Reklama

Reklama

Oddíl 10 z Navarone

  • Česko Komando 10 z Navarone (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 1961 vznikl slavný válečný film Děla z Navarone, vyprávějící o odvážné akci malé jednotky během Druhé světové války. O sedmnáct let později vzniklo jeho volné pokračování s novými představiteli. Do Jugoslávie jsou vysláni major Mallory a seržant Miller, aby našli a zlikvidovali nebezpečného nacistického agenta Nikolaje Leskovara, působícího v partyzánských jednotkách. Na cestě do Jugoslávie jsou přiděleni k jednotce plukovníka Barnsbyho, která má za úkol vyhodit do vzduchu strategicky významný most. Není to vůbec snadné, nacisté jsou v přesile a Leskovar má v záloze nebezpečný plán. Podaří se Malloryho jednodce v sebevražedné akci splnit oba úkoly? Zajímavý příběh a hvězdné herecké obsazení v němž září Robert Shaw a Harrison Ford patří mezi hlavní klady filmu. Guy Hamilton, režisér filmů o Jamesi Bondovi (např. Goldfinger, Diamanty jsou věčné), natočil dobrodružnou podívanou s překvapivými dějovými zvraty a typickým britským humorem. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (147)

Cruchot 

všechny recenze uživatele

Spíše než o válečný se jedná podobně jako v případě Děl z Navarone o dobrodružný snímek z období Druhé světové války, který se netváří nijak superrealisticky, zato má výtečnou odlehčenou atmosféru a zajímavě vyprávěný děj. Natočeno je to opravdu velmi slušně, po technické stránce těžko co vytýkat. Herecké výkony jsou taktéž výborné - obzvláště ústřední dvojice Ford - Shaw. Výtečný je také odborník přes výbušniny Edwarda Foxe a padouch Franca Nera, kterého bych také rád s chutí oddělal Moc mi nesedl jenom Carl Weathers, který místy hodně přehrává a poněkud toporný je i Richard Kiel jako velitel četníků. Jinak ovšem vřele doporučuji. Skvěle jsem se pobavil. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Něco jako western ... maličko naivní western - ovšem z druhé světové, takže tady kromě kavalérie klasické figuruje i ta plechová. Leč karty jsou rozdány ... nebo spíš doširoka - a snad i trochu marnotratně rozhozeny ... a přiměřeně napínavá dobrodružná jízda je zakončena nadprůměrně efektním finále, takže za 4* - byť s trochu odřenýma ušima. ()

Reklama

Duke90 

všechny recenze uživatele

Harrison Ford na vzestupu své kariéry a Robert Shaw na jejím (nedobrovolném) konci. Od takových dvou velikánů člověk nemůže očekávat zklamání a obzvlášť když jsou spolu pohromadě v jednom filmu. Oddíl 10 z Navarone je velmi vydařený válečný snímek, který nepostrádá včetně několika "Jonesovských akčních scén" také slušnou dávku humoru. Ve vedlejších rolích si skvěle počínali Carl "Apollo" Weathers a můj oblíbenec z Bílého tesáka - Franco Nero. Opravdu solidní čtyřhvězdičková podívaná. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Štědrou dávkou humoru odlehčená dobrodružná válečná podívaná s výbornými herci (Harrison Ford po prvních Star Wars, před prvním Indianou Jonesem a už v tak typické roli), zručně natočenými akčními scénami a nerušivými triky (zničení přehrady či mostu na použití miniatur vůbec nevypadá). Děla z Navarone jsou opravdu trochu vyšší liga, ale Oddíl 10 je přesto více než příjemná záležitost.___P.S. Ta moderní červená lokomotiva je ovšem vážně zlo. ()

AdamesWWE 

všechny recenze uživatele

[8/10] Milé prekvapenie. Vojenská tematika šlape na plné obrátky, perfektná výprava filmu, zábery na prírodu ktoré zlepšuje dobrá vizuálna stránka, zaujímavý príbeh ktorý má mnohé zvraty(prehľadné) a k tomu výborné herecké obsadenie. Harrison Ford, Robert Shaw, Barbara Bach, Edward Fox alebo Carl Weather, všetky úlohe sú veľmi zaujímavé, každý si nájde svoj priestor. Oddiel 10 z Navarone je veľmi dobrou ukážkou toho, ako má vyzerať vojnový film. Má to hlavu aj pätu, vojenských prvkov tu je pomerne dosť, veľa nemeckých vojakov, ambasády, akčná línia sa v tomto filme drží na veľkej úrovni (veľkolepé výbuchy, prestrelky), k tomu aj veľmi dobrý výber hudby. Film bez výhrad. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (20)

  • Vo filme je vidieť lokomotívu, ktorá sa vyrábala až v 60-tych rokoch a je elektrická. Elektrické vlaky v Juhoslávii existovali najskôr o 10 rokov. (martincba)
  • Režisér Guy Hamilton použil ve filmu jeden záběr z jeho již dříve natočeného filmu Bitva o Británii (1969). Jedná se o scénu, kdy německá stíhačka Messerschmitt útočí na bombardér Lancaster. (Rollo_Tomasi)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama