Reklama

Reklama

Resident Evil: Lék

(seriál)
  • USA Resident Evil
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(8)

Skoro tři desetiletí po objevu viru T dojde k epidemii, která odhalí temná tajemství Umbrella Corporation. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (146)

viperDavid 

všechny recenze uživatele

No jo otevřený konec, přesně to co nemám rád. Ale s ostatními sledujícími nesouhlasím, protože já samozvaný profesor zobíkologie říkám, že seriál je podařený, sympatický a dobře zahraný. Jo říkejte si Hardyové a LIVINGDEADové co chcete, jakmile nehraje Mila Jojovič tak je zle co? Těším se na další serii. Na druhou stranu "I am not ok with this" jsem se jí taky nedočkal. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Snad i samotným tvůrcům muselo být jasné, že tímhle zaryté fanoušky herní série příliš nepotěší. Tahle adaptace není žádný fanservis a jde si zcela a naprosto svou cestou a nebýt těch několika postav a názvů, prakticky ani nepoznám, že se jedná o Resident Evil. Do role Alberta Weskera, který je v herní předloze běloch navíc ještě s výraznými árijskými rysy, obsadit vyloženě čokoládového černocha považuju od Netflixu vyloženě za trolling haterů. Lance Reddick je ale výbornej a celej seriál hodně zvedá nahoru. Se scénářem je to už ale horší. Příběhově je to vlastně dost banální a postavy často jednají dost nelogicky, v některých ohledech až hloupě. Opět tu mám ten pocit, že má Netflix u své tvorby problémy s pacingem epizod a efektivní dramaturgií. Slow-burn tempo vyprávění by mi nevadilo, ale seriál jako kdyby úplně nevěděl, na jaký žánr se zaměřit. Chvíli sledujeme teen drama, chvíli survival, posléze zase okrajově fušuje do hororu. Což by samo o sobě nevadilo, ale jedno neustále přerušuje druhé, co do tempa je to dost rozhoupané a nesourodé a dost dlouho mi trvalo, než jsem se do děje pořádně dostal. Ale nakonec mě to celkem chytlo. Vizuálně to vypadá úsporně, ale docela pěkně. I ta trocha akce, které je ale k celkové stopáži naprosté minimum. V součtu mi z toho vychází sice možná slabá adaptace, ale jinak obstojný průměrný seriál. Hysterický odpad! určitě ne. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem člověk který přehrál všechny díly RE kromě jednoho(Resident evil Outbreak 2), tak jsem se na seriál těšil. Filmy s Jovovich mi nevadí a mám je rád, reboot z minulého roku se mi celkem taky líbil. Ale tohle je děs a bída. Neuvěřitelně zbabraný scénář který nic nezachrání, ani sem tam mrknutí na herní sérii. Co si vzpomenu jsou tu tak dvě dobré scény....a efekty ujdou. Ale jinak seriál o dvou pipkách a jejich tátovy který je Wesker(snad nejhorší casting ever). Dvě hlavní postavy jsou strašně otravné a vůbec mě nezajímaly. Navíc seriál je celkem dost "woke" takže další mínus. Nejlepší postava(ten tlouštík, který v jednom díle každého zmasakruje) umře rychle a nemá moc prostoru. Hodně špatné. 2* a to jsem velkorysí. Tohle je opravdu bahno které zachránilo hodně málo. Druhou sérii raději už ne. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[45%] Sotva v roce 2017 skončila s touto RE filmovou sérií Mila Jovovich, tak už vloni vznikl další film téhle známé ságy dle pc her, ale nedopadl moc dobře. Divím se, že jsem mu dal čistý průměr, ale co už. Co se týče téhle netflix série, tak to není o moc lepší a vlastně i snad trochu celkově horší. Ještě tak první 4 díly byly koukatelné, ale mělo to spoustu much. V druhé polovině série už mě to vůbec nebavilo a nudil jsem se až do konce. Technická stránka je slabá, ale sem tam jsou najdou přijatelné scénky se zombíky, ale tím dějem se to začalo nudně padat do kytek. Herecké obsazení na tom také není nejlíp, i když mi ústřední dvojice sester zpočátku bavila, ale zbytek herců už moc ne včetně nudného Weskera. Prolínání minulosti a přítomnosti bylo přehledné. Hudba – té jsem si nevšiml. No, neříkám, že to byl nějaký odpad, ale jsem dobrej, že jsem to dokoukal celé do konce. Nikomu to nedoporučuji, je to slabota. ()

bozka10 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Totálne nefunkčná paodnož značky Resident evil, ktorá neprináša okrem raw-vega,LGBT,africko teenegerského sociálne dramatického výplachu absolútne nič nové.O horore tu nemôže byť ani reč, scény so zombie by sa dali v celom tomto paškvile rátať na sekundy a monštrá na troch prstoch vrátane úplne otrasnej dúhovo rozprávkovej husenice, ktorá evokuje skôr pobavenie ako creepy monštrum.Velmi slabá RE: posledná kapitola pri tomto hnuse vyznieva ako hororový klenot.Otrasný casting, otrasný príbeh, nulové napätie, nulová atmosféra, veľmi amatérky podaná sračka, ktorá dehonestuje značku RE.Silno to líže odpad. ()

Galerie (170)

Zajímavosti (21)

  • Obří zmutovaný červ, který se objeví v budoucí časové lince, je velmi podobný červímu bossovi Gravediggerovi ze hry „Resident Evil 3“. (LUKICKK)
  • Scéna, kdy se Richard Baxter (Turlough Convery) snaží prostřílet cestu skrze halu plnou zombie, je až nápadně podobná scéně z Resident Evil: Vendetta (2017), kde se ve stejné situaci ocitnou Leon S. Kennedy s Chrisem Redfieldem. (ScarFace_V8)

Reklama

Reklama