Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh Viktora Navorského, který přijíždí do New Yorku. Netuší, že během dlouhého letu proběhl v jeho zemi vojenský převrat. Nesmí vstoupit na území USA. Bezprizorní, s pasem neexistující země, musí Viktor Navorski strávit nějakou dobu v tranzitní části Kennedyho letiště a čekat, až v jeho zemi skončí občanská válka. Týdny a měsíce jsou čím dál tím delší. Viktor pomalu objevuje labyrint terminálu - zhuštěný svět plný absurdit, velkorysosti, ctižádosti, zábavy, společenského postavení, ale i romantiky, kterou pozná s překrásnou letuškou Amelií. Pro Viktora však ještě neskončilo uvítání letištním úředníkem Frankem Dixonem, který ho bere jako poruchu v byrokratickém systému, jako problém, který nemůže vyřešit a kterého se zoufale snaží zbavit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (831)

lamps 

všechny recenze uživatele

Opravdu krásný snímek, postavený především na geniálním hereckém projevu Toma Hankse. Bez něj by to měl i mistr Spielberg hodně složité, ale takhle mohl vzniknout vtipný i dojemný romantický příběh, kterému snad lze vytknout jen to, že se jedná o skutečně trestuhodné plýtvání Spielbergovštinou - schéma celé druhé poloviny neodpovídá největšímu režisérovi dnešní doby, nýbrž řadovému hollywoodskému pohádkáři na téma "romance pro celou rodinu"... Přesto, už jen s přihlédnutím k mé platonické lásce k přenádherné Catherine, fajn biják :)) 80% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tenhle film me mile prekvapil. Spielberg se nesnazi o nejakou velkolepou podivanou, ale predvadi jednoduchej film s milym dejem. Prvni zhruba hodinka je spis takova situacni komedie, velmi vtipna a dej hezky pohodove plyne. Jenze pak do toho zacne pridavat lasku k Amelii, trochu te kritiky uradu a zahadu spojenou s plechovkou a to uz neni ono, sice dej porad hezky plyne, ale nektere sceny uz pusobi otravne. Taky je film, na to, ze ma tak jednoduchej (ale originalni) dej, strasne dlouhej. Koukal jsem a dobre se bavil a pak me napadlo se podivat na cas, s tim, ze se sice nenudim, ale precejen uz film bude nejspis koncit a zjistil jsem, ze bude trvat jeste hodinu. U nejakejch Spielbergovo filmu delku pochopim, ale tady ne. Herci jsou fakt dobry. Catherine je sice takova zbytecne roztekana, ale vypada hezky a hraje dobre. Pak tu je Stanley Tucci, kterej je jako "zaporak" fakt skvelej. A nakonec tu je uzasnej Tom Hanks, v jedny ze svejch nejlepsich hereckejch kreaci. Spielberg natocil jdnoduchej a pohodovej film, skoda, ze se ho snazi vydavat za neco vic, takze to na 5* nebude. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Kéž by se nám bývalo stalo něco podobného hned po příletu… Tom Hanks i přes svoje utrpení žil můj sen, Catherine bych rád vyseknul poklonu za nečekanou krásu, a Štefanovi za ještě víc nečekané ukočírování potřeby prosazovat se za každou cenu jako Alfa samec ve výběhu. P.S: No a také je to patrně jediná vzpomínka na večer s Luckou... (Filmfest Hurghada 2012, 9/67) ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi přišel slabý na Spielberga a velmi průměrný na běžnou produkci. První polovina byla úžasná (až na pár drobností), herci a zejména Tom Hanks jsou také výborní, ale co mi na filmu nesedělo je spusta klišé, předvídatelný vývoj všech postav a hlavně to, jak jsou postavy schématicky načrtnuty. Hrdina je hodný chudák, Amélie nestálá krasavice, indický uklízeč je zpočátku nedůvěřivý ale nakonec se obětuje, personál terminálu bude hrdinovi samozřejmě bezmezně pomáhat a šéf bezpečnosti je slizký nelida. Musím říct, že právě tohle schématické nepružné popsání postav mě nakonec nejvíc odradilo od toho, abych dala filmu víc. Nicméně jde o příjemnou nenáročnou podívanou na dlouhé večery, která nepřináši nic nového a řadí se mezi mistrovy nejhorší film (vedle Jurského parku 2, bohužel). ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Po Minority Report a Chyt ma, ak to dokazes si Spielberg vybral oddychovku Terminal, ktora ma pobavila, zlepsila mi naladu a potvrdila mi, ze Spielberg bude nadalej patrit medzi mojich najoblubenejsich reziserov a producentov vsetkych cias. Tom Hanks, C. Zeta-Jones alebo Stanley Tucci su jednoducho velmi dobri herci, takze co si viac priat. ()

Galerie (125)

Zajímavosti (37)

  • Viktor Navorski (Tom Hanks) nosí hodinky značky Omega Seamaster Memomatic. (dyfur)
  • Film s rozpočtem 60 milionů amerických dolarů se během úvodního víkendu (18. - 20. 6. 2004) s výdělkem 19 milionů dolarů vyšvihl na druhé místo v americkém žebříčku a celkově v USA vydělal 77 milionů dolarů. Celosvětově pak 218 milionů dolarů. (imro)

Související novinky

Spielberg a Hanks si našli nový projekt?

Spielberg a Hanks si našli nový projekt?

24.04.2014

Steven Spielberg stále neví, jaký bude jeho příští film. Před několika dny začal kroužit kolem historického dramatu The Kidnapping of Edgardo Mortara, teď ale jeho pozornost zaujal thriller z období… (více)

Reklama

Reklama