Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 2139 a lidé se po globální ekologické katastrofě uzavřeli do obrovských měst. Ta jsou sužována nesmírně vysokou kriminalitou, kterou se snaží dostat pod kontrolu ochránci zákona, kteří jsou současně soudci a také katy. V Mega City One patří k nejobávanějším soudce Dredd. Ten pomůže svým dvěma kolegům v boji proti přesile a všechny členy gangu postřílí. Přestože násilí dosáhlo nezvládnutelné síly a věznice jsou přeplněné, odmítá vrchní soudce popravy za drobné přestupky a Dredd se mu musí za postřílený gang zodpovídat. Zatímco Dredd učí na Akademii budoucí soudce zacházet se speciálním vybavením a připravuje je na těžký úděl služby, uteče z vězení vrah Rico a podaří se mu proniknout do Mega City One. Tady už má připravenu supermoderní zbraň Lawgiver, kterou před časem ztratil během nebezpečného akce Dredd. Přestože je zbraň kódovaná na jeho DNA, funguje i v Ricových rukou... (TV Nova)

(více)

Recenze (385)

st.ranger 

všechny recenze uživatele

První moment, který tento film zkazil pro komixové nadšence bylo odložení Dreddovy helmy. Druhý byla přítomnost Schneidera, proti kterému jinak nic nemám, ale v takovémto filmu nemá co dělat. Celkově mi ale film nevadil, typické B z poloviny 90. let. Na jedno shlédnutí dobré, ale žádné zázraky nelze očekávat. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

No, je to béčko, to zase né, že ne. Na druhou stranu bych film vůbec nezatracoval, jelikož jsem se u něj solidně bavil a navíc má i odpovídající stopáž. S komiksovou předlohou bohužel dosud obeznámen nejsem, tudíž nemohu porovnávat. Musím ale uznat, že svět Mega-City a Soudců mě rozhodně zaujal, stejně jako jeho vykreslení a ztvárnění v tomto snímku. Vše navíc dokonale dobarvuje přesně padnoucí hudba Alana Silvestriho. Sly se zde v hlavní roli tváří snad nejvíce zarputile, za celou svou kariéru, Diane Lane tu je opravdu kočka, Armand Assante klasický padouch a Rob Schneider polovinu filmu otravně ječí, aby tu druhou obstojně hláškoval. Soudce Dredda si tak zařazuji do škatulky neprávem opomíjená a podceňovaná komiksovka. ()

Reklama

Vitason 

všechny recenze uživatele

Jo, mám rád filmy o křivě obviněném policistovi, který svojí nevinu prokáže tím, že postřílí polovinu kolegů a ještě při tom zničí půlku města :-) Upřímně nechápu, jak se někdo může rozčilovat nad tím, že si Stallone sundá helmu, i když to jde proti komiksu. Každému musí být přece jasné, že zdravě uvažující člověk, který do hlavní role obsadil Slye v době největší slávy, by ho nenechal celý film schovávat obličej. To už mi to mnohem více vadilo u S.W.A.T.u, kde si členové zásahového komanda sundavali helmu v akci, aby byly pořádně vidět hollywoodské ksichtíky... Soudce Dredd je správně brutální béčko, které stojí na poutavě zpracované vizi budoucnosti, na kterou je radost pohledět a když filmu odpustíte nápadné zadní projekce, tak si myslím, že efekty mohou zaujmout i dnešního diváka. Skvělou vizuální stránku doplňuje slušná hudební složka Alana Silvestriho, která se snoubí s přímočarým a jednoduchým dějem, který žene tuhle krvavou mašinérii do napínavého konce. Soudce Dredd je moje ohromné guilty pleasure. 4* ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Nechápem, ako mohol v polovici deväťdesiatych rokov Sylvester Stallone, ktorý mal predsa len stále dostatočne hviezdny status prísť s takýmto síce vysokorozpočtovým, ale aj tak zastaraným, prakticky až brakovým sci-fi, ktorý bol odsúdený byť prepadákom, ale našťastie zábavnosťou na tom film zase až tak zle nie je. Zápletka ako celok sa mi určite páči, drsný svet budúcnosti s takou mierou zločinu, že musí polícia zločincov rovno likvidovať, ale zase je tu nejaká zrada v pozadí a tak musí najlepší z nich očistiť svoje meno a bojovať proti svojim bývalým kolegom, ale to spracovanie je už predsa len poriadne rozporuplné. Nudiť sa tu určite nedá, film má výborné tempo, neustále si udržuje slušnú úroveň zábavnosti, určite musím pochváliť solídnu výpravu, takže to aspoň nepôsobí stereotypne a nájde sa tu nespočet prvkov, ktoré mám v tomto žánri rád. Ale vzhľadom na rozpočet a dobu vzniku to celé pôsobí až mimoriadne béčkovo a zastarane, film akoby vypadol z prvej polovice osemdesiatych rokov, ale ani vtedy by neohromil. Taký o dva roky starší Stallonov Demolition man je omnoho vyspelejší a nadčasovejší a pritom chce tiež hlavne baviť. Pochváliť ale musím obsadenie, Sylvester Stallone je tu takmer celý čas bez prilby, čím vlastne narúša samotnú podstatu predlohy, ale ja nie som komiksový fanúšik, takže je mi to úplne jedno, partnerov mu predstavujú sympatická Diane Lane a zábavný Rob Schneider, k tomu slušní záporáci Armand Assante a Jürgen Prochnow a plno známych tvárí vo vedľajších alebo epizódnych úlohách. Akcia nie je úplne zlá, ale ani ničím výnimočná. Nájde sa tu pár pozerateľných prestreliek, v ktorých nie je núdza o zabitých, ale chýbajú nápady a mimo nich už len nejaký ten krátky súboj alebo naháňačka, no práve tá najveľkolepejšia vyzerá veľmi zle. Radšej miesto nej mohli dať ďalšiu priemernú prestrelku. Takže ani jedna akčná scéna nestojí výraznejšie za pozornosť. A režijne to nie je úplne zlé, ale vzhľadom na rozpočet by som aj tak po všetkých stránkach čakal omnoho viac. Takže celkovo mi to príde ako právom zabudnutý Stallonov film, toto v konkurencii absolútne neobstojí, ale raz za pár rokov si to rád pozriem, aspoň sa pritom nenudím. 62% ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Ano. Před časem jsem jako první viděl remake z roku 2012. A byl to naprosto zbytečný remake, sterilizovaný, nijak zvlášť brutálnější, minus komická postavička (zde celkem fungující). Proč remakisti nemohou pochopit, že lidem nestačí bez mozku očesaný původní scénář, CGI a vystřihnutí stříkající krve, aby na film formálně mohla novorozeňata a prodalo se hodně popcornu. Tady je to poctivě zahrané (béčkově, ale což), poctivé kulisy bez greenscreenu a celkem i příběh. A ještě ten vintage feeling devadesátek. Skoro až za 4. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (19)

  • Než se ke komponování soundtracku dostal Alan Silvestri, byl původně vybrán David Arnold a po něm Jerry Goldsmith. Goldsmith něco málo materiálu dokonce nejen složil, ale také nahrál a jeho hudba zní v traileru filmu. (D.Moore)
  • Sylvester Stallone nikdy před tím neslyšel o Soudci Dreddovi. Poprvé až mu byla nabídnuta role. (Chatterer)
  • Kostým, který nosí Soudce Dredd (Sylvester Stallone), navrh známý módní návrhář Giani Versace. (StevenW.)

Související novinky

Dredd – věčný potížista?

Dredd – věčný potížista?

10.10.2011

Dotáčky, přetáčky, producentský sestřih, naštvaný režisér, zmatený výsledný produkt. Vzpomínáte? Tohle všechno provázelo vznik Stalloneovy komiksové adaptace Soudce Dredd z poloviny 90. let. Osud má… (více)

„Já jsem 3D zákon!“

„Já jsem 3D zákon!“

15.05.2010

Kultovní komiks ze stránek britského magazínu 2000 AD Soudce Dredd se už jedné filmové adaptace dočkal. I přes na svou dobu vysoký rozpočet a trefně vybraného hlavního představitele šlo o propadák,… (více)

Komiksové reparáty

Komiksové reparáty

24.12.2008

Těžko říct, jestli za to může Nolan a jeho veleúspěšný restart Batmana. Každopádně Hollywood se teď vrhl na spoustu komiksů, jejichž filmové verze vznikly ani ne před dvěmi dekádami. A slibuje nové,… (více)

Reklama

Reklama