Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Inspektor Callahan se podílel na odsouzení vlivného gangstera Loua Janera a jeho muži se ho vzápětí pokusí zabít. Harrymu se však podaří z noční přestřelky vyváznout bez zranění. Další den je mu přidělen nový parťák, Číňan Quan. Společně jsou pověřeni vyšetřováním vraždy zpěváka Johnnyho Squarese, který pravě dokončil natáčení hororu Hotel Satan pod vedením režiséra Petera Swana. Televizní reportérka Samantha Walkerová zveřejní zprávu o podivné hře, kterou hrál režisér Swan a někteří lidé z jeho štábu. Každý z nich vypracoval seznam lidí, kteří prý zemřou. Vítězem je ten, kdo uhádne nejvíce mrtvých. Na Swanově seznamu Harry najde nejen zpěváka Squerese, ale i sebe. Po dalším útoku Janerových zabijáků Harry pohrozí uvězněnému gangsterovi, že přijde o život, pokud se mu něco stane. Po dalších vraždách, jejichž oběti byly na seznamech podivné hry, si Harry uvědomí, že jde o někoho, kdo se chce režisérovi pomstít. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (175)

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Tak a středečním večerům s Harrym je konec.....Sázka na smrt je bohužel celkem jasně nejslabším dílem z celé série...není to ani tak kvůli Clintovu stáří, protože ten pořád válí, ani kvůli vykrádání (naopak, opět scénáristi pochystali originální zápletku, toho si u Harryho ohromně vážím). Pětka je nejslabší především kvůli tomu, že Drsný Harry už není zdaleka tak drsný jako v předchozích částech. Krásně je to vidět na konci, kdy prohlásí: "Visí tamhle na dveřích", což je taky solidní hláška, ale dříve by byl Harry ještě o dost syrovější a taky vtipnější. V pětce je takových momentů jen pomálu, a proto bohužel nezůstanu na tradičních čtyřech hvězdách ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Co první udeří do očí je podoba Patricie Clarkson se Sondrou Locke. Clint prostě ví, jaké ženské se mu líbí. Bohužel Harry je v posledním díle unavený bez jiskry (rozvod se Sondrou byl asi velmi vyčerpávající), a přežívá jen díky neschopnosti zabijáků se do něj strefit dvěma samopaly z několika metrů. Honička ulicemi San Franciska je sice efektní, ale její zakončení je lobotomické (Harry udělá naprostou pitomost). Ovšem kdo by si pomyslel, že Liam Nesson nebude hrát do konce života intoše, ale stane se Clintovým následovníkem. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Má to kopec fajn momentov - Jim Carrey, Neeson, vzťah medzi Clarkson a Eastwoodom, scéna vo väzení alebo mafiánoví bodyguardi. Ale základnou zápletkou a prevedením Buddy Van Horna sa z toho stáva miestami až ťažkopádny počin, ktorého nezachráni ani hláškujúci Eastwood. Harry je stále plnohodnotnou postavou, ale finálny zloduch a pozmenenie konceptu z krimi na detektívny film skrátka nefunguje. Čo je dosť škoda. Trochu to zamrzí, pretože rozlúčenie s Callahanom som si predstavoval inak. Na druhú stranu, ako sériu, ktorá sa môže domrviť rôznymi spôsobmi som si vedel posledný diel predstaviť aj o dosť horšie. Takto priemer. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Původní atmosféra se vytratila definitivně, nastupuje zcela prachobyčejná kriminální story a s asi nejhorším antagonistou, který kdy proti Harrymu stál. Sám Callahan to sice pořád ještě jakž takž dává, ale jeho postava je už spíš takovým ozdobným panákem sloužícím jen pro pobavení diváků než čímkoliv jiným. Každou chvíli mu někdo naběhne na mušku, on ho s grácií odbouchne a sem tam utrousí nějakou tu hlášku. Kolovrátek, který se rychle omrzí a nenašel jsem prakticky nic jiného, čeho by se dalo chytnout. Tři, ale vcelku z milosti. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Posledný diel Harryho už miestami vyznieva jak paródia. Prípad z nejakým vraždiacim magorom nestojí za veľa. Hlavne kvôli zloduchovi, ktorý keď konečne odhalí svoju identitu, tak je len k smiechu. Samotné pátranie je len nahodilé bez nejakých zmysluplných stôp. Ako celok to je slabšie, ale našťastie má film krátku stopáž. V jednotlivostiach tu je pár zaujímavých vecí, ktoré som si pamätal. Či už vedľajšie výstupy budúcich hviezd (Carrey alebo Neeson), parodická naháňačka s malým autíčkom ale Clintove klasické kruté prestrelky v ktorých si počká kým zloduchovia vystrieľajú svoje zásobníky a potom ich bezbranných chladnokrvne strelí do ksichtu. A zdrhajúceho zbabelca pekne do chrbta. Bol to drsniak, ten Harry. Dnes už pre takých poldov nie je miesto, ani na svete, ani vo filmoch. 6/10. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (14)

  • Tento film byl pro skupinu herců, kteří v té době začínali svou kariéru, příležitostí předvést svůj talent. Mezi ně patří Patricia Clarkson, Liam Neeson či Jim Carrey. (ClintEastwood)
  • Až v tomto pátém pokračování se postava detektiva Harryho Callahana konečně dožila věku, který mu na počátku určili tvůrci cyklu Harry Julian Fink a Rita M. Finková. (ClintEastwood)
  • „Každá postava má omezené možnosti a Drsný Harry již svůj potenciál víceméně vyčerpal“. Takto se rozloučil Eastwood se svou slavnou postavou, kterou si zde zahrál naposled. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama