Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jiří Markovič sa prvýkrát tvárou v tvár stretáva s Ladislavom Hojerom. Môže mať vraždu na svedomí zakríknutý chlapec, ktorý vyzerá, že nevie napočítať do päť? A ako to, že si pri svojej prvej vražde počínal tak skúsene? (Voyo)

Recenze (44)

tsatsiki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborně natočené, ale geniálně zahrané.Lněnička hraje jak bůh, ta role rozvážného a hodného policajta mu byla snad psaná na tělo.Mišik, Neužil, Prachař, představitel Hojera luxusní vykony, stejně jako Istenik a Skamene v malých rolích a svou poslední roli si tu zahral Heriban, který byl též výborný.Vlastně nevím, co bych tomu vytknul, ale na 5*něco chybělo.75%. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Tak tohle vypadá hodně nadějně. Dle mého názoru zatím nelze nic vytknout. Talentovaný Pavel Soukup umně servíruje divákům skvěle fungující scénář Jaroslava Hrušky. Má to zneklidňující atmosféru a dost dobrou hudbu. V podstatě všichni zúčastnění hrají suprově, nad všemi však vyniká Petr Uhlík, který v roli sériového vraha Ladislava Hojera podává naprosto mimořádný herecký výkon. (85%) ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bestiální vrah už je pod policejním zámkem. Nenápadný mladík ze sklenářství je podroben táhlým výslechům a také rekonstrukci zločinu vraždy, při níž málem uškrtil figurantku. V této druhé epizodě sledujeme střet major Markovič vs. slizký vrah Hojer. A jde především o psychologické hrátky, které obraz od obrazu přidávají na intenzitě. A pak na konci toho vrah sepíše seznam svých dosavadních obětí, docela tajuplný, čímž policejní vyšetřovatele zaskočí. Celou epizodu dominuje Petr Uhlík, neprovařený herec, který ještě donedávna patřil k skrytým talentům. A najednou vyloupne mistrnou kreaci sadisty, který v českých kinematografických vodách nebude hned tak dostižen a překonán. Petr Lněnička jako vyšetřovatel je mu skvělým protihráčem. Režisér Pavel Soukup zariskoval a většinu epizody nechal na dialogové fázi. Divák tak má větší možnost seznámit se s vrahem, zabrousit při domovní prohlídce do jeho soukromí a zjistit, že je to úchyl se vším všudy, ač při výslechu tak nechce působit. Znepokojivé vyznění si série přenesla z první epizody do druhé, drží se přehlednosti a dovedně útočí na divácké emoce. 10|10 ()

makakus 

všechny recenze uživatele

Hrozně utahaný, zdlouhavý, nudný. Ale aspoň překvapivě dobře zahraný. Nicméně jeden díl - jeden případ, to by tady sedělo mnohem víc. Napětí nula. Mimochodem - když herci jen sedí, mluví a mluví, a režisér nechce, aby to bylo strnulý, tak jim holt dá do ruky cigáro, aby se herci aspoň trochu rozhejbali popotahováním a odklepáváním.. Taková známá berlička, ale tady hodně přehnaná, protože s takovou dávkou dehtu v plicích by všichni zemřeli dříve, než by stačili vyřešit první případ. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Super díl, který místy docela vyvažovali takové až humorné prvky u výslechu, kdy si tvůrci dovolili značné odlechčení v podobě různých grimas při časových skocích v rámci celonočních výslechů, okořeněné o super herectví Petra Uhlíka, který své postavě dodal takovou prostou naivitu, mixovanou ale s určitým typem úchylnosti až zvrácenosti, což bylo zas třeba vidět při scéně rekonstrukce vraždy, kdy málem zabil figurantku. Snad tady akademici nebudou zapomínat na seriál skoro rok starý, a příští rok toto dokážou ocenit. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama