Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(18)

V antikvariátu grobiánského Irčana Bernarda Blacka a jeho přítelkyně Fran zvané Kocovina, vám nejen nic neprodají, ale ještě vám vynadají, případně i namlátí. (oficiální text distributora)

Recenze (1 063)

kinej 

všechny recenze uživatele

Tyhle anglické sitcomy bývají vážně našlápnutý. Black books to potvrzuje. Jsou zde skvěle napsáné a vykreslené postavy. Bernard, alkoholický gay instelektuál, nemá prostě chybu, je naprosto božsky ztvárněn. Ostatní postavy už tak vymáklé nejsou, ne že by snad byla nouze o srandu, ale nejsou tak terfné a adresné jako Bernard. IT Crowd je o něco vydařenější. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál je naprosto výtečnej a všem ho jedině doporučuji! Okamžitě po zhlédnutí prvního dílu jsem samozřejmě dostal chuť otevřít si krámek s knihama, začít šíleně kouřit a chlastat víno a pak otamtaď vyhánět zákazníky koštětem:) Pravda ale je, že úroveň dílů kolísá a Fran tam být vůbec nemusela.. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VŠICHNI LIDI VYPADNĚTE! JE TO MŮJ OBCHOD!!..... Jste připraveni na pořádnou porci toho nejkvalitnějšího britskýho humoru dávkovanýho po 20ti minutách? Co může vzniknout jinýho spojením irskýho opilce nesnášejícího lidi Bernarda, s téměř Božím stvořením, jenž by mohlo být klidně maniakem Mannym? KNIHKUPECTVÍ! Nesmím zapomenout na Fran, která prodává věci, o kterých neví k čemu jsou, má ráda víno (vlastně cokoliv) a má smůlu na chlapy. Nesourodá trojice, která bez sebe nedokáže žít, je snad od Hotýlku tím nejlepším, co jsem v tomto žánru viděl! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Chci vidět bradku, na který visí idiot. 2.) Jsem neustále nalitej a mám kámoše, kterej tak jenom vypadá. 3.) Chci umět vyrobit víno, které dokáže otrávit Papeže! 4.) Chci se stát PR manažerem roku. PŘÍBĚH **** HUMOR *** ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě seriál moc nepřesvědčil ale po pár dílech jsem si na tu zvláštní trojku a jejich knihkupectví zvykl stejně jako na jejich humor a začal se velice dobře bavit. Není to tak kvalitní jako "Partička IT" ale jedná se o jeden z těch lepších britských sitcomů, který je mi sympatický obsazením i tím, že zbytečně nevrší další a další epizody jako je tomu u amerických kolegů. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Humor převážně konverzační, suchý, lehce absurdní, místy černý. Bernard je prvotřídní flákač bez špetky ambicí, dvakrát se nepřetrhne, aby vyšel svým zákazníkům vstříc, sžil se s nepořádkem svého doupěte a je v pohodě. Manny – připomínající lidem s několika promile v krvi Ježíše – se od Bernarda povahově příliš neliší, akorát je ještě větším podivínem. A Fran, holka odvedle, občas přiběhne, pochlubí se novým trapasem, a zase zmizí. Tahle trojka zajišťuje seriálu nejjistější přísun humoru právě tím, jak jsou v pohodě. Až se občas divíte, že nic nehulí. Pro páteční noc zcela ideální pořad a to se ani nemusíte vrátit z flámu, abyste se zasmáli. Mnohé epizody jsou nadmíru koukatelné i napodruhé a některé (spíše nechtěné) vymoženosti Bernarda a Mannyho by stály za vyzkoušení (třeba to pěstování hub ve vlasech je velmi praktické). 90% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (18)

  • Rodné jméno Billa Baileyho (Manny) je Mark Robert Bailey. Přezdívku Bill začal používat poté, co ji vymyslel jeho učitel hudby, protože uměl tak dobře na kytaru zahrát píseň "Won't You Come Home Bill Bailey". (DivX)
  • Visačka na dveřích obchodu má v 1. řadě na obou stranách nápis "Closed" (zavřeno), který se později změní na "Open" (otevřeno) na obou stranách. Posléze se nápis změní na "Clopen" (zatevřeno). (Morien)
  • Relaxační knihu "The Little Book of Calm" napsal učitel meditace Paul Wilson. (DivX)

Reklama

Reklama