä kormorána čierneho a podľa výpočtov by na nej mohlo odpočívať približne 500 000 vtákov. Následne úspešne postavil dve ďalšie plošiny s rozlohou 4 ha. Platformy, ktoré nenájdete nikde inde na svete, v súčasnosti produkujú asi 2 500 ton guána ročne. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno