Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pravda může člověka osvobodit - ale také ho může dostat do spousty problémů. Génius komiků Jim Carrey tentokrát pobaví jako úspěšný advokát, ale i velký lhář, když je donucen kouzelným narozeninovým přáním svého syna přestat na 24 hodin lhát. Brzy zjišťuje, že jeho nejsilnější zbraň - nabroušený jazyk - se obrátila proti němu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (481)

tom88 

všechny recenze uživatele

Z Carreyho filmov mám tento najradšej. Jim sa tu naplno prejavil a ukázal svetu kto je komik číslo jeden. Bavil som sa výborne počas celého filmu a to hlavne na Carreyho vtípkoch. Film je jednoduchý a krátky, ale nechýba mu nadhľad, spád ani dej a je maximálne zábavný. Carreyho by mali tvorcovia filmov viac využívať lebo začína starnúť a bolo by ho škoda. 80%. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jim Carrey ako komik isiel dost dlho mimo mna, to som vzdy mal radsej Benny Hilla, Laurela a Hardyho, pripadne dementne sandlerovky. No nic, scenar je kvalitny, je o slizkom pravnikovi, ktory musi 24 hodin hovorit len pravdu. A tato rola sadla presne Carrey-mu ako komikovi. jeho akrobacie /prdenie, hadzanie xichtikov, gulanie ocami ......./ su proste nezabudnutelne. 77 % ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

Jim Carrey není špatný herec, ale extra ho nějak nemusím. Vtipných scén zde bylo celkem dost, ne všechny ale pobavili. I příběh nebyl nic extra. Přesto je to příjemná jednohubka na opravdu jen jedno podívání. Ještě, že je krátká stopáž filmu, jinač bych hodnotil hůře. S hodně odř.ušima hodnotím na 50% = *** ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Paul Guay, Stephen Mazur .. Už jen tuctová komedie s Jim Carrey, který na prostoru soudní síně předvádí své obvyklé skopičiny a všemožné ksichty. Vcelku slabé a trapně vtipné, za což může především scénář. Jim Carrey natočil několik dobrých komedii, ale tahle k nim rozhodně nepatří. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Šestou stovku mých komentářů začínám komentářem ke komedii Toma Shadyaca s názvem Lhář, lhář, ve které se v hlavní roli představuje vynikající komik Jim Carrey. Zde dostal pořádnou příležitost se vydovádět a zdá se, že toho opravdu plně využil. Bohužel však chtě nechtě musím říci, že i když ze začátku jsou ty Carreyho ksichtíky a jiné pitvoření docela vtipné, tak už v polovině filmu je to jen taková křeč, které už se ani nemohu smát, protože už mi to prostě nepřijde vtipné. A jelikož tento film je právě na tomto pitvoření postaven, tak už pak z mého pohledu nevyznívá tak, jak by asi měl. Ale naštěstí to docela zachraňuje dějová stránka filmu, protože film nabízí opravdu originální myšlenku jak to asi vypadá, když jeden den nemůžete lhát a musíte jen říkat pravdu. Díky tomu zde vzniká i několik opravdu vtipných scének, ale chyba je ta, že právě většina z nich je založena na mimice Carreyho tváře, která, jak už jsem se zmínil, po nějaké chvilce omrzí. Ale zase na druhou stranu je Carrey v této roli naprosto vynikající a těžko si dovedu představit někoho jiného, kdo by to zahrál stejně dobře nebo snad ještě lépe. Takže bych to uzavřel s tím, že lépe to asi zahrát nešlo, takže se to dá těch necelých 90 minut v pohodě přežít. A závěr filmu z letištní ranveje je docela vtipný, to se musí uznat. Takže nakonec filmu po zralé úvaze uděluji tři hvězdičky. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (31)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 45 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Postava Jennifer Tilly Samantha Cole ve filmu "přizná" věk 31 let. Její protagonistce bylo ve skutečnosti v době natáčení 39. (SirTraged)
  • Ve scéně na toaletách, kde si Fletcher Reede (Jim Carrey) „rozbíjí držku“ (dabing Martin Dejdar), případně „nakopává zadek“ (dabing Bohdan Tůma), lze vidět, že toaleta, do které strká hlavu a přivírá si ji prkýnkem, není keramická, ale pěnová. Zcela jasně je vidět, jak se mu pod hlavou mačká a prohýbá. (J.Cobra)

Související novinky

im Carrey souhlasí se vším

im Carrey souhlasí se vším

20.07.2007

...a to jak v otázkách vzkříšení své kariéry, tak i v nejnovějším projektu, s nímž spojil své jméno. Filmy, v nichž se má vyskytnout kdysi nejúspěšnější komik planety, přibývají s týdenní frekvencí.… (více)

Reklama

Reklama