Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh Viktora Navorského, který přijíždí do New Yorku. Netuší, že během dlouhého letu proběhl v jeho zemi vojenský převrat. Nesmí vstoupit na území USA. Bezprizorní, s pasem neexistující země, musí Viktor Navorski strávit nějakou dobu v tranzitní části Kennedyho letiště a čekat, až v jeho zemi skončí občanská válka. Týdny a měsíce jsou čím dál tím delší. Viktor pomalu objevuje labyrint terminálu - zhuštěný svět plný absurdit, velkorysosti, ctižádosti, zábavy, společenského postavení, ale i romantiky, kterou pozná s překrásnou letuškou Amelií. Pro Viktora však ještě neskončilo uvítání letištním úředníkem Frankem Dixonem, který ho bere jako poruchu v byrokratickém systému, jako problém, který nemůže vyřešit a kterého se zoufale snaží zbavit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (831)

POMO 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica je fantastická. Roztomilý a kultivovaný epizódkový humor a ďalšia úchvatná (dovtedy nevidená) poloha majstrovského herectva Toma Hanksa vydávajú na jednoduchú, ale neodolateľnú oddychovku bez najmenšej chybky na kráse. Príchodom záporáka, lovestory a myšlienkovej roviny s plechovkou sa však táto krása vytráca a film skĺza do tuctového rodinného štandardu, pod akými bývajú obvykle podpísaní Chris Columbus a spol. Catch Me if You Can bol ucelenejší, presnejší a osobitejší. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Sladkobolný kýč s odporně ukoktaným a špatně nalíčeným hlavním představitelem, ve kterém chce režisér rozvrhnout několik rovin, aby pak sám sobě podrazil nohy a rezignoval na něco tak neskutečně tupého, až přechází zrak. Ze sledu sitcomových a notně ubrečených scén se za jistých okolností dá poskládat celovečerní film, ovšem proč to má někdo jako Spielberg sakra zapotřebí? Další variaci na téma otec a syn bych možná ještě pochopil, bohužel přímočaré „poselství“ plné rádoby komických figurek mi uniká, stejně jako nulová a tak trochu žánrově povinná výplň většiny filmu. Vývoj psychologie postav neznámý – známý – oplakávaný a oslavovaný už raději nezmiňovat. Film, který si zaslouží smést ze stolu... ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Výborný snímek s opět fantastickým duem Hanks-Spielberg. Terminál už jsem viděl hodněkrát a nemám problém si ho každoročně připomenout. Neříkám, že je takových filmů málo, ani že by byl film topce toho nejlepšího, ovšem své místo na mém přiměřeně početném seznamu filmů má...90% ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Moc pěkná záležitost. První půle se skvostně zmateným Hanksem a s jeho lahůdkovým přízvukem je velmi vtipná a svižná, love story s letuškou (opravdu nádherná Zeta-Jones) příjemné, její neklišoidní vyústění, jdoucí proti zaběhnutým šablonám, jsem si představoval jinak a jsem rád, že mně Spielberg (potažmo scenárista) překvapil. I ten konec byl v přijatelných mezích, žádné násilné hraní na city se nekonalo (u Spilberga tak typické). A také rozhodně poklona pro realizační tým, který speciálně pro tento film postavil zcela funkční letištní halu, tady klobouk dolů. Malým překvapením pro mně byla slabá finanční odezva u amerického publika, že by hvězdné spojení Hanks-Spielberg už nebylo sázkou na jistotu? Společně s overseas tržbami se Terminal jen tak tak zaplatil....PS: Vzkaz pro golfistu: Nemáš pravdu, hochu :o) Vzhledem k tomu, že cca 50 procent tržby jde provozovatelům kin, tak při výdělku 218 mil. to dělá nějakých sto melounů pro DreamWorks, takže jak říkám - Spielberg asi moc nadšenej nebyl :o) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Na Spielberga až príliš sentimentálne, ale na mňa to zabralo. Veľmi príjemný filmík so skvelým nápadom, hlavne veľmi originálnym. Niekedy sa pýtam sám seba, či vôbec je herec okrem Toma Hanksa, ktorý dokáže utiahnuť také obrovské filmové diela sám. Hanks si získa divákov svojou rolou naivky a pôsobí veľmi milo a úsmevne. Príjemný filmík, ktorý si aj napriek svojej dĺže udržal atraktivitu. 80%. ()

Galerie (125)

Zajímavosti (37)

  • Po skončení války zpívá Viktor Navorski (Tom Hanks) spolu s dalšími hymnu své země. Ve skutečnosti jde o melodii albánské hymny s vymyšlenými slovy. (don corleone)

Související novinky

Spielberg a Hanks si našli nový projekt?

Spielberg a Hanks si našli nový projekt?

24.04.2014

Steven Spielberg stále neví, jaký bude jeho příští film. Před několika dny začal kroužit kolem historického dramatu The Kidnapping of Edgardo Mortara, teď ale jeho pozornost zaujal thriller z období… (více)

Reklama

Reklama