Reklama

Reklama

Asterix a Obelix

  • Francie Astérix et Obélix contre César (více)
Francie / Německo / Itálie, 1999, 109 min

Obsahy(1)

Poslední galská vesnička vzdoruje nátlaku římských kolonizátorů! Její obyvatelé odolávají díky zázračnému nápoji místní výroby, jenž dává neuvěřitelnou sílu každému, kdo ho vypije. Římský guvernér Detritus (Roberto Benigni) se chce elixíru zmocnit a vystoupit proti vládci Caesarovi, netuší však že, překonat chytrého Asterixe (Christian Clavier) a jeho kamaráda Obelixe (Gérard Depardieu) nebude vůbec jednoduché... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (449)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Niečo takéto som od toho čakal, ale hlavne som sa nenasmial skoro vôbec, len to bolo príjemné a milé a také historicko dobrodružné. Asterix a Obelix si splnili svoju úlohu, ale vedľajšie postavy sú pre mňa des. Jednoducho ako film to z kresleného prostredia neprešlo do reálneho v dobrom štýle, nemá to šťavu. ()

Davson 

všechny recenze uživatele

Není to nejlepší komedie všech dob, ale myslím si, že tvůrcům se přepis komiksu povedl nadmíru dobře. Je tam i docela dost dobrých hlášek a hercům se taky něco podařilo. Hodně se mi líbil Ceasar, z něho tam opravdu udělali pěkného "vola", mírně řečeno. Děj byl takový poskládáný z animovaných filmů, ale jevil i znaky originality, narozdíl od druhého dílu, který je pro mě zklamáním. ()

Reklama

Rockwood 

všechny recenze uživatele

Už je to starší film, takže tvrdit něco typu, že sem byl zvědavý co z toho vznikne, když to je na náměty onoho kresleného asterixe, se ani říct nedá. Protože sem ještě nějak filmy takhle nevnímal, tak sem se na to pochopitelně těšil a nezklamal. Pravda, dalo by se něco zlepšit, ale nestěuju si. Pěkná hudba, pěkné prostředí, ani vtip to nepostrádá. Mě se to líbí a dávám čtyři hvězdičky. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Kdo by ty dva neznal? Celkem povedená adaptace Groscinnyho komixu. I když kulisy vypadají dost lacině. Dneska by Depardieua ani vycpávat nemuseli. Celkem nezvyk vidět Roberta Benigni v záporné roli. Hodně dobré jsou ty hry. Závěrečná bitva je nejlepší. Mléko z dvouhlavého jednorožce. "Kolik si dáš kuřátek? Stačí 20, držím dietu." :D ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Lépe to snad ani dopadnout nemohlo.. Převedení animáku vycházejícího z populárních comicsů do celovečerního filmu jsem se trochu bál - ale Claude Zidi to zvládl perfektně.. Spousta skvělých hlášek ("ať předhodí Trolejbuse lvům jestli lžu"), nechybí ani nějaká ta akce a herci si své postavy náležitě užívají (zejména na Depardieuovi je to opravdu vidět)!!! A nesmím zapomenout na skvělou hudbu.. K dokonalosti schází opravdu minimum.. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (21)

  • Když jel Gérard Depardieu (Obelix) na motorce do ateliérů La Ferté-Alais, kde se řada scén tohoto filmu natáčela, znenadání naboural. Po vyšetřování nehody se zjistilo, že měl v krvi poměrně velké množství alkoholu. Znamenalo to pro něj zákaz řízení motorových vozidel na patnáct měsíců a pro štáb přerušení natáčení na šest týdnů. (mar48)

Reklama

Reklama