Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Samotného a nikdy neexistujícího Járu Cimrmana si za půlstoletí národ tak oblíbil, že po něm začal pojmenovávat ulice, školy, rozhledny, studánky, přírodní scenérie a řadu turistických míst po celé České republice. Cimrman obsadil republiku mnohem více než jakýkoliv český velikán. Ani Smetana, Dvořák, Jirásek, Němcová nebo Masaryk nedostávají v českých městech a obcích či přírodních rezervacích tolik prostoru jako Jára Cimrman. V cestopisné minisérii putuje Miroslav Táborský s herci slavného divadelního souboru po místech, která jsou spojena s otiskem světem neuznaného génia. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele LachtanShows k tomuto seriálu (6)

Cimrmanovo Pojizeří (2023) (E01) 

Jakmile mě rodiče na střední přivedli k Cimrmanovi, všem jeho hrám a vůbec celé naprosto geniální mytologii, kterou kolem něho Svěrák se Smoljakem vybudovali, zamiloval jsem si každý aspekt tohoto fenoménu a tenhle pořad je proto absolutním balzámem na duši. Do toho ty reálie naší krásné přírody, co víc si přát. ()

Rozhledny a sochy (2023) (E02) 

Odkaz na nejlepší vynález českých literárních dějin se dá sledovat kdykoliv a jakmile dojedeme Pád, vrhneme se na zbylé díly tohoto úžasného memoáru na jeden zátah. ()

Jihočeský Cimrman (2023) (E03) 

Stopy největšího českého génia v malebné jihočeské přírodě jsou něčím, co mě do tohoto rozsáhlého regionu extrémně nalákalo. Hlavně geniální rekonstrukce Járova vyhazovu z jedoucího vlaku. To opravdu musím vidět na vlastní oči. ()

Muzea a památníky (2023) (E04) 

Jestli se za poslední léta České televizi povedl nějaký dokumentární cyklus na jedničku s hvězdičkou, jsou jím Stopy Járy Cimrmana. ()

Cimrman na Moravě (2023) (E05) 

Víc než další úsměvné reálie s odkazem na nejslavnější českou fiktivní postavu mě těší, jak se v průběhu let mezi cimrmanology vyprofilovali i herečtí sympaťáci jako je Ondřej Vetchý. ()

Cimrmanova Praha (2023) (E06) 

Nejen všechny odkazy v průběhu epizody (má nejoblíbenější hra České nebe!), ale hlavně závěrečný “akt” mi skoro doručily husí kůži. Škoda, že už nikdy nedostanu možnost vidět jakoukoli z legendárních her v původní sestavě. ()

Reklama

Reklama