Reklama

Reklama

Jeanne du Barry - Králova milenka

  • Francie Jeanne du Barry (více)
Trailer 9

Obsahy(1)

Jeanne, mladá dívka z chudých poměrů se zálibou v kultuře i jiných radostech života, díky své inteligenci a půvabu postupně stoupá po společenském žebříčku. Jako kurtizána se stane oblíbenkyní krále Ludvíka XV., který neví o jejím postavení, ale získá díky ní zpět svou chuť k životu. Propukne mezi nimi vášnivé milostné pouto. Jeanne se naproti všem konvencím a správným mravům stěhuje do Versailles, kde její příchod vzbudí na dvoře skandální povyk… (Film Europe)

(více)

Videa (8)

Trailer 9

Recenze (55)

strikeman 

všechny recenze uživatele

Když se herečka v hlavní roli do této role castingově nehodí, může to být pro publikum vcelku problém, přestože po herecké stránce svou roli vcelku zvládá, jak ostatně ukazují i zdejší komentáře. Krom toho jsme si opět neodpustili černouška... Jinak se jedná o slušné kostýmové drama s pěkným hudebním doprovodem a solidními hereckými výkony... 70% ()

geek.ondra 

všechny recenze uživatele

Komorní dobové drama s naprosto fantastickými kostýmy a nádherně nasnímanými lokacemi. Maïwenn do toho jako režisérka, scénáristka ale i herečka dala vše a na projektu je to hodně vidět. Johnny Depp zde předvedl fantastickou mimiku a potvrdil že na klidné charakterové herectví stále nezanevřel. Jako správného srdcaře mě ale také potěšil stále usměvavý Pierre Richard a kupodivu mě hodně bavil také charismatický Melvil Poupaud. Jeanne du Barry je krásný a parádně zahraný film který dokáže vzít za srdce a účinně zabavit - ve výsledku se ale i přes všechnu snahu stále nepodařilo zakrýt fakt že jde "pouze" jen o standardní evropskou produkci a Johnny si tak na ten opravdový a šokující comeback ještě chvíli počká. 7,5/10 ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Priznávam, že som sa do tohto filmu akosi nehrnul, lebo podľa traileru sa mi až tak nepozdával (možno to bude aj tým, že nepatrím zrovna medzi fanúšikov Johnnyho Deppa). O žene menom Maïwenn som doteraz nepočul, tak som bol celkom zvedavý, kto je táto záhadná žena, ktorá je režisérkou, scenáristkou, aj hlavnou hrdinkou v jednom :) A napokon musím uznať, že som veľmi milo prekvapený. Film bol výborný, takmer po všetkých stránkach - pôsobivé kulisy, kostýmy, scenérie, vizáž, ale aj vykreslenie vtedajšej atmosféry, etikety, a to všetko v mierne nadnesenom štýle pôsobiacom ironizujúco. Postava kráľa bola síce dosť zakríknutá, ale celé to vynahradila samotná Jeanne du Barry. Silné 4* (takmer 5*, no niečo tomu ešte chýbalo) ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Jeanne du Barry byla v posteli Ludvíka XV. nástupkyně Mademe Pompadour, která na pár let rozvířila vody zákulisních vztahů ve Versailles.  V podstatě v pohodě historická konverzačka s fajn Johnnym Deppem, který se snaží hrát bez pitvoření.  Mělo to pro mne jednu kaňku v podobě režisérky a hlavní herečky Maïwenn, kterou z hlavy neznáte, ale je to mimo jiné modrá mimozemská zpěvačka z 5. elementu. Problém je, že při obsazení hlavní role neměla soudnost a obsadila tam sama sebe. Ne že by byla ošklivá, to vůbec ne, na svůj věk je dokonce velmi šmrncovní. Blbé je, že ten věk je 47 a Jeanne sledujeme někdy od 19 do 31 let. Působilo to prostě trapně a nepatřičně asi jako čtyřicítka Geislerová v roli studentky.  Ke konci mne tam srala každá druhá vedlejší postava a hřálo mne u srdíčka, že za pár let přijdou všichni o hlavu.  Ale i tak 7/10 a kolem a kolem dobrý film. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Pro pravidelné diváky předrevoluční Francie jen další dílek oblíbené skládačky. Du Barry (1743-1793) se už za svého života stala velmi oblíbenou postavou inspirující populární kulturu. Po románech (Alexandr Dumas st., Zweig...) to byly samozřejmě operety a filmy. Z operet byla nejvýraznější Millöckerova (1879). Z filmů tyto: Madame Du Barry (1917), Madame Dubarry (1919), Eine Dubarry von heute (1927), Du Barry, Woman of Passion (1930), Madame DuBarry (1934), I give my heart (1935), Du Barry Was a Lady (1943), Die Dubarry (1951), Madame Dubarry (1954)... Pojetí Maïwenn není špatné, opět je to opulentní nádhera, trochu pikantní, napínavá a hlavně chytrá podívaná. Ale Johnny Depp a Pierre Richard? Velké zklamání. Bohužel bez nich by nebylo možné vystavět tak výraznou propagaci filmu, protože kdo by dnes chodil na klasické dobovky bez zvučných jmen, že? Puristi by zase rádi jednou viděli život du Barry i po odchodu z Versailles, tak snad někdy příště. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (15)

  • Částečně se natáčelo na zámku Versailles (tedy v místě, kde se příběh skutečně odehrává), ale omezení byla značně omezující: filmaři mohli natáčet pouze v pondělí (kdy je zámek pro veřejnost uzavřen), a to pouze venku, v královské kapli, v Zrcadlovém sále a Herkulově salonu, a nesměly se používat svíčky, protože by mohly poškodit lokaci. V důsledku toho bylo několik místností postaveno jako filmové kulisy v ateliéru, protože tak bylo mnohem snazší osvětlovat a natáčet scény bez časového omezení. (Johnny.ARN)
  • Režisérka Maïwenn napsala scénář s francouzským hercem, který po několika minutách odmítl s tím, že „kino je mrtvé“ a „zbývá jen Netflix“. Poté, co se s odmítnutím vyrovnala, nabídla roli jinému francouzskému herci, který ji rychle přijal, ale nakonec musel ze zdravotních důvodů vycouvat. Bylo odhaleno, že jedním z nich byl Gérard Depardieu. Poté byla požádána, aby sestavila seznam vysněných potenciálních herců bez ohledu na původ. Udělala to a pokusila se kontaktovat druhého z nich (který se zdál být poněkud přístupný); po dvou měsících jeho asistentka nabídku bez jakéhokoli vysvětlení odmítla. V tu chvíli začala pochybovat, že se její projekt vůbec uskuteční, a tak zkusila prvního ze seznamu, Johnnyho Deppa (Ludvík XV.), který se s ní o dva týdny později sešel v Londýně a na místě řekl ano. (Johnny.ARN)
  • Maïwenn sa k Deppovmu herectvu vyjadrila, že je to: "skutočný chameleón, ktorý má rád premeny svojej postavy." (Arsenal83)

Související novinky

Desátý ročník Be2Can začíná zítra!

Desátý ročník Be2Can začíná zítra!

03.10.2023

Be2Can, přehlídka výrazných filmů ze tří největších filmových festivalů v Berlíně, Benátkách a Cannes, oslaví jubilejní desátý ročník. Odehraje se mezi 4. a 11. říjnem a do programu ji zařadí 28… (více)

Johnny Depp se postaví za kameru

Johnny Depp se postaví za kameru

16.08.2022

Po letech kontroverzí kolem jeho bouřlivého vztahu s herečkou Amber Heard (Aquaman) a velmi veřejném soudním procesu za pomluvu se zdá, že se Johnny Depp (Alenka v říši divů) přece jen začíná pomalu… (více)

Johnny Depp bude král Ludvík XV.

Johnny Depp bude král Ludvík XV.

21.01.2022

Herec Johnny Depp za sebou má nelehké období. Po nařčeních z domácího násilí z úst bývalé manželky Amber Heard a prohraném soudním sporu s britským bulvárním plátkem The Sun, který ho otevřeně… (více)

Reklama

Reklama