Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do výdajne obedov pre bezdomovcov príde jeden muž a napadne kňaza, ktorý rozdáva nešťastným ľuďom obedy. Kňaz pred ním uteká, dokonca na neho vystrelí, ale svoj život si nezachráni. Obaja muži vyletia cez presklené okno von ... Tým mužom je spisovateľ Ben Mears (Rob Lowe). Ben sa pred istým časom vrátil do mestečka Salem´s Lot, kde vyrastal a zažil jedno temné dobrodružstvo. Teraz by chcel o tom napísať knihu. Nikto z obyvateľov mestečka ani len netuší, aké diabolské nešťastie na nich čaká a aké temné sily ich začnú ohrozovať ... Mysteriózny 2-dielny príbeh nakrútil Mikael Salomon podľa predlohy slávneho Stephena Kinga. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (111)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Literární předloha patří mezi mé nejoblíbenější Kingovy knihy. Starší zpracování jsem zatím neviděla. Já jsem docela spokojená. Jistě, nejedná se o žádné mistrovské dílo, má své nedostatky, ale v rámci filmových adaptací Kingových děl se rozhodně jedná o slušný nadprůměr. Prokletí Salemu má atmosféru, výbornou hudbu a nepostrádá ani napětí. Ideální televizní horor do pozdních nočních sobotních hodin. ()

Rover 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších adaptací knihy Stephena Kinga, kterou jsem zatím viděl. Na svou délku si film drží kupodovu vysokou laťku, kazí to pouze nevydařené klíčové scény nebo grafické nezvládnutí upírů - vypadají spíš jako zombie... Hodně pozitivně hodnotím inteligentní dialogy, které celkem přesně kopírují Kingovu knihu. HUDBA: Christopher Gordon - má kolísavou kvalitu, hlavní klavírní téma je brilantní, podobně jako chorály. K soundtracku přispěla dvěma písněmi i skvělá Lisa Gerrard, na kterou nedám dopustit - její hlas je ovšem slyšet prakticky jen na začátku a na konci. Přesto je skladba Salem's Lot aria jednou z mých nejoblíbenějších písní vůbec. Horší čtyři hvězdičky ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála Kingových adaptací, která se (až na pár opravdu drobných detailů a závěr, jenž se odehrává po "dočištění" Salem's Lotu a nikoli před ním) skutečně drží předlohy. Je mi obrovskou záhadou, jak může tolik lidí napsat, že "film otrocky kopíruje knihu", a vzápětí udělit pouhé dvě hvězdy; není snad právě dodržení knižních předloh při jejich chystaných audio-vizuálních převedeních požadavkem a snem každého, kdo dané knihy četl a komu se líbily?!? Jediné, co mohu tomuto dvojdílnému TV filmu vytknout, je onen zmiňovaný závěr (já prostě jsem zastánkyní otrockého kopírování), nízký rozpočet (za který ovšem nikdo nemůže, neboť projekt vznikl pro televizi a nikoli pro plátna kin) a herecké obsazení (lhala bych, kdybych řekla, že mi nesedl nikdo, ale moc jich nebylo). V rámci televizních filmů nicméně hodně vysoký level (spolu s třídílným "Domem v růžích" kingovský TV top).;-) ()

petero 

všechny recenze uživatele

Nečítal som knihu, nevidel som predchádzajúci film. Nový film o mestečku Jerusalem v ktorom sa obyvatelia postupne menia na upírov ja veľmi dobrý. Na to že to je TV film má svoju atmosféru, natočil ho celkom zručný režisér, svojim hlasom k soundtracku prispela aj Lisa Gerard, plus plejáda skvelích hercov: Donald Sutherland a Rutger Hauer v úlohách upírov ma neskutočne potešili. Je to jednoznačne natočené podľa jednej z najlepších kníh Stephena Kinga. Klasické pojatie upírov ja veľmi skvelé ako musia byť pozvaný ďalej, príbehy ľudí v mestečku atd. Strasne sa mi pácil záber, ako štvorica hrdinov ktorý sa akoby mimochodom stretla pred tajomným domom rozhodne kráča k nemu za stáleho debatovania aby pozabíjali tvorov kt. sa v ňom schovávajú pred denným svetlom, ale aj pád živého človeka rovno na rozbehnutú cilkulárku ;-). ()

WoWoW 

všechny recenze uživatele

Skvělá předloha pro film bohužel nic neznamená. A to mám Kingovo Prokletí Salemu moc a moc rád. Totiž kdybych dostal do ruky lopatu, tak bych těm upírům ulehčil práci. Prostě bych tam ty herce mlátil jednoho po druhém. Herecké "výkony" totiž byly naprosto otřesný a tím trpěl i celý zbytek. Atmosféra by fungovala a efekty byly na televizní film taky v poho. Těm hercům to ale nezapomenu. Tohle Prokletí Salemu bylo jako jít do oblíbený restaurace na krvavej biftek a dostat kus tak propečenej, že už je to skoro škvarek. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (7)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu, který napsal Stephen King v roce 1975. (Terva)
  • Ve filmu bylo využito přibližně 300 statistů. (Othello)

Reklama

Reklama