Reklama

Reklama

Krotitelé duchů: Říše ledu

  • USA Ghostbusters: Frozen Empire (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Ve snímku Krotitelé duchů: Říše ledu se rodina Spenglerových vrací tam, kde to všechno začalo, tedy do legendární hasičské stanice v New Yorku, aby zde její členové spojili síly s původními Krotiteli duchů. Ti mezitím vybudovali přísně tajnou laboratoř, jejímž účelem je posunout chytání duchů na zcela novou úroveň. Když ale do našeho světa prostřednictvím starobylého artefaktu proniknou zlé síly, musejí novopečení Krotitelé duchů i staří veteráni vynaložit veškeré úsilí na to, aby ochránili svůj domov a zachránili celý svět před příchodem nové doby ledové. (Falcon)

(více)

Videa (15)

Trailer 7

Recenze (118)

Triple H 

všechny recenze uživatele

Také poslabšie tri, ale sympatická nostalgia a pôvodný film bude mať úctyhodných 40 rokov, za mňa stále obstojí, jedná sa podľa mňa o jednu z veľkých klasík americkej kinematografie a preto menej ako tri dať nechcem. Je pomerne prekvapivé, že práve táto značka sa dočkala už svojho piateho filmu, len škoda, že podobne ako s mnohými podobne resuscitovanými značkami (Indiana Jones, Star Wars), sa nepodarilo nájsť spôsob ako mu dodať podobnú šťavu ako mala jednotka. Ingrediencie na to sú, ale je to hra na istotu, do ktorej Kumail Nanjiani vnáša niečo viac živšie a inak ju ťahá fakt, že po 40-tich rokoch vidíme zase niektorých starých známych. ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Vyjít tohle v osmdesátkách, tak je to určitě hitovka. Je to vlastně klasická popcornovka, kde najdeme zkratky a nějaké to klišé jako v každém blockbusteru... akorát těm starým to odpouštíme, protože nostalgie a u nových mají tendenci na to lidi pořád nadávat. Říše ledu přitom skvěle pracuje s odkazem původních filmů... a pokud byl minulý díl taková Síla se probouzí, tak tímhle směrem se měla Star Wars série vydat - využívat odkazy, neshazovat původní postavy, ale taky zkoušet něco nového. A to tvůrcům jde. Můžeme si stěžovat, že svět funguje jinak než v původní duologii... ale tady tam taky nebyl nijak komplexní. Reitman junior s Kenanem to akorát rozšířili. Stejně tak můžeme poukázat, že minulý film naznačil, že Krotitelé pochytali duchy a neměli co dělat... a tady jsou duchové další... ale přesně takhle fungují všechny sequely. Mckenna byla opět skvělá, Finn tentokrát méně využitý a Rudd hraje už víceméně jen sám sebe. Kumail Nanjiani a Patton Oswalt to pak hezky osvěžili a až na slabší úvodní sekvenci si v rámci žánru zas až tam moc stěžovat nemůžu. Hodnocení: 75 % ()

Reklama

VojtechAllen 

všechny recenze uživatele

Ledoví Krotitelé duchů pokračují ve stylu odkazu, a stejně jako u Odkazu, jsem se neskutečně bavil.Jsem rád že ledový sequel nezapomněl na všechny důležité postavy z minulého dílu, a každé se snaží dát nějakou důležitost v příběhu, nebo nějakou vedlejší dějovou linku, což hrozně adoruji. Říše Ledu hlavně ale díky bohu neztratila ani kousek energie, kterou měl úžasný odkaz. Jako velké pozitivum beru i humor, kterej mi tu extrémně sedl, a smál jsem se snad u každému vtipu. Ve finále se jedná sice o něco horší počin než Odkaz, ale stále velmi, velmi povedený. 8/10 ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Family Friendly dobrodrůžo, které překvapivě není tak otravné, jak jsem před zhlédnutím tušil. Kumail Nanjani dává komediální podtón filmu a celá ta apokalypsa se zamrznutím mi přišla fajn, vlastně i ten samotný záporák z koule vypadal velmi příjemně, takový mix mumie. Dětem se to bude líbit hodně a rodiče alespoň při sledování nebudou úplně otráveni. Jako Teen Fantasy pohádka s duchama je to vlastně fajn. 6/10. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Ghostbusters č. 5 příjemně navazují na Afterlife. Spenglerovi se v mezičase stali plnohodnotnými krotiteli duchů a pokračují v newyorské tradici. Děcka povyrostla, Dan Aykroyd, Bill Murray a Ernie Hudson dostali zase trochu větší prostor a fungují s novou generací bok po boku. Přímočaré, nekomplikované, pohodové pokračování. #čsfdprojekce ()

Galerie (35)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Jason Reitman se vydá do New Yorku 70. let

Jason Reitman se vydá do New Yorku 70. let

03.05.2023

Na čtyři Ceny Akademie nominovaný režisér, producent a scenárista Jason Reitman (Lítám v tom, Juno) nám před dvěma lety přinesl dlouho očekávané pokračování Krotitelů duchů, série, jejíž otěže… (více)

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

06.12.2022

Snímek Krotitelé duchů: Odkaz z loňského roku slavil u fanoušků série úspěch. Režisérovi Jasonu Reitmanovi se v něm podařilo představit nové postavy a navodit silnou dávku nostalgie k originálu. S… (více)

Reklama

Reklama