Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(4)

Recenze uživatele Mrkvič k tomuto seriálu (4)

Maigret klade past (2016) (S01E01) 

Fajnové televizní krimi. Bean překvapil a v českém znění, i díky jinému dabérovi, dává zapomenout na své humorné role. Za 80 minut se stihne pár zvratů, akční scéna a trocha vysvětlování. U toho posledního bych si ale jako divák rád zasloužil víc, protože s vysvětlením vrahovi motivace si tvůrci moc hlavu nelámali. Rád se ale podívám na další díl. ()

Maigret a případ mrtvého muže (2016) (S01E02) 

Atkinson mi při druhém díle sedl jako introvertní vyšetřovatel ještě víc. Co bych Maigretovi opět vytkl, je málo vysvětlování, což by se i zde hodilo. Motivace některých postav nebo větší popis událostí. Místo toho se děj zaměřil hlavně na náhodné zjištění jednoho kavárníka. Co ale vyzdvihlo tento díl o úroveň výš, je závěrečné ohromně lidské shrnutí. Jsem rád, že jsem dal závěru druhou šanci (když jsem napoprvé před koncem usnul). ()

Maigret a noc na křižovatce (2017) (S02E01) 

Atkinson si mě ve vážné roli získává víc a víc. Jeho pohledy nevypovídají o ničem a současně divák dostává tušení, že nad něčím Maigret dumá. Zajímavá byla i postava jednookého aristokrata. A z velké části díky charismatu Toma Wlaschiha. Dost odvedl pozornost od všech ostatních postav, které se probraly až v závěru, aby divoce rozkryly do té doby takřka vůbec nerozpletenou hádanku. ()

Maigret a drahoušek z Montmartru (2017) (S02E02) 

Asi nejjalovější vrah a tím i celý film. Vyprávěn je spíš příběh dávného utrpení než kloudného vyšetřování. Motivace vraha k některým krokům mi také moc smyslu nedávala. ()

Reklama

Reklama