Reklama

Reklama

Dětská hra 2

Trailer

Obsahy(1)

Chucky se vrací. Neschvalně proslulá dětská hračka s úsměvem zabijáka ožívá v novém pokračování děsivého souboje mezi chlapcem Andym (Alex Vincent), a démonickou panenkou, která se snaží ovládat jeho duši. Přestože byl Chucky v předchozím díle usmažen zaživa, povstává z popela ve chvíli, kdy ho továrna na hračky znovu sestaví, aby rozptýlila negativní publicitu, která se kolem panenky rozšířila. Chucky - opět v plné síle - objeví svou oběť v dětském domově a nový souboj dvou nesmiřitelných protivníků v ďábelsky povedeném pokračování filmu, který si získal ohromnou popularitu, může začít...
(Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (167)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ešte pomerne slušný "Chucky". Pokračovanie priamo nadväzuje na prvý diel, ale nie je vysvetlené ako Chucky prežil zásah do srdca v prvej časti, ani dôveryhodný dôvod rekonštrukcie bábiky v úvode. Kto by však v hororoch riešil také "nepodstatné" veci, že? Príbeh ničím neprekvapí, baví len Chucky a filmu pomáha i fakt, že tu hrá chlapec z prvého dielu. Celkovo ešte pozerateľné pokračovanie, po ktorom to už však išlo dole vodou. 60%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nostalgie je krásná věc, ale nezařídí úplně všechno. Chucky, respektive sériový vrah Charles Lee Ray, je zpátky, má zlověstný výraz a rozumí si s čepelí nože. A má smysl pro dost černý humor. Dobře víme, kam to celé směřuje. Motiv vraždící panenky, která má naopak přinášet radost, tehdy prostě dokonale fungoval a i moje generace se nechala děsit a napínat solidní prací maskérů a trikařů. Ať jsme ale féroví, herecké výkony byly jalové a nešlo přehlédnout velké množství přešlapů a logických lapsů, kdy prostě tvůrci přišli s první pytlovinou, která je napadla, ač úplně nenavazovala na předešlé dění. A u dvojky to platí dvojnásob. Přesto „oceňuji“, že se tvůrci nebáli udělat z něčeho (tady můžeme polemizovat) roztomilého něco děsivého. ()

Reklama

adamo_znk 

všechny recenze uživatele

Chucky znovu vraždí bez skrupulí, Andymu opět nikdo nevěří, takže je to vlastně uplně stejný film jako první díl. Chybělo mi tam víc krve a víc gore efektů. Třetí hvězdu si ale vysloužil velice zábavným finálem v továrně na panenky Good Guy. Stejně tak mě v tomto dílu víc bavil hlasový výkon Brada Dourifa, který bych v dílu prvním spíš nahradil původním hlasem panenky. SPOILER: když si Chucky v závěru narve do krvavého pahýlu tu kudlu tak sem se tetelil blahem, stejně jako u konce nebohého továrního dělníka. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

„Dreams can‘t hurt you.“ Keby to len počul Freddy. Ešteže je to film o Chuckym. Úvod nie je vizuálne príťažlivý, ani na horor, je len nudný. Fanúšikov filmu Blade Runner z roku 1982 prvý záber filmu na nehybné, umelé oko bábiky nezaujme. Rovnako je to aj so zobrazovaním cesty luxusným autom kovovým mestom a čakanie na prejdenie vlaku. Chucky dostal nové časti tela, oceľovú lebku a dokonca aj baterky. Vývoj deja od poslednej udalosti originálu sa vyvinul logicky, až na Chuckyho. Vo firme Godd Guys sa ho rozhodli opraviť a nejakým elektrickým výbojom kvôli tomu zomrie tvorca hračiek, z čoho sa dá vytušiť Chuckyho oživenie. A táto domnienka sa prirodzene potvrdzuje a Andy nemá chvíľu pokoja, nikto mu neverí, navyše jeho učiteľka sa dá z duše neznášať. Tu sa však treba zastaviť. Pravítkom? Ozaj pravítkom? V tomto pokračovaní sa prehĺbi jeho psychológia ako obviňovaného outsidera. Napätie funguje tiež dobre, Chucky tu dokonca využíva survival metódu Asha z Evil Dead. Zase jeden desivý Toy Story s pár hluchými miestami. Nevidím rozdiel v kvalite oproti originálu. Logické nezrovnalosti: no naschvál prejdem cez klbko nití, aby som sa neskôr potkol. 54. minúta: filmové držanie noža = čepeľou z ruky dolu. 75. minúta: kamera kráča hladko, rovnakou rýchlosťou cez pás v továrni, na ktorom sú bábiky, bez ohľadu na to, koľko bábik prejde na každom metri. Na jednom metri je to jedna, o meter ďalej tri a je to rôzne. Má to symbolizovať chod postavy cez tieto bábiky, avšak je nemožné, aby oživená bábika cez ne v hladkých podrážkach chodila tak rýchlo. Jazykové okienko: spin and span; snap out of it. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Malý Andy nám od minula kvapku povyrástol, ale sebamenšiu emóciu z neho nevyžmýkali ani tento raz. Preto je úsmevné sledovať rovnaké reakcie či je smutný, spokojný, alebo na smrť vystrašený. Našťastie nie je hviezdou on, ale panáčik z plastu a dušou zabijaka. Ten vybrúsil mimické vlastnosti k dokonalosti a rovnako presvedčivo si vedie v iných dôležitých ukazovateľoch. Prvú polovicu síce viac naznačuje ako ukazuje, no druhú to už roztočí poriadne. Pár neotrelých nápadov len tak z hlavy nevyšumí (kopírka, nasádzač očí vo fabrike na bábiky) a samotné finále vo fabrike je nadupanejšie než minule. Ak by sa v podobnom duchu niesol aj zvyšok, mohla si druhá Detská hra odniesť rovnako pekné vysvedčenie ako tá prvá. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (16)

  • Pôvodne mal film začínať scénou zo súdneho konania, kde riešia udalosti z predošlej časti série, pričom Catherine Hicks sa mala znova objaviť v úlohe Karen Barclay, no pred začiatkom natáčania sa od toho upustilo. Niektoré prvky tejto scény sa ale neskôr objavili v snímke Curse Of Chucky (2013). (FromHell)
  • Film sa nakrúcal v Chicagu. (Darkage)
  • Důvodem, proč je na obalu k filmu, kde Chucky drží rozevřené nůžky kašpárkovy na pérku kolem krku, nápis "Sorry Jack, Chucky's back", je skutečnost, že se tento kašpárek jmenuje v Americe "Jack in the box". (Lajty)

Reklama

Reklama