Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zasněžená vesnice Mystery je možná ten největší americký zapadákov, ale vyznačuje se jednou zvláštností: muži jako by se tu rodili s bruslemi na nohou. Každý z nich je totiž posedlý hokejem. Takový je i místní šerif John Biebe (R. Crowe). Spolehlivý strážce zákona, milující manžel a otec tří skvělých kluků, ale jakmile se ocitne na ledě, jde všechno ostatní stranou. Místní ženy mají pro vášeň svých poloviček pochopení. Některá je tu a tam možná nevěrná, ale když jde o hokej, fandí vždy tomu svému. Největší a nejdůležitější událostí v Mystery je totiž každotýdenní sobotní utkání, ve kterém proti sobě hrají jen ti nejlepší. Jednoho dne ale přijde nabídka, aby si to mysterijští rozdali s profesionálním hokejovým týmem New York Rangers. Amatérští hokejisté teď mohou dokázat, že na to mají a že jejich silácké řeči nejsou jen plácáním do mrazivého větru. Otázkou však je, zda najdou odvahu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (201)

Jeržik 

všechny recenze uživatele

Stokrát viděné, stokrát slyšené a stokrát přečtené. Lůzři z amerického maloměsta někde pokud možno co nejdále od civilizace vs. nějací mediálně známí profíci. Teď tu jde o partičku nadšenců z aljašské domácké hokejové scény, co si to rozdají s hvězdami z New York Rangers(bez Jágra, ten tou dobou řádil v Pittsburgu). Dobří herci, dobrá režie, scénář zamrzlý na půli cesty a technicky někde na bodu mrazu. 60% ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Parta hokejových nadšenců ze Zapadákova se chystá k zápasu se slavnými NY Rangers. Tolikrát obehrané a průhledné schéma s mírným náznakem humoru a minimem vtipných situací mi tentokrát přišlo za hranicí mého vkusu (sám jsem se divil, že mi nesedlo hokejové téma) a nebýt Russella Crowea a závěrečného "napínavého" zápasu asi bych si drbal hlavu víc. Ale jako reklama na Rangers to šlo. Ještě že aspoň u televize bylo teplo. 50%, víc nedám. ()

Reklama

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Hokej nemusím. Sice k němu nemám tak velký odpor jako k přihřátému fotbalu, ale nemusím ho. A přesto mám ten film rád a to už je co říct. Oplývá milou a přátelskou atmosférou malého městečka a je okořeněn příjemným humorem. Casting všech těch postaviček skvělý. Viděl jsem to minimálně 10x a většinu replik znám nazpaměť, vždycky si to v televizi pustím minimálně jako kulisu. Samozřejmě, že se tam najdou různá sportovní klišé (tleskání), ale dá se to s lehkostí přejít. Když zkombinuju moje pocity se slovy Mike Myerse: Nejsem fanda těhle parádiček na ledě, ale musím říct, že jde o hodně pohodový film. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

V zapadlém městečku Mystery znají jen sníh, mráz, led a hokej. Každotýdenní událostí jsou sobotní zápasy těch nejlepších vyvolených, o kterých sní každý místní kluk už od kolébky. Tak pomalu zasněženě plyne čas až do doby než se před místní hokejisty postaví skutečná výzva, utkání proti profesionálům z NY Rangers. Příjemně zasněžená sportovní záležitost pro celou rodinu Jaye Roache s partou známých herců v čele Russellem Crowem a specifickou atmosférou mrazivé Aljašky za zády. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Hraju hokej a smilním, protože to jsou dvě nejzábavnější věci v zimě." Mám rád sportovní duely, v nichž se trpaslík utká s obrem. Z počátku jsem doufal, že se skutečně zápas uskuteční na velkém rybníku, hrbolatém ledě, bez mantinelů, při teplotě -60°C a hrát se bude 4 na 4. V tu chvíli by zápas mohl být alespoň trochu reálný a pro diváka zajímavý. Jenže vše je jinak a Mystery nesmyslně hraje s Rangers vyrovnaný zápas na předpisovém kluzišti. Dalším zklamáním bylo, že mi jména hráčů NY Rangers nic neříkala. Gretzky, Graves, Leetch, Nedvěd, Kovaljov nebo Samuelsson patrně umrzli cestou a nemohli nastoupit. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (11)

  • Mesto Mystery sa na Aljaške nenachádza a na mape by sme ho hľadali márne. Ide len o fiktívne miesto, ktoré bolo vytvorené pre účely filmu v oblasti mesta Canmore v Alberte, v Kanade. (mclenin)
  • Russell Crowe nikdy před tím na bruslích nestál, takže se za pár týdnů musel naučit perfektně bruslit. (morgos)
  • Jay Roach chtěl původně angažovat skutečnou sestavu NY Rangers. Po jejich odmítnutí si však musel vystačit jen s fiktivními hráči. (Olík)

Reklama

Reklama