Reklama

Reklama

Oktopus

(seriál)
  • Slovensko Oktopus
Trailer 2
Česko, 2023, 13 h 20 min (Minutáž: 56–70 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl, Petr Hudský

Kamera:

Marek Janda

Hrají:

Miroslav Krobot, Marika Šoposká, Kryštof Hádek, Zuzana Stivínová, Jaromír Hanzlík, Sara Venclovská, Pavlína Mourková, Tomáš Bambušek, Tereza Dočkalová (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

OKTOPUS je zkratka „oddělení kontroly termínově odložených případů útvaru S“. Vymyslel si ji stárnoucí kapitán Dítě hlavně proto, aby se mohl věnovat třicet let starému případu Jordán. U podplukovníka Schwarze, svého nadřízeného, nalézá pochopení, ale když mu přidělí k ruce mladou ambiciózní kapitánku Fáberovou, je brzy jasné, že jen u jednoho případu nezůstane. Kauzy, které OKTOPUS řeší, se odehrály v minulosti a na detektivech je, aby nacházeli nové okolnosti a indicie, které jim pomohou staré případy konečně vyřešit. Jejich pátrání nás zavede do zajímavých prostředí málo známé Prahy, mezi uzavřené sociální skupiny a také do hráčských doupat a na závodiště v Chuchli, kde karbaník a sázkař Dítě tráví volný čas. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele a-ja k tomuto seriálu (5)

Ztracený případ (2023) (E01) 

´Děti jsem si jaksi nepořídil, sám jsem Dítě´. Nebo ´Proč ho nejdeme zatknout?´ ´Protože až ve tři.´  Je to takový pomalý a klidný, vcelku pohodový, takže za mě proč ne. Jen teda nemuseli tak okatě vykrást ty Případy 1. oddělení (Dítě nenosí zbraň a neřídí stejně jako mjr. Plíšek). ()

Falza (2023) (E02) 

Tragickej Hádek, tragická Šoposká, furt stejnej Krobot. Děsnej zvuk (jak ve filmech pro pamětníky z let třicátých, ale tam byl problém jen s rozdílnou úrovní hlasitosti hovor - hudba, hercům ale rozumět bylo) - divný, že ti fuj komunisti tohle vychytaný měli, zatímco dnešní ´tvůrci´ to ani s nejmodernější technikou nezvládnou... ()

Nikita (2023) (E05) 

Nezvládnutý casting pachatelů, kterým mělo být v době činu pod dvacet a po osmi letech to byli čtyřicátníci... Většina děje ve tmě, takže blbě rozeznatelný, zvuk ukrutný... ()

Žihadla (2023) (E08) 

Přemysl Bureš byl tentokrát nejen blbě obarvenej, ale i prkenně hrál. Hanzlík už je taky spíš neherec. Postupy v případu naprosto absurdní a nereálný. Takže plusy tohohle dílu jsou jen Tomáš Karger a krásně nasnímaný podzimní Mácháč (ten podzim je tam tak jasný, že bylo úplně zbytečný snažit se o zdání léta, ve kterém se to mělo odehrávat, chjo)... ()

Jordán (2023) (E13) odpad!

Hádek příšernej, Mourková i ústřední duo taky (to teda platí pro celý seriál). Bambušek jako mladší verze Krobota sednul. Dialogy debilní (Pracujeme pod tlakem času - jako fakt, když se chvíli před tím řeklo, že některé zločiny jsou nepromlčitelné?), děj neuvěřitelný (to, jak jim na JIPce bývalá guma všechno okamžitě vyblekotala - věřím, že v reálu by je takhle vzpruzelej dědek, kterýmu navíc přivodili infarkt, vyřval i z toho nemocničního pelechu). Pipina najde důkazy (jo, po skoro 40 letech určitě hned najdete ten správnej šmuk), nechá je vyložený jen tak na stole a ani si to nevyfotí, kabelku i s mobilem nechá na stole, aby to podezřelej rychle našel... Bože, bože...  :-( Jo a mimochodem to dost připomíná (dosud nevyřešený) zločin vraždy tří trampů u Hřenska z roku 1987. ()

Reklama

Reklama