Reklama

Reklama

Metoda Markovič: Hojer

(seriál)
  • Česko Hojer (pracovní název) (více)
Trailer
Česko, 2024, 5 h 47 min (Minutáž: 57–62 min)

Režie:

Pavel Soukup

Scénář:

Jaroslav Hruška

Kamera:

Ondřej Belica

Hudba:

Janny Richter

Hrají:

Petr Lněnička, Petr Uhlík, Sarah Haváčová, Václav Neužil ml., Adam Mišík, David Prachař, Michal Isteník, Vojtěch Kotek, Dano Heriban, Petr Reif (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Co se stane, když zlu nastavíte lidskou tvář? Skutečný příběh muže, který se díky své metodě stal kriminalistickou legendou. Seriál podle případů kriminalisty Jiřího Markoviče se zaměřuje především na jeho výjimečný vztah se sériovým vrahem Ladislavem Hojerem. Bez příkras ukazuje reálnou policejní práci v tehdejším ČSSR. Odehrává se v několika časových rovinách a na pozadí nejděsivějších vražd 70. a 80. let. (Voyo)

(více)

Recenze uživatele Metuje k tomuto seriálu (6)

Metoda Markovič: Hojer (2024) 

90 %? To asi určitě ne. Queens Gambitu, Homelandu ani BCS to nesahá ani po kotníky. Argumentace, že "na Čechy je to dobrý" je sice hezká, ale dost smutná. Těžko říct, jestli to bylo ekonomické nebo kreativní rozhodnutí, ale vyrobit 6 dílů byla podle mě chyba. Kdyby měl seriál pouze 1., 2. a poslední díl, byl by minimálně o hvězdičku lepší. Zřejmě jsem v menšině, ale naprosto jsem se dokázal vžít do mjr. Markoviče a jeho pochopení pro pachatele. Oceňuju symbolické uznání p. Markoviče a jeho (bohužel na tu dobu asi doopravdy revolučních) metod práce s pacienty/pachateli. Děsivější, než ústřední dvojice pachatelů pro mě byly jednotlivé minipříběhy, ale možná ještě víc neschopní a v Praze i naprosto debilní majorovi kolegové, především "Mladej". ()

Možnost léčby (2024) (E01) 

Velmi solidní začátek. Je to teda na české poměry poměrně hodně detailní a zároveň skromné na jakékoliv vysvětlování, takže to vyžaduje neobvyklou diváckou pozornost. Obsazení mi tu sedlo velice, rád koukám na nepříliš okoukané tváře. Kamera místy opravdu skvělá a baví. Zatím mě u toho ale drží spíš ohlasy okolí. ()

Ženská oběť (2024) (E02) 

No, pořád je to docela obstojné, nicméně netuším, jak chtějí tvůrci uživit další čtyři díly. ()

Poslední facka (2024) (E03) 

Jako pořád relativně OK, ale nechápu tu předstíranou dramatičnost. ()

Chyba systému (2024) (E05) 

Pořád si stojím za tím, že by to mohlo být mnohem kratší, 3 nebo 4 díly by tomu podle mě slušely víc. Nicméně se v tomhle dílu pro mě perfektně spojilo dávkování humoru a vážnosti, zároveň bylo alespoň dle mého dost jasně ukázáno, že Markovič nehrál divadlo, ale myslel to naprosto vážně. Jestli byla realita policejního sboru podobná té seriálové, tak to je dost smutný. ()

Cesta ke světlu (2024) (E06) 

Nakonec bylo finále nejlepším dílem série. Pořád si stojím za tím, že předchozí díly byly zbytečně zdlouhavé a dějově prázdné. Seriál klidně mohl být složen jen z 1., 2. a tohohle posledního dílu. Zřejmě překvapivě jsem se naprosto do mjr. Markoviče vcítil a chápal jeho znechucení nad kolegy, které u mě vyvrcholilo již v epizodě ze Slovenska. Kdyby to vyšlo loni, tak si Standa "Voe" Pekárek ani neškrtne. ()

Reklama

Reklama