Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(4)

Recenze uživatele JohnCZ k tomuto seriálu (4)

Maigret klade past (2016) (S01E01) 

Rowan Atkinson v roli tichého rozvážného detektiva překvapí, samotná postava už ale moc ne. Maigretovi trochu chybí nějaký prvek, který by ho dělal zapamatovatelným. Považuju to za slabinou, protože detektivky odjakživa stály na silné hlavní postavě, ale jestli jeho charakter odpovídá předloze, tak budiž. Zápletka ovšem není špatná, je příjemně nepřekombinovaná a uvěřitelná a v závěru i relativně originální. ()

Maigret a případ mrtvého muže (2016) (S01E02) 

"Šéfinspektore, musím vás upozornit, že ta žena není Češka, ale Slovenka. Tito lidé z vesnic z východu jsou nevzdělaní. Někteří na tom nejsou o nic lépe než středověcí rolníci. O nic lépe než zvířata." Haha, Slováci to tady pěkně schytali. A český gang jako záporáci, paráda. Celkově o něco lepší než předchozí díl. Maigret tu víc mluví, emocionálně je to o něco funkčnější a i prostředí působí trochu věrohodněji. ()

Maigret a noc na křižovatce (2017) (S02E01) 

Tak tenhle Maigret mi přišel ze všech zatím doposud tří vydaných nejhorší a to hlavně díky absenci napětí a imo nezáživnému a až příliš zamotanému případu. Dobová atmosféra je naopak velice solidní. Slabší 3*. ()

Maigret a drahoušek z Montmartru (2017) (S02E02) 

Stejně jako předchozí díly, pořád ta samá solidní televizní dobová detektivka s tím dobrým i s tím špatným. Solidní, i když ryze televizní výprava (i když tu moderní pouliční lampu v jedné scéně taky mohli nějak vymazat), pěkné kostýmy i interiéry, klasický případ, který má dobrou staromilskou atmosféru a parádní Atkinson. Jen s tím napětím už je to horší. ()

Reklama

Reklama