Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta šikovných mladých skejťáků vyrostla v tvrdých podmínkách v kalifornské Santa Monice. Říkají si Z-Boys a dali světu vzrušující nový sport, který se postupně stal legendou... V jejich světě neplatí žádná pravidla. Tento fiktivní příběh skutečných Z-Boyz se soustředí na ctižádostivé mladé surfaře, kteří brzy přijdou na to, že jejich skutečný um tkví v mnohem menším prkně. Jejich nově objevené umění skateboardingu zahrnuje nejrůznější skoky a otáčky na předtím nezajímavé aréně a rychle promění svou vášeň v celosvětový sportovní fenomén. Jenže když mladíci přičichnou ke slávě a bohatství, jejich bratrské pouto je vystaveno tvrdé zkoušce. A v sázce je i přátelství se Skipem (Heath Ledger), výrobcem jejich skateboardů a především velkým bratrem. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (409)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Moc dlouhé, přitom je to celé jen o tom, jak člověka změní sláva a jak parta kluků dělá psí kusy v rozpálené Kalifornii. Až budu příště toužit po praštěné komedii, pustím si raději JackAss 3D, ucházející dramatickou vsuvku pak nabídne v mnohem lepším provedení jakýkoliv jiný žánrový hollywoodský kousek zručného režiséra. Beru, že je to "true story", ale až na Emilea a Heatha se mi to do 24 hodin vykouří z hlavy... ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Co mě nejvíc překvapilo - že tento film natočila žena. Co mě nejvíc nepřekvapilo - výborný herecký výkon Heatha Ledgera. Po půlhodině jsem uvažoval, že to vypnu, nesnáším, když se z flakáčů, kteří se chovají jako primitivové dělají legendy. Postupně si mě však film získal a konec mě i dojal. Hudba na jedničku. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Súčasnú sk8erskú pokolenagaťovú generáciu moc nemusím, ale tento snímok mi ukázal, že to nebolo vždy tak ako to je. Príjemný, inteligentný filmík, žiadna nervytrhajúca dráma s extra príbehom. Proste film o niečom, a to niečo bol nielen príbeh, ktorý nech neodrádza prosím vás neprajníkov a nesympatizantom tohto športu, ale samozrejme aj herci spravili svoje. Pre mňa napríklad zatiaľ jednoznačne najlepší Ladger. Len by som chcel vedieť, či Hirsch sa kvôli filmu ozaj naučil mágiu sk8boardingu, alebo mali viac práce doubléri. Ale 80%. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Sám sebe jsem překvapil tak vysokým hodnocením. Mnoho pasáží filmu mi absolutně nesedlo a vlna skateboardu šla absolutně mimo mě, ale to ve výsledku absolutně nevadí. Trošku mi trvalo než jsem si zvykl na dynamickou kameru, ale ve výsledku je pro mě plusem. Vůbec jsem se do příběhu a atmosféry filmu dostával přetěžko, ale nakonec mě to pohltilo pořádně. Obrovskou zásluhu připisuji hlavně Heathovi Ledgerovi, který předvádí úžasný výkon a minimálně pro mě byl on "hlavní" postavou příběhu. Ač je to hlavně jeho vzhledem. Rozhodně bych se podepsal pod komentář uživatelky StarsFan - Nabitý soundtrack a navíc žádná snaha moralizovat, prostě skutečný příběh. Našel bych dost negativ, ale vzalo mě to, tak proč je hledat? 4 a půl. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Bravurní filmeček plný mladí, naivity, rebelie, dlouhých vlasů, namyšlenosti a trávy. Skvěle vybraní herci, kterým se dá lehce uvěřit, že jsou skuteční skejťáci. Film je takovou zábavnou minibiografií zakladatelů skateboardingu, který skutečně není lehký sport (znám z vlastní zkušenosti). Bylo zde krásně vidět, jak se tento sport od časů, které jsou zachyceny ve filmu, změnil, mentalita skejťáků ale zůstala. Krásný film na chvilky pohody na gauči 70% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (35)

  • Tony Hawk, jedna z ikon skateboardingu, se ve filmu objevil v roli kosmonauta. (Witta)
  • Stacy Peralta sa stal v 90. rokoch (potom, ako v 1990 odišiel zo svojej firmy) aj filmárom. Jeho dokument Dogtown And Z-Boys vyhral v roku 2001 - 2 ceny na festivale v Sundance a v roku 2002 aj cenu Independent Spirit Award. (Smok)
  • Do role Sida (Michael Angarano) měl být zprvu obsazen Brian Vaughan. (Tygrys)

Související novinky

Stmívání nad Hamletem

Stmívání nad Hamletem

08.06.2009

Ultimátní zmodernizovanou verzi Shakespearovy klasiky předvedl Arnold v Posledním akčním hrdinovi, ale brzy se dočkáme další. Catherine „vykopli mě od Stmívání“ Hardwicke je teď spojována s mnoha… (více)

Reklama

Reklama