Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta šikovných mladých skejťáků vyrostla v tvrdých podmínkách v kalifornské Santa Monice. Říkají si Z-Boys a dali světu vzrušující nový sport, který se postupně stal legendou... V jejich světě neplatí žádná pravidla. Tento fiktivní příběh skutečných Z-Boyz se soustředí na ctižádostivé mladé surfaře, kteří brzy přijdou na to, že jejich skutečný um tkví v mnohem menším prkně. Jejich nově objevené umění skateboardingu zahrnuje nejrůznější skoky a otáčky na předtím nezajímavé aréně a rychle promění svou vášeň v celosvětový sportovní fenomén. Jenže když mladíci přičichnou ke slávě a bohatství, jejich bratrské pouto je vystaveno tvrdé zkoušce. A v sázce je i přátelství se Skipem (Heath Ledger), výrobcem jejich skateboardů a především velkým bratrem. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (409)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní snímek ukazující počátky skateboardingu. Nikdy jsem takovéto skejtáky neměl v láasce, ale tento film mi ukázal, že pro některé je tato kultura životem i smrtí a pro jiné jen něco co právě letí. Pro každého pravého člověka, věřícímu tomuto druhu života, je tento film opravdu něčím vyjímečným. Film je laděný přesně jako život nějakého pohodáře a je velmi příjemný na shlédnutí. Natáčení proběhlo za přítomnosti skutečných Z- Boys a je cejtit jejich aura i v poddání mladších kolegů, kteří jsou snad jejich "klony". Kdo chce poznat počátky skateboardingu a 107 minut se nenudit rozhodně musí zvolit Legendy z Dogtownu. ()

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Už trailer vyzeral dosť dobre a film to len potvrdil. Dokumentaristicky poňatá snímka o zrode nielen nového športu ale celkového lifestylu má takmer všetko, čo potrebuje. Dobre vykreslené charaktery, skvelo navodenú dobovú atmosféru 70-tych rokov, výbornú hudbu a zručnú technickú stránku (kamera, strih...). Len trochu škoda pomalého rozjazdu a nedostatočného priestoru poskytnutého pre postavu Heatha Ledgera. Inak skutočne zaujímavý film, ktorý stojí za pozornosť. 8/10 ()

Reklama

Ant 

všechny recenze uživatele

Skvělý film z prostředí, ve kterém se zrodil skateboarding. Film disponuje až z plátna dýchající atmosférou Kalifornie minulého století. Akční sekvence se střídají s těmi dramatickými, ve kterých se řeší věci jako přátelství a vztahy mezi lidmi celkově. Skvělá kamera, hudba a především herecké výkony všech zúčastněných. Zvlášť Emile Hirsch a výborné kreace Heatha Ledgera. Nečekala jsem od toho nic, ale dostalo se mi velice příjemného a svěžího filmu. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Stylová pohodička, která dokazuje, že i Catherine Hardwicke umí natočit dobrý (a ne vybledlý) film. Ta pohodová atmosféra života puberťáků, co si dělaj co chtěj, je opravdu bezvadá a navíc k tomu hraje fakt pohodovej soundtrack. Herci jsou fajn a Heath Ledger tady předvádí jednu ze svejch nejlepších rolí. Jen škoda, že dramatická linie moc nefunguje a ke konci to tak často dost skřípalo.70% ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

I přes skvělé hodnocení a účast Heatha Ledgera, jsem se tomuto filmu nějakou tu dobu záměrně vyhýbal. Hlavní důvod byla nejspíše režisérka, která "nastartovala" jednu z nejhorších filmových sérií moderního světa. Navíc skateboarding mi nic moc neříká. Ale jednoho dne jsem si řekl, že film mi na HDD leží už nějakou dobu, tak mu dám šanci. A film nejenže překvapil, ale potěšil, odrovnal, pobavil, někdy i skoro dojal… Lords of Dogtown je opravdu skvělý film o partě kluků, kteří svůj koníček proslavili na mezinárodní úrovni a dokázali na tom něco vydělat. A jelikož to je podle skutečné události, nečekejte žádný patos, že se nikdy nerozejdou, že všichni budou kamarádi až do smrti… nic takového. Líbilo se mi to pojetí, líbila se mi kamera a právě režie (které, jak už jsem psal, jsem se bál nejvíc) byla opravdu super a bylo vidět, že Catherine tomuto světu rozumí. Zkrátka a dobře, jedno z nejpříjemnějších filmových překvapení v hodně dlouhé době. 100 %. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (35)

  • Do role Sida (Michael Angarano) měl být zprvu obsazen Brian Vaughan. (Tygrys)
  • Nejnáročnějším úkolem byla rekonstrukce Dogbowlu, velkého bazénu ve tvaru ledviny. Z původního místa v Santa Monice totiž zbyla pouze hromada sutin, a proto musel být 15 m dlouhý, 7 m široký a 3 m hluboký Dogbowl postaven znovu. (HappySmile)
  • Tony Alva se objeví v malé roli muže na párty, který mluví o Oregonu. (Karlos80)

Související novinky

Stmívání nad Hamletem

Stmívání nad Hamletem

08.06.2009

Ultimátní zmodernizovanou verzi Shakespearovy klasiky předvedl Arnold v Posledním akčním hrdinovi, ale brzy se dočkáme další. Catherine „vykopli mě od Stmívání“ Hardwicke je teď spojována s mnoha… (více)

Reklama

Reklama