Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh Viktora Navorského, který přijíždí do New Yorku. Netuší, že během dlouhého letu proběhl v jeho zemi vojenský převrat. Nesmí vstoupit na území USA. Bezprizorní, s pasem neexistující země, musí Viktor Navorski strávit nějakou dobu v tranzitní části Kennedyho letiště a čekat, až v jeho zemi skončí občanská válka. Týdny a měsíce jsou čím dál tím delší. Viktor pomalu objevuje labyrint terminálu - zhuštěný svět plný absurdit, velkorysosti, ctižádosti, zábavy, společenského postavení, ale i romantiky, kterou pozná s překrásnou letuškou Amelií. Pro Viktora však ještě neskončilo uvítání letištním úředníkem Frankem Dixonem, který ho bere jako poruchu v byrokratickém systému, jako problém, který nemůže vyřešit a kterého se zoufale snaží zbavit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (831)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Příjemný oddychový film. Tím sem skončil s kladným hodnocením a začnu kritizovat. To, že to režíroval pan Spielberg jsem nevěděl a přečetl si to až tady, avšak tím hůř. Catherine Zeta-Jones byla naprosto nevýrazná, Tom Hanks se sice snažil, ale asi ne dost. Samotný příběh se mi líbil, ale to jen do půlky filmu. Pak začalo to klasické americké klišé. A víte co? Mě už nebaví je tolerovat. Měl jsem velké nutkání dát 4*, ale je tu i hodně faktických chyb, takže pouze 3*. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Budiž mu země lehká. Koho či co tím myslím? Mám na mysli talent Stevena Spielberga. Talent, kterým tento člověk tak dlouho dokázal udivovat diváky po celém světě. Talent, jenž ve spojení s kvalitními náměty dokázal stvořit díla, která drtila emocionálním dopadem diváky starší (Purpurová barva, Říše slunce, Schindlerův seznam) i mladší (E.T. mimozemšťan), díla, která nabízela fantastická dobrodružství (Indiana Jones), dechberoucí triky (Jurský park, Blízká setkání třetího druhu) nebo atmosféru mrazivou až do morku kosti (Čelisti). To vše je zdá se nenávratně pryč. Poslední filmy v provedení Spielberga sice vycházejí leckdy z pozoruhodných námětů, ale NĚCO jim chybí. Triky? Ne, ty bývají stále výborné, i když v dnešní době již neoslní. Emoce? I těch je poměrně dost, byť už nebývají tak vypjaté, jako dříve. Dobrodružství? Napětí? I ty se dají ve filmech Spielberga stále najít. Já vám řeknu co jeho filmy postrádají. Je to ŽIVOT, je to DUŠE, co jim chybí. K mému smutku se to týká i Terminálu, v nějž jsem vkládal největší naděje za posledních snad 10 let. Váhal jsem mezi třemi a čtyřmi, ale nakonec jsem se přiklonil k nižší "sazbě", právě proto, že jde o Spielberga. O muže, který filmovému diváctvu hodně dal, ale poslední dobou již jen nenaplňuje očekávání do něj vložená. Asi se mnou mnoho z vás nebude souhlasit, ale já to tak vidím. ()

Reklama

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Dobrý film. Ale mohlo to být i lepší. Sledovat Victora Navorskyho baví a divák k němu i něco cítí. Pak se do toho ale zapojí Catherina Zeta-Jones a z krásného filmu o tom jak přežít na letišti se stává další nucená romance která v tom filmu musí být. Chápu že Victor někomu musel říct svůj příběh ale mohlo to jít i jinak. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Srdceryvná fikce na téma "že trpělivost růže přináší..." je asi největším úletem mistra S.S. Zároveň však řekl bych i nejslabším (nejsladším) úletem i přes pravidelné přílety a odlety... Pohádková taškařice pro stovky milionů diváků od deseti do sta za stovky milionů dolarů od desíti k pěti - leč tak zoufale prvoplánová, až (byť) úsměvně nudná. Na tomhle letišti zkrátka čekejte jen (v nejlepším smyslu slova :-) průměrný příběh i průměrný film. Za tři (de)terminované hvězdičky... ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Sacha Gervasi, Jeff Nathanson .. Skvělé. Takhle to vypadá, když si Spielberg hraje :o) Celkem zbytečnou roli letušky naštěstí zachraňuje moje oblíbená a nádherná Catherine, ale jinak je to perfektní one man show Toma Hankse. Krásný, milý film s pěknou hudbou od Williamse. Ještě jednou skvělé, tenhle film málokoho nepotěší.. 90%. ()

Galerie (125)

Zajímavosti (37)

  • Celý terminál byl postaven v bývalém hangáru, včetně tří funkčních eskalátorů, několika restaurací rychlého občerstvení a dalšího nezbytného vybavení. Na stavbě se podíleli konstruktéři, kteří měli zkušenosti se stavbou letišť. (don corleone)

Související novinky

Spielberg a Hanks si našli nový projekt?

Spielberg a Hanks si našli nový projekt?

24.04.2014

Steven Spielberg stále neví, jaký bude jeho příští film. Před několika dny začal kroužit kolem historického dramatu The Kidnapping of Edgardo Mortara, teď ale jeho pozornost zaujal thriller z období… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno