Reklama

Reklama

Obsahy(1)

John Constantine od malička vidí svět takový, jaký opravdu je. Má schopnost rozeznat anděly a démony skryté pod lidským vzezřením. Tím, že se dříve snažil spáchat sebevraždu a nežil zrovna životem světce, si přímo koupil vstupenku do pekla. Když jeho plíce začnou vypovídat službu kvůli neustálému kouření cigaret, dozví se od lékařů, že zemře mlád a bude to brzy. Dá se dohromady s nedůvěřivou policistkou Angelou Dodsonovou, aby společně vyřešili záhadnou sebevraždu jejího dvojčete. Pátrání je přivede do světa andělů a démonů, který existuje těsně pod povrchem Los Angeles. Stanou se zajatci sledu katastrofických událostí z jiného světa a pokusí se najít vlastní klid za jakoukoli cenu. (Nova Cinema)

(více)

Zajímavosti (72)

  • Brokovnice, se kterou zde zachází John Constantine (Keanu Reeves), se na aukci vydražila za 27 000 liber. (Jimmy15)
  • Démoni, shromážděni v nemocnici a čekající na příchod Mammona, se zde objeví ve dvou téměř identických záběrech, jen zrcadlově převrácených. Jedná se o reakci démonů na poslední odpor Angely (Rachel Weisz) v čase 01:26:17 a poté jejich reakce na příchod Constantina (Keanu Reeves) v čase 01:27:47. (HonzaR.)
  • Design pekla byl inspirován obrazy polského malíře Zdislawa Beksinského. (ledzepfan)
  • V průběhu filmu můžeme vidět Johna (Keanu Reeves) kouřit celkem 13 cigaret, což je obecně považováno za nešťastné číslo. (TaNya_)
  • Natáčelo se v Kalifornii od 9. října 2003 do 14. února 2004. (Varan)
  • Celosvětová premiéra proběhla 7. února 2005 v Paříži. (Varan)
  • Původní premiéra filmu byla stanovena na 17. září 2004. (Varan)
  • Souběžně s filmem vyšla pro platformy Playstation 2, Xbox a PC i hra "Constantine: The Videogame". (didas)
  • Gabriela (Tilda Swinton) řekne Constantinovi (Keanu Reeves), že nemůže jít do nebe kvůli motivům proč zbavoval svět démonů. Dělení skutků na dobré a zlé na základě motivů ovšem není myšlenkou křesťanství, ale islámu. Proto mnoho radikálů dokáže obhájit své činy v očích Alláha. (Sharky95)
  • Scénář vznikl dle komiksu "Hellblazer", který vytvořili Bryan Talbot s Jamiem Delanem. (Čiban)
  • Constantinova (Keanu Reeves) zmínka o tom, že nechce, aby jej Angela (Rachel Weisz) pronásledovala jako duch, je odkazem na komiks, kde Constantina pronásledují duchové jeho přátel, kteří kvůli němu zemřeli. (HellFire)
  • Nemocnice Ravenscar nese jméno po blázinci z komiksové předlohy. John Constantine (Keanu Reeves) zde strávil čtyři roky po nervovém zhroucení z nepodařeného vymítání. (HellFire)
  • Domino Harvey, lovkyně lidí, kterou ve filmu Domino (2005) hrála Keira Knightley, se mihne v malé úloze v baru Papa Midnita (Djimon Hounsou). Je to ta démonka u baru, jíž cosi šeptá další démon do ucha. Harvey zemřela na předávkování v červnu 2005, tedy čtyři měsíce po americké premiéře Constantina. (Morien)
  • Podle původního scénáře mělo peklo být jen temnou prázdnotou s olejem na podlaze. (Morien)

Související novinky

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

03.12.2023

Já, legenda bylo hitem, zejména na domácí půdě. Postapokalyptický snímek, v němž se Will Smith jako vědec a domnělý poslední člověk na světě snaží vypořádat s následky nákazy, jež zdecimovala lidstvo… (více)

J. J. Abrams chystá reboot Constantinea

J. J. Abrams chystá reboot Constantinea

18.02.2021

Produkční společnost Bad Robot režiséra a producenta J. J. Abramse (Star Wars: Vzestup Skywalkera, Star Trek) oznámila, že chystá televizní reboot komiksového Constantinea. Oblíbená postava má jedno… (více)

Jak to vypadá s pokračováním Constantinea?

Jak to vypadá s pokračováním Constantinea?

15.11.2020

Herec Peter Stormare (Armageddon, John Wick 2) na svém Instagramu potvrdil, že dvojka filmového Constantinea s Keanu Reevesem je oficiálně v přípravě. Herec, jenž v prvním filmu ztvárnil Lucifera,… (více)

Reklama

Reklama