Reklama

Reklama

Walter Mitty (Ben Stiller), nesmělý a věčně snící fotoeditor časopisu Life, se ve svém jednotvárném životě jen těžko potkává s realitou, a proto raději žije ve svém vysněném světě. V něm se mění na dokonalého romantického hrdinu bojujícího za lepší, spravedlivější svět. Trestá padouchy, zachraňuje pejsky z hořících domů a ochraňuje bezbranné ženy. A také se ve svých snech stává cílem obdivných pohledů kolegyně Cheryl (Kristen Wiig), kterou bez jejího vědomí do svých snových toulek často angažuje. Ale i ve svém reálném životě se jednoho dne Walter musí rozhodnout k zásadnímu kroku do neznáma a opustit bezpečný přístav archivu plného negativů a fotografií, kde jsou jeho největším nepřítelem jen pomalu padající prach a ústrky šéfa (Adam Scott). Aby zabránil svému vyhazovu, musí najít ztracený negativ fotografie, která má být na titulní stránce časopisu. Kvůli tomu musí najít slavného fotografa Seana O'Connella (Sean Penn). To ale neznamená zavolat si taxíka a zajet o pár bloků vedle. Představuje to dobrodružnou cestu okolo světa, putování divočinou a nejzapadlejšími kouty naší planety, protože nepolapitelný fotograf-dobrodruh je hvězdou fotožurnalistiky proslulou neúnavným odhodláním hnát se za příběhem bez ohledu na to, kam až jej zavede. A tak se Walter musí vydat po jeho stopách. (CinemArt)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (1 401)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Walter pracuje ako správca negatív v slávnom časopise LIFE. Jedného dňa je táto úspešná "novinársština" predaná spoločnosti, ktorej nový majiteľ vsadil na "online" verziu. Svetlo sveta má spatriť posledný "papierový" výtisk. Na titulnej strane sa očakáva fotografia, ktorú si všetci raz a navždy zapamätajú. Ale čo ak sa snímok nečakane stratí? Veľmi pekný príbeh. Bohužiaľ sa však nevyhol hluchým miestam počas ktorých miestami dostala priestor aj nuda. Len vďaka úplnému záveru, odhalenia pocti a úcty k " ..... ", ktorý odhalil skutočnú myšlienku režiséra, prihadzujem štvrtú hviezdu. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Steve Conrad / Predloha: James Thurber - The Secret life of Walter Mitty | Hudba: Theodore Shapiro | Distribúcia: 20th Century Fox | Štúdio: Samuel Goldwyn Films, Red Hour Films, New Line Cinema | Rozpočet: 90 miliónov $ | Tržby: 187,360,535 $ || Formálne crossover Matrixu a Foresta Gumpa v light prevedení. Keby scenárista vedel napašovať do príbehu viac psychológie, mohla to byť kultová záležitosť. Takto je to nadpriemerne spracovaná oddychovka s dobrými pesníčkami a čarovnou scenériou Grónska, Islandu a Afganistánu. Každopádne, Stiller v najlepšiej forme. 80% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

Poselství tohoto filmu je jasné od první minuty a je to přesně to, co si denně přečteme ve statusech na facebooku a v nejrůznějších motivačních citátech, usmějeme se u nich, ale náhle se stejně vrátíme ke svým každodenním činnostem. Film je přesně takový, uvědomovala jsem si, co chce říct, ale stále jsem čekala na moment, kdy se mi film skutečně zaryje pod kůži a já pak budu odcházet z kina s pocitem, že teď musím něco změnit. Ten moment nepřišel, nic to však nemění na tom, že se na film hezky dívá. Vizuál je krásný, takové záběry při jízdě na skateboardu po Islandu berou dech, k tomu velice příjemná hudba. Pro mě nejsilnější část filmu byla určitě ta se Seanem Pennem a pak samozřejmě titulní strana závěrečného vydání časopisu Life, na tu se vyplatilo čekat. V tomto čase lepší odpočinkovější film v kině nenajdete. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem byl nemile překvapen Walterovými představami, protože se mi zdály příliš křečovité, zbytečně trikové a ne zrovna nápadité a vtipné (rvačka s nadřízeným byla přímo utrpení), což pravda neplatí o jeho španělském polárníkovi. Naštěstí jim scénář brzy zatrhl tipec, Walter se vydal na opravdovou nevybájenou cestu, při níž triky už smysl měly, tempo zvolnilo a atmosféra se stala milejší. Takže to Ben Stiller (i díky Davidu Bowiemu) nakonec zvládl. Natočil jeden z těch filmů, při jejichž sledování si člověk, který v životě skoro nikde nebyl, řekne, jak by bylo krásné, kdyby to všechno takhle fungovalo i doopravdy a spokojeně se usmívá. A nejlepší scénou pro mě navždy bude rvačka pod rentgenem. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

This is ground control to major Tom... Opravdu výjimečně krásně natočený midcult. Ben Stiller jako režisér natočil svůj prozatím jednoznačně nejpovedenější film, který se asi mohl stát nezapomenutelným a postavit se po bok třeba kultovnímu Věčnému svitu neposkvrněné mysli, kdyby se tvůrci nedopustili tak trochu podpásové rány - čistě postmoderní forma se pojí i s narativní postmodernou na úrovni scénáře, kde jsou od začátku oddělené dvě nezávislé linie, propojené osobou hlavního hrdiny - filmová realita a svět Walterových představ. Zatímco ovšem, zhruba v první půli snímku, jsou tyto dva světy jasně odděleny, postupem času se takřka nepozorovaně obě dvě linie slijí a není úplně jasné, co divák vlastně sleduje. Celá ta Walterova neuvěřitelná cesta vedoucí po stopách svého fotografického guru je právě tak neuvěřitelná, že by se měla odehrát pouze ve světě Walterových představ, pokud by se jí mělo dát věřit. Když ale nepřijde žádný dělící faktor a celá odysea nakonec zůstane přece jen v rovině filmové reality, zprvu tak nevšední film náhle sklouzne k prostému lépe natočenému a sofistikovanějšímu Jíst, meditovat, milovat. A to je opravdu velká škoda, film s takhle velkým potenciálem a skvělou formální stránkou nevzniká každý den. Když se tedy s vícevrstevnatého snímku najednou stane obyčejná romance, nelze se neptat po významovém ukotvení...a to už se skrz planinu banálního zjištění, že ten pravý poklad stejně najdeš nakonec doma, prodereme k sentimentálnímu konci... Ale natočené je to opravdu moc pěkně... ()

Galerie (46)

Zajímavosti (37)

  • Scéna, v níž se Walter (Ben Stiller) v půjčovně aut rozmýšlí mezi modrým a červeným autem, je odkazem na Matrix (1999). V něm se Neo (Keanu Reeves) rozmýšlí mezi modrou a červenou pilulkou a nakonec zvolí tu červenou, stejně jako Walter zvolí červené auto. (gurmanfilmu)
  • Když loď dopluje na Island, členové posádky řeknou Walterovi (Ben Stiller), aby pospíchal k tomu jedinému kolu, které tam je, protože na něj mají zálusk i nadržení Chilané, kteří se chtějí dostat do striptýzového klubu. Ve skutečnosti ale islandský parlament striptýzové kluby v roce 2010 zakázal. (Polinecka)
  • Výroba a autorizovaná distribúcia filmu podporila viac ako 15 000 pracovných miest. (Laslo)

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Reklama

Reklama