Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(4)

Recenze uživatele mosem k tomuto seriálu (4)

Maigret klade past (2016) (S01E01) 

Detektivka s "retro" atmosférou. Atkinson jako Maigret byl působivý, i když na mne chladný až tak, že působil nepřirozeně. I když je typově jiný než Maigretovský klasik Gabin, nelze říci, že by jeho výkon byl horší. Jiný ano, ale horší snad ani ne. Z dnešního pohledu působí vyšetřovací metody a policejní postupy trošku naivně - žádné povolení k domovní prohlídce, žádné poučování obviněného. Prostě pohoda, kterou můžeme v našich podmínkách sledovat v případech rady Vacátka. Chce se říci - to bejvávaly časy:-) ()

Maigret a případ mrtvého muže (2016) (S01E02) 

Pohodová detektivka, která nepřináší žádná nereálná překvapení, mystiku či nadpřirozeno. Stará dobrá klasika, se zajímavou kamerou. Atkinson byl méně strojený než v minulém příběhu. Snad jen dvě drobné výhrady - metoda pacifikace zločince v závěrečné fázi by si v současných poměrech zcela jistě vysloužila šetření GIBSu, a poslední scéna v baru byla až příliš pohádková. Ale i tak, pokoukání pro hezký večer. ()

Maigret a noc na křižovatce (2017) (S02E01) 

Prozatím nejlepší z Atkinsonových Maigretů. Příběh je hezky propletený, má napětí a dává šanci divákům odhalit vraha. I když možná o kapánek víc, než by bylo třeba. Atkinson ve své roli roste. Jednu hvězdu ubírám za ne dostatečně využité prostředí exteriérů, spíše mně to připomínalo inscenaci než film. Ale atmosféra doby je zachycena dokonale. A ještě po skončení filmu můžete přemýšlet, jak děj ze závěrečných scén pokračoval. Než si uvědomíte, že je to "jen" film. ()

Maigret a drahoušek z Montmartru (2017) (S02E02) 

Atkinson stále lepší. Kromě toho i prostředí stojí za pozorování, má své kouzlo a dobře podkresluje atmosféru. I hudba doplňuje vhodně film, který má vše, co k dobré detektivce patří. A hezká zápletka. ()

Reklama

Reklama