Reklama

Reklama

Asterix a Obelix

  • Francie Astérix et Obélix contre César (více)
Francie / Německo / Itálie, 1999, 109 min

Obsahy(1)

Poslední galská vesnička vzdoruje nátlaku římských kolonizátorů! Její obyvatelé odolávají díky zázračnému nápoji místní výroby, jenž dává neuvěřitelnou sílu každému, kdo ho vypije. Římský guvernér Detritus (Roberto Benigni) se chce elixíru zmocnit a vystoupit proti vládci Caesarovi, netuší však že, překonat chytrého Asterixe (Christian Clavier) a jeho kamaráda Obelixe (Gérard Depardieu) nebude vůbec jednoduché... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (449)

Rockwood 

všechny recenze uživatele

Už je to starší film, takže tvrdit něco typu, že sem byl zvědavý co z toho vznikne, když to je na náměty onoho kresleného asterixe, se ani říct nedá. Protože sem ještě nějak filmy takhle nevnímal, tak sem se na to pochopitelně těšil a nezklamal. Pravda, dalo by se něco zlepšit, ale nestěuju si. Pěkná hudba, pěkné prostředí, ani vtip to nepostrádá. Mě se to líbí a dávám čtyři hvězdičky. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Film částečně kopíruje první komiksové album, ve kterém se vychytrálý římský guvernér chce zmocnit zázračného nápoje Galů – nejen aby je porazil, ale aby vyzrál i nad Césarem. Adaptace má své světlé momenty, veskrze je to však zábava dělaná hlavně pro malé děti, všecko to pitvoření a přehnané kostýmy (kulisy – hlavně galská vesnice – přitom vypadají velmi dobře) dospělejšího diváka skoro urazí. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, ale toto hrané prevedenie sa jednoducho nevyrovná kreslenej verzii. Síce ma teší obsadenie hercov ako je Clavier, Galabru alebo Muller, ale to je tak nejako všetko. Claude Zidi si ma získal hlavne vďaka trilógii "Ripoux" alebo napríklad skvelou komédiou Zviera, ale Asterix a Obelix ma takmer vôbec nezaujal a rozhodne podľa mňa, patrí k tým horším filmom, ktoré režíroval. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ak sa rozhodujem medzi kreslenou formou a touto hranou, k hranej sa prikloním asi len pri prvom diely. Depardieu a Clavier bol dokonalý výber, Cézar a jeho dementný Benigni sa tiež osvedčili a magického nápoja sme sa vždy dočkali hlavne neprhnane. Na comicse som si ale až tak nefičal, takže práve toto poteší. 80%. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Již jen nápad udělat z Asterixových dobrodružství hraný film, je na samé hranici čirého šílenství. Výsledek nakonec překvapivě není zase až tak strašný. Obsazení je docela dobré, vizuálně je to i vcelku vydařené, ale svým infantilním humorem je to na zcela jiné úrovni než-li vyzrálé komiksové předlohy, které mají co říci i dospělým. To bohužel u této adaptace nehrozí, byť jen v jedné jediné scéně. Pro menší caparty ideální. Zidi má však rozhodně navíc. Škoda, tohle si Asterix ani Obelix nezasloužili. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (21)

  • Ve scéně, kdy Idefix přiběhne z posvátného lesa druidů, Asterix (Christian Clavier) odhodí kýtu masa na umělý kámen, který se pohne. (LaserJet)
  • Vůbec první převedení dobrodružství Asterixe a Obelixe na filmová plátna s živými herci (Gérard Depardieu a Christian Clavier). Už v roce 1960 chtěl však svou adaptaci natočit Claude Lelouch s neprofesionálními herci, což se mu nakonec nepodařilo. O něco později přišel se stejným nápadem Louis de Funès, který si chtěl dokonce zahrát roli Asterixe, avšak realizace projektu se mu také nepodařila. Navíc údajně chtěl hrát Asterixe bez kníru. (henrycruel)
  • V jedné z posledních scén se Obelixové (Gérard Depardieu) s Asterixové (Christian Clavier) rozplývají na bubliny a skoro každý má v rukou roh na pití. V další části, když se rozplynou, jim zmizí také rohy, navíc není slyšet jediný náraz, který by potvrdil, že rohy spadly na zem. (chleba24)

Reklama

Reklama