Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stříbrná Háta (J. Molavcová), co vládne kraji pod Radobejlem, už nevěří v lidskou dobrotu ani v lásku. Svoji nejmilejší kouzelnou lesní bytost, mladičkou a krásnou Vohnici s rudě zářivými vlasy (M. Hilmerová), za žádnou cenu nechce pustit mezi lidi. To, aby ji nezklamali a nezradili. Jenže Vohnice den co den vyhlíží lidský svět z toho nejvyššího stromu v lese. Zvědavost ji zkrátka přemůže a ona se tajně vydá přímo na zámek, kde žije princ Kiliján (V. Rašilov). Láska mezi těmi dvěma vzplane jako divoký oheň. Jenže Kiliján je následník trůnu a Vohnice tak trochu lesní kytka, tak trochu víla, tak trochu čarodějka… (Česká televize)

(více)

Recenze (32)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tahle pohádka není nijak zvlášť originální a i příběh těžce pokulhává. Ale má celkem příjemné herecké obsazení, díky němuž se dá pohádka docela v pohodě skouknout, aniž by hrozila nějaká ujma na zdraví. Zvláště tu exceluje Eva Holubová, která se na potvoru hodí akorát. Neumím si na jejím místě představit jinou herečku. Líbila se mi i Jitka Molavcová co by Stříbrná Háta, ale byla poněkud změkčelá. Neuškodilo by trošku více zákařnosti. Jenže to by z ní potom malé děti mohly mít strach. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Krásná hudba. Ale to je asi tak vše. Ta pražština přímo rve uši. Jinde mně to nevadí, ale tady to byl přímo děs. Vlastně to prznilo celý film. Kde jseš, k vobědu, jakej seš, to mi znělo v uších ještě hodinu potom. Snad alespoň v pohádkách by se mělo mluvit česky, nepočítám samozřejmě nářečí. Ale jinak to ušlo, nebylo to až tak hrozné. Možná na tom neměly dělat dvě ženy v režii. Paní Molavcovou za herečku nepovažuji, takže její „výkon“ mne neobtěžoval. ()

Reklama

Leonora odpad!

všechny recenze uživatele

Děs a hrůza. Otřesný scénář, otřesné dialogy, otřesná mluva, otřesná kamera, otřesné herecké výkony, otřesné kostýmy. Leckterá padesát let stará studiová béčková pohádka s umělým mechem elegantně mrsknutým přes pařez z hnědého hadru (a že jich je) je stokrát kvalitnější. Ta nespisovná řeč... no tak ta mi trhá žíly už od doby, kdy jsem jako malá sledovala Makovou panenku. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Tak co, královno, která z nás je mocnější ?? Ty nebo já ??" V tom duelu Molavcová, Holubová je to asi opravdu nerozhodně, ačkoliv Evu Holubovou lze snad i považovat za herečku, protože jinak si děvčata coby dvě silně nesympatické, svého času velmi protěžované, stálice, s až umíněnými sklony k přehrávání nemají co vyčítat.. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jista, zda je tahle pohádka tak dobrá nebo tak špatná, každopádně moje průměrné hodnocení neodpovídá skutečnosti, protože je všechno, jen ne průměrná. V tradiční šabloně zamilované víly a rozdílu mezi čarovným a lidským světem máme dvě o moc soupeřící královny, které ve svých rolích obě překvapují. Vidět Jitku Molavcovou v charakterní roli, byť hraje strašidlo, je nevšedním zážitkem. Bez předstírání naivity, hlouposti a puerilního chichotání a přehrávání jí to sluší. Eva Holubová je střídavě taková, jak ji známe a chvílemi přehrává jak poslední ochotnice v inscenaci na hasičském bále. Stejně tak přehrává i princezna Krásotinka, která je svým jménem zároveň mou favoritkou v souboji o nejpitomější jméno sympatické princezny a princezna Prezentýna. Ta se v celém příběhu jeví jako postava nejzajímavější, a tak pro mě nakonec očekávané prozrazení, jak to s ní je, docela zklamalo. Člověk litoval Vohnici i Krásotinku, že z nedostatku vhodných reprezentantů druhu homo sapiens sapiens rodu mužského se zamilovaly do jediných dvou exemplářů, co tam byly. Štěstí chodí dokola, až si sedne na vola. Za co to takhle odnesly ty ubohý holky, ví jenom Stříbrná Háta. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se na zámku Líšno u Benešova a také v Českém krasu u Srbska. [Zdroj: filmovamista.cz] (rakovnik)

Reklama

Reklama