Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Inspektor Callahan se podílel na odsouzení vlivného gangstera Loua Janera a jeho muži se ho vzápětí pokusí zabít. Harrymu se však podaří z noční přestřelky vyváznout bez zranění. Další den je mu přidělen nový parťák, Číňan Quan. Společně jsou pověřeni vyšetřováním vraždy zpěváka Johnnyho Squarese, který pravě dokončil natáčení hororu Hotel Satan pod vedením režiséra Petera Swana. Televizní reportérka Samantha Walkerová zveřejní zprávu o podivné hře, kterou hrál režisér Swan a někteří lidé z jeho štábu. Každý z nich vypracoval seznam lidí, kteří prý zemřou. Vítězem je ten, kdo uhádne nejvíce mrtvých. Na Swanově seznamu Harry najde nejen zpěváka Squerese, ale i sebe. Po dalším útoku Janerových zabijáků Harry pohrozí uvězněnému gangsterovi, že přijde o život, pokud se mu něco stane. Po dalších vraždách, jejichž oběti byly na seznamech podivné hry, si Harry uvědomí, že jde o někoho, kdo se chce režisérovi pomstít. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (175)

otík 

všechny recenze uživatele

Je to sice naprosto klasický příběh už před tím 4x vyprávěný o nezdolném Harry Callahanovi, ale stále je to svižné, nápadité a drsné. Tentokrát jde Harrymu o život díky hře, kterou rozehrál filmový štáb jednoho hororového filmu. Seznam potenciálních obětí padl do rukou psychopata, který podle něj zabíjí. A na seznamu je i Harry, který si však z toho nic nedělá a s lehkostí sobě vlastní si s tímto problémem poradí. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Inspektor s Vámi bude jistě ochotně spolupracovat." Harry, světový rekordman v hodu televizní kamerou do dálky, bude spolupracovat s tiskem? Tak to jsem si byl jistý, že tohle bude zlehka skřípat. Skřípalo, ale mě přitom stále bavilo Harryho nekompromisní provádění zákroků, seznámení s Řezníkem Hicksem, cameo Guns N' Roses i výbušné autíčko na dálkové ovládání. A kdybych nebyl pozitivně naladěný pacifista, tak bych si nyní začal psát seznam politiků, lobbistů a byznysmenů, na které by se měla zaměřit Harryho hlaveň. Naštěstí věřím v dobro a tak doufám, že si sami vezmou provaz a půjdou se zastřelit do vytunelovaného rybníka. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Ještě jednou Drsný Harry a i tento film mi, stejně jako předchozí Sudden Impact, potvrdil, že sedmdesátkový Harry Callahan na mě působil lépe než ten z osmdesátek. A nemyslím si, že by to bylo spojeno s postupujícím věkem hlavního hrdiny. Jde o to, že mi starší příběhy přišly dějově mnohem zajímavější. Hlavního záporáka tentokrát tvůrci drželi dlouho v utajení a já nevím proč; když už s ním totiž vyšli na světlo, byl pro mě natolik nezajímavým, že jsem si ho stejně skoro nevšiml. Harry tady častěji večeřel, než suše hláškoval a nebýt italských mafiánů, skoro bych se nebavil. / Poučení: Chceš-li ulovit pořádnou rybu, chop se harpuny. 3*- ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Sázka na smrt, důstojný Callahanův epilog, je žánrovou zábavou. Je určen milovníkům svérázně drsných chlapáků, kteří s duchapřítomnou elegancí destrukce nastolují spravedlnost a zákon. Nepatří k nejosobitějším, ani k nejpodmanivějším dílům svého druhu, přesto málokoho vyloženě zklame a fanoušky žánru potěší. Hlavní postavou chlapáckého kriminálního thrilleru je Harry Callahan (příjemný Clint Eastwood), sanfranciský policejní inspektor. Je oceňovaný pro své výsledky, pro své metody je postrachem zločincům i nadřízeným. On je terčem pomst i mindráků a téměř každý den musí obhajovat své právo na život. Drsná slupka skrývá vytrvalost a přizpůsobivost měnícím se podmínkám. I trocha citů v nesmělosti uzavření se občas najde. Hlavní ženskou postavou je Samantha Walker (zajímavá Patricia Clarkson), ctižádostivá televizní reportérka. Smrt a vraždění je atraktivní téma pro diváky, i hranice lze ve jménu profese překračovat bez váhání. Důležitou postavou je Peter Swan (sympatický Liam Neeson), režisér béčkové filmové zábavy. S přepjatou hysterií chrání svůj prostor úspěchu, a jen roztahující se ostrý břit smrtelné hry přináší strach. Výraznější postavou je Al Quan (Evan C. Kim), nový Harryho policejní parťák. Malý, odvážný a bojující. Z dalších rolí: psychopatický Swanův fanoušek Harlan Rook (David Hunt), Harryho napjatý nadřízený kapitán Donnelly (Michael Currie), snaživě naléhavý policejní poručík Ackerman (Michael Goodwin), rozjetý rocker Johnny Squares (zajímavý Jim Carrey), zastrašený mafiánský šéf ve vězení Lou Janero (Anthony Charnota), zavražděná filmová kritička Molly Fisher (Ronnie Claire Edwards), frustrovaný a po pozornosti žadonící sebevrah Gus Wheeler (Louis Giambalvo), či prostoduchý obří vězeň Butcher Hicks (Diego Chairs). Jsou mnohem zdařilejší filmové kusy tohoto žánru. Naštěstí Clint své obdivovatele nezklame a přemýšlení se dá úplně vypustit. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Předchozí díly se jaksi snažili tu a tam alespoň něco sdělit, tohle je prostě jen takové - někdo chce Callahana zabít, někoho (všechny) zabije Callahan, tu a tam vybublá nějaká dějová linie. Přesto je to vcelku obstojné rozloučení s nejdrsnějším a nejsvéhlavějším filmovým poldou. Mám hrozně rád scénu z věznice, kde si Callahan hraje na pošťáka. G'N'R docela trapní. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (14)

  • Až v tomto pátém pokračování se postava detektiva Harryho Callahana konečně dožila věku, který mu na počátku určili tvůrci cyklu Harry Julian Fink a Rita M. Finková. (ClintEastwood)
  • Když v únoru roku 1988 probíhaly postprodukční práce na snímku Bird (1988), Eastwoodovi lidé už v San Francisku a okolí natáčeli Sázku na smrt. (ClintEastwood)
  • „Každá postava má omezené možnosti a Drsný Harry již svůj potenciál víceméně vyčerpal“. Takto se rozloučil Eastwood se svou slavnou postavou, kterou si zde zahrál naposled. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama