Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drahé kameny jako nástroj k ovládnutí světa – to je případ hodný Jamese Bonda. Sean Connery v britském akčním filmu. Britský tajný agent James Bond konečně zabije svého úhlavního nepřítele, zločince mezinárodního formátu Blofelda. Šéf tajné služby M poté přeřadí Bonda na zdánlivě obyčejný případ pašování diamantů, které se těží v jižní Africe. Agent 007 odletí do Amsterdamu, kde se vydává za pašeráka Petera Frankse. Naváže kontakt s další pašeračkou, krásnou Tiffany Caseovou, od které má převzít obzvlášť velkou zásilku vzácných kamenů a dopravit ji do Spojených států. Zatím netuší, že všichni členové pašerácké sítě, kteří v poslední době přišli do kontaktu s diamanty, zemřeli rukou dvou zvrhlých zabijáků Kidda a Winta. Že diamanty putují do výzkumného střediska amerického milionáře Willarda Whytea, kde jsou použity k výrobě mimořádně výkonného laserového děla. A že pod Whyteovou identitou se skrývá sám Blofeld, jenž Bondův nedávný útok přežil... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (396)

luka4615 

všechny recenze uživatele

007-7 Sean Connery se opět vrátil do své zřejmě neslavnější role, nicméně už to bohužel není ono. Po celou dobu stopáže jsem měl neutuchající dojem, že už ho James Bond unavuje a nebaví. Přičtěte si k tomu ještě genericky vykreslenou zápornou postavu či nezáživný příběh postrádající onu typickou jiskru a dostanete jednu z nejrozporuplnějších bondovek vůbec. Situaci sice zčásti zachraňuje duo zabijáků Wint a Kidd, avšak i přesto se neubráníte dojmu, že to celé šlo pojmout daleko, ale daleko lépe. Na samotný závěr je zde záhodno zmínit i vozidlo Ford Mustang Mach 1, které je součástí výtečně nasnímané automobilové honičky. (HBO GO) „Thank you very much. I was just out walking my rat and seem to have lost my way...“ ()

sud 

všechny recenze uživatele

Opět další zajímavá a dostatečně akční bondovka. Zdejší Blofeldův představitel je asi nejslabší ze všech jeho představitelů a Jill St. John jako bondgirl, u také byli lepší. Všechno zachraňuje duo Wint & Kidd a skvělý Sean Connery. Ostatně s Connerym není špatná bondovka žádná (ani "Nikdy neříkej nikdy"). ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Diamonds are Forever považuji za velmi dobrou bondovku. Možná má své mouchy, jako například nezáživně natočené akční pasáže, kterým by trocha dynamiky neuškodilo. Také si možná mohli odpustit lunární vozítko a nevydařený souboj se dvojicí žen. Jinak je to ale bondovka se vším, co od ní očekávám. A hlavně Conneryho charisma je tak drtivé, že dokáže dobré nedotatky přklenout. Nikdo mi nevymluví, že ty filmy, jejichž předlohu napsal přímo Flemming a hrál v nich Connery, jsou daleko lepší než ostatní. Jen "jeho" filmy mají vyvážený poměr všech potřebných ingrediencí. Jsou hodně akční, ale nikdy ne hloupé, a jsou vtipné, ale nikdy ne směšné. Tento Bond má skvělé záporáky, dobrý námět a překrásnou doprovodnou hudbu ()

woody 

všechny recenze uživatele

7. bondovka - Poslední Conneryho oficiální Bond. Je už unavený a hlášky mu nejdou tak jako před 4 lety. Poslední film s padouchem Blofeldem. Pak už jej po soudní při s McClorym nesměli Broccoli a Saltzman použít. Charles Gray je nevýrazný a nedosahuje charizmatu svých předchůdců. Navíc není plešatý. A objevuje se kdo jiný než nejotrevnější Bondova holka Jill St. John. Na scénář profíka Maibauma skutečně slabota. Zamtečný začátek. Největší světový padouch aby byl tak lehce nalezen a zabit. A při opětovném setkání s vrahem své největší životní lásky naprosto žádné emoce. Stejně tak závěr. Ničící satelit řídí magnetofonová kazeta. Strašné hlouposti. Už to potřebovalo oživení. Zaujme snad jen sadistické duo Wint & Kidd. Mistrovští parchanti, kteří zastiňují většinu ve filmu. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

What The Fuck Was That? Totálně divná bondovka ve které nedává smysl vůbec nic a z níž jsem měl pocit jako by celý štáb byl při natáčení permanentně na tripu. Včetně navrátivšího se Coneryho marně nahánějícího svůj šarm pseudovtipnými hláškami, které smutně dávají vzpomenout na jeho předchozí šmrnc a eleganci. Napětí v nesmyslném ději existuje jen ve stopových prvcích, stejně jako akční scény s příšernými triky (ale naštěstí už ne tak příšerným střihem jako předchozí díl s Lazenbym)... a bohužel to jediné co je v tomhle divném mrdníku ujeté dostatečně vtipným způsobem jsou ti záporáčtí teplí bratři. 4/10 ()

Galerie (162)

Zajímavosti (42)

  • Jen Seanu Connerymu se povedlo po pauze se vrátit k Jamesi Bondovi. Všichni ostatní představitelé se již k roli agenta 007 po pauze nevrátili. (x_silver)
  • Budova Willarda Whytea byl ve skutečnosti lasvegaský Hilton Hotel. (Colonist)

Reklama

Reklama