Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zasněžená vesnice Mystery je možná ten největší americký zapadákov, ale vyznačuje se jednou zvláštností: muži jako by se tu rodili s bruslemi na nohou. Každý z nich je totiž posedlý hokejem. Takový je i místní šerif John Biebe (R. Crowe). Spolehlivý strážce zákona, milující manžel a otec tří skvělých kluků, ale jakmile se ocitne na ledě, jde všechno ostatní stranou. Místní ženy mají pro vášeň svých poloviček pochopení. Některá je tu a tam možná nevěrná, ale když jde o hokej, fandí vždy tomu svému. Největší a nejdůležitější událostí v Mystery je totiž každotýdenní sobotní utkání, ve kterém proti sobě hrají jen ti nejlepší. Jednoho dne ale přijde nabídka, aby si to mysterijští rozdali s profesionálním hokejovým týmem New York Rangers. Amatérští hokejisté teď mohou dokázat, že na to mají a že jejich silácké řeči nejsou jen plácáním do mrazivého větru. Otázkou však je, zda najdou odvahu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (201)

Olík 

všechny recenze uživatele

V zapadlém městečku Mystery znají jen sníh, mráz, led a hokej. Každotýdenní událostí jsou sobotní zápasy těch nejlepších vyvolených, o kterých sní každý místní kluk už od kolébky. Tak pomalu zasněženě plyne čas až do doby než se před místní hokejisty postaví skutečná výzva, utkání proti profesionálům z NY Rangers. Příjemně zasněžená sportovní záležitost pro celou rodinu Jaye Roache s partou známých herců v čele Russellem Crowem a specifickou atmosférou mrazivé Aljašky za zády. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Som veľký fanúšik hokeja, no aj keď námet bol fakt zaujímavý, zrežírované je to dosť nudne. Russell Crowe opäť, tak ako vždy ťahá film svojou charizmou, ale ostatné postavy boli nevýrazne a diváka nemali čím zaujať. Ako uznávam, že sa film nesnažil smerovať len k hokeju a riešil aj rodinné problémy a podobne. Lenže pri žánre komédia by som čakal niečo zábavnejšie. Tu sa to bralo všetko tak vážne, až to nudilo. Inak záver filmu a niektoré tie hokejové momenty s ľadového mestečka Aljaška potešili. 65% - 3* ()

Reklama

Wysch 

všechny recenze uživatele

Ve své podstatě roztomilý klišovitý snímek se sympatickým osazenstvem a scénářem ždímajícím zaběhnutá klišé (maloměsto, outsider, sport, utkání, "vítězství", happy end...) a přidávajícím vcelku typický humor, takže dohromady to tak hezky pasuje, že vám je vlastně úplně u análního otvoru, že je to zbytečně dlouhé a že jste to už ve své podstatě viděli v desítkách jiných filmů. Protože tohle je náš rybník! [shlédnuto v TV] ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

To nemohl nikdo myslet vážně. Už označení filmu komedie/drama/sportovní mě nutí přemýšlet, kde ve snímku byly komické či dramatické prvky, já jsem je tam neviděl. Celkově to bylo spíše romantické než sportovní a to pro mě, jakožto velkého milovníka ledního hokeje, není zrovna dobře. O závěrečném zápase asi není potřeba mluvit, to byl kýč všech kýčů (nechápu, proč nehráli na ledě Rangers, když jim nakonec na tom jejich rybníce postavili celý hřiště). PS: Hráči Rangers byli asi vycucaní z prstu, ale kdo by taky těm opravdovým hokejistům platil :) ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Neuberu hvězdy jenom proto, že tady po filmu pálíte pukama ostřeji, než jak to uměj naši beci v nároďáku. Moji branku totiž Russellovi kluci trefili. Našel jsem v tom nečekaně dost srandy, a pak hlavně hokejový záběry konečně v nějakým filmu vypadaj hokejově. Že je to americká limonáda pro zahřátí, když vám zrovna nejde topení, je mně celkem fuk, protože já jsem se díky kopcům okolo Canmore dvě hodiny cejtil jako doma. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (11)

  • Film sa mal pôvodne volať Face Off. (sWONDER)
  • Ve scéně, kdy John Biebe (Russell Crowe) vysvětluje v kabině na bramborách taktiku, zmiňuje úlohu bránícího levého křídla. Tuto taktiku vymyslel Vladimír Kostka a začal ji praktikovat během trénování československého národního týmu. Tato nová role levého křídla nám přinesla i zlatou medaili na MS 1972 a započala hokejovou revoluci. Na Kostku navázal Scotty Bowman v 90. letech v Detroitu, s nímž vyhrál třikrát Stanley Cup a stal se z toho celosvětový hokejový trend. (3T)
  • Russell Crowe (John Biebe) v rámci přípravy na film v roce 1998 trénoval i s hokejovými legendami Jaromírem Jágrem a Ronem Francisem. Od té doby v NHL fandí týmu Pittsburgh Penguins. (McMurphy)

Reklama

Reklama