Reklama

Reklama

Obsahy(1)

John Constantine od malička vidí svět takový, jaký opravdu je. Má schopnost rozeznat anděly a démony skryté pod lidským vzezřením. Tím, že se dříve snažil spáchat sebevraždu a nežil zrovna životem světce, si přímo koupil vstupenku do pekla. Když jeho plíce začnou vypovídat službu kvůli neustálému kouření cigaret, dozví se od lékařů, že zemře mlád a bude to brzy. Dá se dohromady s nedůvěřivou policistkou Angelou Dodsonovou, aby společně vyřešili záhadnou sebevraždu jejího dvojčete. Pátrání je přivede do světa andělů a démonů, který existuje těsně pod povrchem Los Angeles. Stanou se zajatci sledu katastrofických událostí z jiného světa a pokusí se najít vlastní klid za jakoukoli cenu. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 281)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Oi! Velice zábavný a svým způsobem dobrý film. Příšerně zkopaná adaptace. Tenhle černovlasý klučina, co se chudák malý "narodil s darem" vidět bubáky, nemá se starým dobrým Johnem fucking Contantinem společného skoro nic. Kromě jména, jednoho nezdravého zlozvyku a faktu, že ho tam dole nemají moc rádi. Jelikož jsem však film zhlédl před velice dychtivým projetím všech 250 dosud vyšlých čísel komiksu (ano, teď se chlubím :)), a pamatuju si, jak na mě sám o sobě působil, nebudu mu ubírat body, jelikož si nedělám iluze o tom, kolik nás, fanoušků Hellblazera, po světě chodí. Zůstávám proto na velice velkorysém hodnocení... 80% P.S.: Jenom tak pro ilustraci - první věc, co John udělal, potom, co donutil Satana vyléčit mu rakovinu bylo zapálení si dalšího cigára. Scéna s žvýkačkou jde tedy naprosto proti cynickému duchu předlohy. But thats PC, Hollywood and that fucking leftist propaganda for you, mate, innit? ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Nečekaně sympatická podívaná! Docela zajímavá kamera, triky (mně se teda peklo, kde to vypadá vlastně skoro stejně jako tady, jen je rudější a svinsky tam fouká, docela líbilo), rozkošné detaily (zlatej boxer s křížkama, zhášení cigára ve vlastní krvi,...), androgynní sketa Gabriel, laskavý Satánek a konečně postava Constantina - cynickýho, vychcanýho sympaťáka do morku kostí. Tak já nevim - vážně mě ten Keanu tak baví? Nejspíš jo, když by mi do role Constantina asi nikdo neseděl líp a hlavně když z velké části právě díky němu sahám s těžkým pozérským srdíčkem po čtvrté hvězdě. ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele

Keanu Reeves má snad patent na cool hrdiny. Jestli vám nestačili Jack Traven a Thomas Andserson, seznamte se s Johnem Constantinem. Vymýtá démony, trousí sakrakastivké hlášky a vykouří za den víc cigaret než všichni vaši známí dohromady. Režisér Francis Lawrence se zjevil naprosto nečekán a přidal žánru komiksových zpracování jeden z jeho nejlepších kousků. Zároveň prosím všechny, kdo budou potřebovat do filmu satana, ať obsazují Petera Stormarea. Proč? Protože proto! ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Maxi von Sydowe, někam se ztrať, přicházi ten nejcoolovatější vymítač dáblů, který se kdy objevil na filmovém plátně :o) Ve filmu, kde mně digitální potvory braly ze všeho nejméně (a s tou jejich, jinými zmiňovanou, přemírou to není tak žhavý). Naopak jsem si vychutnával zajímavý děj, přetékající charisma skvělého Reevese, krásu mého sex idolu Rachel Weisz, a několik vizuálně nezapomenutelných scén. A posledních dvacet minut s chytrou a vtipnou pointou a tím nejstylovějším Luciferem za poslední roky (Stormare je fakt ďábel) dělá z Constantina skutečně vynikající podívanou. 4 a půl*. Jo a nekuřte, jinak přijdete do pekla..... ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Boh je decko čo má farmu mravcov. Týmto mi Constantine pripomenul moju obľúbenú knihu Memnoch the Devil od Anne Rice a mal u mňa definitívne vyhraté. Po X-men a Hellboyovi tu máme ďalší inteligentný comics (samozrejme v rámci možností) . Ak by som mu niečo mohol vyčítať bola by to prílišná (niekedy až lacná) digitalizácia. Naopak musím pochváliť réžiu a hudbu. Keanu Reeves síce už bude navždy Neom, ale v tomto filme sa snaží byť čo najviac anti-Neovský. Striedmy herecký prejav, obligatórna cigaretka a ako píše Cival "fakáč" v pravý čas. Rachel Weisz sa mi od filmu k filmu páči čím ďalej tým viac (ak nepočítam Múmie), pretože svoje herectvo presne dávkuje na tú ktorú scénu. Mojou naj postavou bola ale Tilda Swinton ako archanjel Gabriel. Táto dáma už v Pláži vyzerala tak "sexless" že jej postava vychcaného archanjela padla ako uliata. A veta "John, you are fucked." od archanjela určite pobaví. Kto sa mi výrazne nepáčil bol Satan. Prečo ho v poslednej dobe(okrem C. napr. Umučenie Krista) zobrazujú ako necharizmatického pošuka ? Aby sme sa rozumeli Stormare je výborný herec, ale tu je zle napísaná postava. Mne omnoho viac reže Al Pacinov ďábel z DIablovho advokáta. Tento tu vyzeral ako vyšinutejší Frank Sinatra. Záverom len toľko, že Constantine je kvalitná a inteligentná popcornová jazda, pri ktorej vôbec nevadí dlhá stopáž a do tohto vozíka na horskej dráhe je možné nasadnúť i opakovane. 8/10 ()

Galerie (139)

Zajímavosti (72)

  • Domino Harvey, lovkyně lidí, kterou ve filmu Domino (2005) hrála Keira Knightley, se mihne v malé úloze v baru Papa Midnita (Djimon Hounsou). Je to ta démonka u baru, jíž cosi šeptá další démon do ucha. Harvey zemřela na předávkování v červnu 2005, tedy čtyři měsíce po americké premiéře Constantina. (Morien)
  • Constantinovu milenku Ellie, ktorú mala hrať Michelle Monaghan, vystrihli z filmu najmä z toho dôvodu, aby bola postava Keana Reevesa viac osamelá. Vo filme sa ale predsa len objaví, a to v čase 1:28:10-1:28:20 ako jedna z démonov v nemocnici po tom, čo Constantine pustí svätenú vodu z požiarneho zariadenia. (Greenpeacak)
  • Když na konci filmu Constantinovi (Keanu Reeves) Satan (Peter Stormare) "zašátrá" ve vnitřnostech, tak mu roztrhne košili. Ale o chvilku později, když jde za Angelou (Rachel Weisz), tak ji má vcelku a vzorně zapnutou. (DaviD3141)

Související novinky

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

03.12.2023

Já, legenda bylo hitem, zejména na domácí půdě. Postapokalyptický snímek, v němž se Will Smith jako vědec a domnělý poslední člověk na světě snaží vypořádat s následky nákazy, jež zdecimovala lidstvo… (více)

J. J. Abrams chystá reboot Constantinea

J. J. Abrams chystá reboot Constantinea

18.02.2021

Produkční společnost Bad Robot režiséra a producenta J. J. Abramse (Star Wars: Vzestup Skywalkera, Star Trek) oznámila, že chystá televizní reboot komiksového Constantinea. Oblíbená postava má jedno… (více)

Jak to vypadá s pokračováním Constantinea?

Jak to vypadá s pokračováním Constantinea?

15.11.2020

Herec Peter Stormare (Armageddon, John Wick 2) na svém Instagramu potvrdil, že dvojka filmového Constantinea s Keanu Reevesem je oficiálně v přípravě. Herec, jenž v prvním filmu ztvárnil Lucifera,… (více)

Reklama

Reklama