Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Október 1981. Blízko motolského potoka je nájdená mŕtva žena. Pražská „mordparta“ vedená Jiřím Markovičom tuší, že má čo do činenia so sexuálnym deviantom. Že ide o začiatok vyšetrovania jedného z najznámejších československých sériových vrahov, ale netuší nikto. (Voyo)

Recenze (57)

Vajonek

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak rozjezd za mě hodně dobrý! Několikrát mi to připomnělo to nejlepší z MINDHUNTER: Lovci myšlenek, a rozhodně ne ve smyslu, že bych si v duchu stýskala, jakou tu zase jednou máme nepovedenou tuzemskou parodii. Doufám, že se v dalších částech podaří vysoko nastavenou laťku udržet a nedopadne to jako u některých dalších projektů Voya, které měly zkraje dobře našlápnuto, ale do zdárného konce úplně nedojely. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkem dost mě rozčiloval ze začátku ten neustálý přísun informaci kolikátého je a o kolik minut později se odehrává další scéna… ale to, že mezi vraždou v Motole a scénou v blázinci uběhl skoro rok to se vynechalo. Až na konci mimochodem jsem zjistil, že do toho nacpali ještě další nesouvisející případ). Každopádně mě překvapilo, že začínáme Hojerovou vraždou poslední (Anna Š. - 3. října 1981) a evidentně ty předchozí se budou rozkrývat postupně (čekal jsem chronologický postup vražd). Oceňuji historické okénko u závěrečných titulků. ()

Reklama

Metuje 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi solidní začátek. Je to teda na české poměry poměrně hodně detailní a zároveň skromné na jakékoliv vysvětlování, takže to vyžaduje neobvyklou diváckou pozornost. Obsazení mi tu sedlo velice, rád koukám na nepříliš okoukané tváře. Kamera místy opravdu skvělá a baví. Zatím mě u toho ale drží spíš ohlasy okolí. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slušný pilotní díl. Vcelku sympatická sonda do 80. let, kde jsme měli poněkud skromnější oddělení vražd, než bylo k vidění kupříkladu v seriálu Případy 1. oddělení. Dost mě zklamalo, že jsou mrtvoly rozmazané. Dodalo by to seriálu to správné kouzlo. Již první díl nastínil, že se seriál bude točit kolem běsnění Ládi Hojera a jako zpestření uvidíme ve zkratce vybraný kriminální případ (včetně rozuzlení), který se zde řešit nebude. Detektivní sestava je vcelku sympatická. Moc se mi líbila kamera, která si často hraje s filtry, aby nás seriál ještě více vtáhl do dob minulých. Trošku mi tam schází větši porce brutality a surovosti, ale na české poměry je to dobré. [70 %] ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama