Reklama

Reklama

Metoda Markovič: Hojer

(seriál)
  • Česko Hojer (pracovní název) (více)
Trailer
Česko, 2024, 5 h 47 min (Minutáž: 57–62 min)

Režie:

Pavel Soukup

Scénář:

Jaroslav Hruška

Kamera:

Ondřej Belica

Hudba:

Janny Richter

Hrají:

Petr Lněnička, Petr Uhlík, Sarah Haváčová, Václav Neužil ml., Adam Mišík, David Prachař, Michal Isteník, Vojtěch Kotek, Dano Heriban, Petr Reif (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Co se stane, když zlu nastavíte lidskou tvář? Skutečný příběh muže, který se díky své metodě stal kriminalistickou legendou. Seriál podle případů kriminalisty Jiřího Markoviče se zaměřuje především na jeho výjimečný vztah se sériovým vrahem Ladislavem Hojerem. Bez příkras ukazuje reálnou policejní práci v tehdejším ČSSR. Odehrává se v několika časových rovinách a na pozadí nejděsivějších vražd 70. a 80. let. (Voyo)

(více)

Recenze uživatele Najt k tomuto seriálu (7)

Metoda Markovič: Hojer (2024) 

Pro mě je tento seriál velkým překvapením. Jedná se o skvělou filmařinu a o to více potěší, že to je česká tvorba, kterou nemusím. Pár českých seriálů jsem viděl, ale tento stoprocentně patří mezi ty nejlepší, které by jste napočítali na prstech jedné ruky. Skvěle natočené, výborný scénář, dobrý výběr herců a parádní výkony. Je to precizní ztvárnění části z české kriminální historie. Takže hodnocení někde na pomezí 4a5* . A proč se nepřiklonil výš, když je to ještě k tomu naše produkce ? ()

Možnost léčby (2024) (E01) 

První díl nového Českého seriálu o známém kriminálním případě 80tých let. Detektivky mám rád, českou tvorbu nikoliv, ale občas se najde pár výjimek, které za to stojí. Tohle vypadá na solidní dílo. Vražda, vyšetřování a první stopy. ()

Ženská oběť (2024) (E02) 

V druhém díle se Markovič potkává s Hojerem, který se přiznává. Tudíž místo detektivní práce, zločinů a hledání pachatele to tvůrci pojali trošku opačně, ale nejspíše asi tak, jak to doopravdy bylo. Takže vražda, následné hledání pachatele až ke jménu Hojer, což byl první díl a následný výslech a rekonstrukce, druhý díl. Vyšetřovatelé nejen, že mají pravého vraha, ale dozvědí se zásadní informaci. Ta vražda nebyla obyčejná vražda, ale poslední vražda, takže toho je více. ()

Poslední facka (2024) (E03) 

Vyšetřovatelé se dozvídají o další vraždě. Ta byla mnohem horší. Nejen, že oběť byla zabitá a ubodána, ale vrah si odnesl suvenýry v podobě prsou a genitálií. Ty si dal doma do lednice a uspokojoval se nad nimi. Poté je uvařil jako ovar a s křenem a hořčicí, je, jak sám řekl, sežral. V tu chvíli pohledy vyšetřovatelů strnuly hrůzou, protože věděli, že před nimi není jen vrah a neinteligentní sadista, ale především sériový vrah, násilník, nekrofil a kanibal. Atmosféra i herecké výkony byly v tu chvíli fenomenální. A nejen v tu chvíli, ale po celou dobu. Představitel hojera, tak předtím klobouček, protože ten ho hraje neskutečně. ()

Rodinná záležitost (2024) (E04) 

Dalsi výborný díl. Další přiznání, další případy, další přiznané vraždy. Emoce, i smutné momenty. Hojerovo kamarádství s vyšetřovateli po 5 přiznaných vraždách pomalu ale jistě končí. ()

Chyba systému (2024) (E05) 

Další dobrý díl. Výlet na slovensko a dalsi objasněná vražda. ()

Cesta ke světlu (2024) (E06) 

Finální epizoda nezklamala, vše pokračovalo až do konce a bylo hezky uzavřeno. ()

Reklama

Reklama