Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kocoura Garfielda má každý rád. Válí se v křesle, kouká na telku a pochutnává si na svých oblíbených lazaních. Sem tam se pustí do svého páníčka Jona, i tak je ale králem vlastního vesmíru. Jednoho dne vezme Jon Garfielda k překrásné veterinářce Liz Wilsonové, odkud si přinesou domů malé vrčící nic, co běhá za vlastním ocáskem a které Garfield k smrti nenávidí - pejska Odieho. Tenhle malý ničema si může doma dělat, co chce: neustále bezdůvodně štěká, hloupě naráží do zdí, ale zdá se, že Jon je z něj úplně vedle a všechno na světě mu projde. Garfieldova mise je jasná - dostat čokla z domu! A tak když se Odieho zmocní zvrhlá místní celebrita Happy Chapman, jeden by si myslel, že se Garfieldovi uleví. Ten se však k překvapení všech vydává na záchranu svého štěkajícího a všekousajícího přítele. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (341)

Zodd 

všechny recenze uživatele

Breckin Meyer není Jon, takhle k Odiemu nepřišel, Nermal je tady jen obyčejný rejpal, Arlene pouze do počtu, Lewis má asi symbolizovat myši z geniálních (hlavně dospělých) komiksových stripů, Luca zase psy a ten vztah Jona s Liz?? Abych nezapomněl, Garfield, když pomineme, že kvůli ratingu výrazně snížili hladinu jeho ikonického cynismu, tančí na Jamese Browna a Black Eyed Peas. :)) Odie je jediné zvíře, které nemluví, to je možná v pořádku (LOL). Ale o to tu vlastně nejde. Je tu jakýsi Happy Chapman jako záporák (kde jste k němu přišli?), který chce do svého stupidního televizního pořadu psa, protože je alergický na kočky. :))) Hloupý dovětek legendárního komiksu i hraných rodinných hovadinek s mluvícími zvířátky 90. let a začátku tisíciletí. Ty 2 hvězdy jsou hlavně z nostalgie, za Jennifer a dva fakty. Jedním je, že se Jim Davis později zaprodal natolik, až je to k pláči a nechal ještě mnohem víc pohřbít značku tou trojrozměrnou (kompletně animovanou) hrůzou pro nové generace předškolních dětí. A tím druhým, že čipmankové po hraných Garfieldech dostávali od Foxů podle mě přeci jenom větší facky. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pozerať sa v roku 2020 na film z roku 2004 s animovanou postavou zasadenou do reálneho prostredia je už bizarný zážitok. Triky v Garfieldovi zostarli, ako keby táto postava ani nebola súčasťou prostredia, viď tohtoročné Cats. Ale dobre, to sa dá odpustiť. Nič iné sa už ale v tomto krátkom dielku odpustiť nedá. Rozhodnutie urobiť projekt Garfield ako záležitosť pre deti je tak od veci, ako keby Simpsonovci vo filme cielili na desaťročné publikum a nemohla by tam byť krčma U Očka ani jej panoptikum. Garfield musí spoznať hodnotu priateľstva, vykonať pre to nejakú tú činnosť v rozpore s vlastnou lenivosťou a na konci si zaspievať, že aj tak je pupkom sveta, aby to bolo celé od veci scénou aj zakončené. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Film, který je dokonalým potvrzením faktu, že předloha je nezfilmovatelná. Takže, když se vyrovnáte s tím, že Garfield ve filmu má s Garfieldem ve stripech společné snad jen jméno a lenost, můžete se docela pobavit. Já jsem se bavil víc než u většiny zvířato-digitálních filmů posledních let, oba díly Scooby Doo nevyjímaje. Navíc se zas jednou docela vydařil český dabing. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Kreslený Garfield je parádní zábava pro každého bez rozdílu věku, která se ale v hraném filmu změnila na stupidní a idiotskou šaškárnu s cílovkou kolem deseti let, kde už dvanáctileté děti koulí znuděně očima. O nějakém zajímavém scénáři se samozřejmě také nedá mluvit, takže je z toho nakonec jenom strašná sračka. 30% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Baculatý zrzavý kocour Garfield si žije jako v bavlnce u svého pána, spisovatele Breckina Meyera. Všechno se ovšem změní, když jeho pán, zamilovaný do veterinářky Jennifer Love-Hewittové, přivede domů fenku Odie. Neurotický kocour začne žárlit a spřádat plány, jak se nepohodlné fenky zbavit. Nadává jí a až jednoho dne zmizí, kocour zjistí, že mu chybí a rozhodne se ji zachránit. Tenhle film skoro v ničem nefunguje. Humorné momenty vystřídala trapnost, nuda a celkově mě film ničím nenadchl a hlavně mě dost nebavil. Vřele nedoporučuji. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (17)

  • Chapman (Stephen Tobolowsky) na výstavě zmíní Odieho jménem, aniž by mu jej někdo předtím prozradil. (ricky4)

Související novinky

Dilbert, Wally, Dogbert - vy je neznáte?

Dilbert, Wally, Dogbert - vy je neznáte?

22.02.2007

Práva k populárnímu komiksu Dilbert z pera Scotta Adamse se dostala do rukou filmařů. Jmenovitě k režisérovi rodinných podívaných Chrisi Columbovi. Původně byly tyto práva u studia Columbia, které… (více)

Dar z nebes nebo další z mnoha?

Dar z nebes nebo další z mnoha?

30.11.2006

X-Men, Spider-Man, Superman se vrací, Batman začíná, Hellboy, Hulk, Fantastická čtyřka, Sin City - město hříchu, Constantine, Garfield... Komiksové adaptace mají v Hollywoodu očividně zelenou.… (více)

Ať žijí duchové...

Ať žijí duchové...

24.04.2006

Režisér Peter Segal (animovaný seriál). Jeho hlavní postava superhrdina Kapitán Marvel vytvořený díky obrovskému úspěchu Supermana a Batmana v roce 1939 autory C.C. Beckem a Billem Parkerem pro… (více)

Garfield si nedá pokoj

Garfield si nedá pokoj

09.04.2005

Nebolo to bohviečo. No deti sa nasmiali (ak ste boli v kine, viete, o čom hovorím ;)) a rodičia to zaplatili - a preto sa dočkáme pokračovania CGI animáku podľa slávneho "daily" komixu GARFIELD.… (více)

Reklama

Reklama