Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Október 1981. Blízko motolského potoka je nájdená mŕtva žena. Pražská „mordparta“ vedená Jiřím Markovičom tuší, že má čo do činenia so sexuálnym deviantom. Že ide o začiatok vyšetrovania jedného z najznámejších československých sériových vrahov, ale netuší nikto. (Voyo)

Recenze (57)

bubun 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Herecký výkony příšerný, zvuk divnej - to jsou snad nějaký postsynchrony, nebo co?, stylizace postav taky děsná, některý dialogy a monology naprosto příšerný (např. výpověď herečky, která si říká "Leona" a asi nemá příjmení, na stanici o tom, jak ji pronásledoval deviant, to byl tak otřesnej hereckej výkon, repliky a celkově ta scéna, že by jeden zaplakal. Ale ona byla děsná už v Sex o'Clock, tak to možná bude hlavně o ní), rádoby umělecký záběry.... Kupodivu (!) mě tolik nevytáčel Mišík, asi se trochu zklidnil (nebo ho zklidnil někdo jinej). Prachař spíš jak karikatura (i když vtipná, uznávám.) Další komický moment přišel ke konci, když se SPOILER sejdou vyšetřovatelé s Kotkem ve věznici, chvíli se s ním nezávazně bavěj, a když je konečně Kotek vyzve, ať kápnou božskou, proč vlastně za nim přišli, tak Markovič s lehkým úsměvem: "Nás by zajímalo... jaké to je... být sadistický vrah?" přesně s těmi rádoby napínavými pomlkami a s closeupem na jeho ksicht, přičemž se ještě pak ozve mlácení do nějakého kovu, jakože obří ŠOK! Úplně jak v těch Lostech, bože můj, kde si taky tvůrci představovali asi bůhví co... ()

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilotní díl byl přesně takový, jaký jsem ho čekala. Hned v úvodu vám bude představen vrah svých dětí. Ocenila bych, aby mrtvoly nebyly rozmazané, ale chápu, že by se někomu mohlo dělat šoufl, když vidí malé děti v tratolišti krve a s rozmašírovanou hlavou. Na konci je o tomto vrahovi vsuvka, aby divák věděl, jak to s ním skutečně dopadlo (v seriálu se ale případ neřeší). Tento nápad se mi líbí. Díl začne vraždou, která se nijak netýká hlavního případu a na konci vám je ukázáno rozuzlení. Beru to jako milé oživení každého dílu. Samozřejmě jde o skutečné případy.   Detektivní trio je vcelku sympatické. Nejvíc určitě hlavní detektiv -  Markovič. Na Mišíka si budu chvíli zvykat. Pořád ho vidím, jako vyhula z filmu BANGER. Atmosféra je vystavěna dost přesvědčivě a úzkostně. Budu se těšit na další díly, kdy se nám asi představí náš hlavní úchyla. Už teď je jisté, že pan Hojer bude pěkné kvítko. Tahle minisérie mě bude určitě bavit. Těším se na další díly, jak Láďa Hojerů na pich. ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatim je to pro mě spíš taková variace na Pitavala v trochu temnějším módu. Moc mi nesedl ten úvodní případ, ten byl vlastně dost navíc, vyřešenej byl stejně hopem, a těžko říct, jestli třeba nějak ovlivní dál postavy, když i jeho rozuzlení do dalších let bylo hned ukázáno. Hojera jako takového jsme zatím neviděli, jeho případ se sice už řeší, ale čekám, že ony zmiňované psychologické hry se teda rozjedou až příště a že toto byl hlavně úvodní díl na seznámení s Markovičem a tehdejší policejní prací. ()

Metuje 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi solidní začátek. Je to teda na české poměry poměrně hodně detailní a zároveň skromné na jakékoliv vysvětlování, takže to vyžaduje neobvyklou diváckou pozornost. Obsazení mi tu sedlo velice, rád koukám na nepříliš okoukané tváře. Kamera místy opravdu skvělá a baví. Zatím mě u toho ale drží spíš ohlasy okolí. ()

Pimburger 

všechny recenze uživatele

No, nevím, nevím...  Nerad něco haním, jen protože to natočila Nova, ale podle toho hodnocení jsem očekával minimálně Případy 1. oddělení - 80. léta. To jsem ale nedostal. Dostal jsem relativně pomalu se táhnoucí díl pro mě trošku podivného seriálu, který jako by nevěděl, co vlastně chce. Jelikož jméno vraha stojí v názvu, chybí tam napětí z hledání, jelikož je to dělané podle skutečnosti v 80. letech v Československu, chybí tam akce, nejsou tam nijak vykresleny metody policejní práce a hlavní hrdina všechno dostane jakoby naservírované talíři. Vyšetřovatel tam vlastně ani s nikým nechce mluvit a všude posílá nesympatického "mladýho" nebo o něco sympatičtějšího "staršího", kteří mu nosí jména, až se jednou jedno jméno sejde dvakrát... Možná to odsuzuji příliš brzy, ale zatím mě to příliš nechytlo, nikdo mi tam nepřijde sympatický a nejlépe na mě zatím kupodivu působil Vojtěch Kotek, z které ho mě jako z psychopata opravdu zamrazilo.  Nezmínit nelze ani snahu o dobovost. Vše sice vypadá krásně ošuntělě (např. oproti Vyprávěj), ale přesto trošku uměle a hlavně je to - stejně jako např. v novácké IVETĚ, kterou nepovažuji vůbec za špatný počin - takové kulisní, kdy je tam dobová vždycky jenom jedna místnost... Kdyby byl dobrý a napínavý příběh, tak by to asi ani nevadilo, ale musím říct, že vzhledem k relativně nezáživnému ději jsem si toho všímal víc, než např. u Devadesátek, kde by se asi taky dalo ledasco vytknout, ale jak měl děj spád, člověku to bylo celkem šumák... Tři hvězdy za to, že se snaží ukázat příběh člověka, který si vybral fakt hnusný a fakt náročný povolání... ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama