Reklama

Reklama

Strážci zákona: Bass Reeves

(seriál)
  • USA Lawmen: Bass Reeves (více)
Trailer 3

Epizody(8)

Příběh legendárního muže zákona Basse Reevese, jenž unikl z otroctví a vyšvihl se na pozici prvního černošského zástupce maršála Spojených států. V této roli dosahuje velkých úspěchů, ale musí zaplatit těžkou morální a duchovní cenu. (SkyShowtime)

Zajímavosti (2)

  • Bass Reeves (David Oyelowo) je skutečná postava. Narodil se jako otrok v červenci 1838. Původně bojoval v občanské válce na straně konfederace se svým vlastníkem plukovníkem Georgem R. Reevesem. V průběhu války uprchl a skrýval se na indiánském území do roku 1865 (kdy bylo otroctví zrušeno). Poté farmařil až do roku 1875 u města Van Buren v Arkansasu. V tomto roce byl najat jako zástupce maršálů Spojených států (USMS), a to díky své znalosti divočiny a indiánských jazyků. V USMC pracoval 32 let, za tu dobu zatkl 3 000 zločinců a zabil 14 pronásledovaných psanců. Zatkl za vraždu i svého syna (který byl poté odsouzen za vraždu své manželky na 11 let). Ve federální službě sloužil do roku 1907. Nikdy nebyl ve službě raněn. Působil převážně v Arkansasu a na Území Oklahoma (Oklahoma Territory). Poté sloužil dva roky jako policejní důstojník v Muskogee, Oklahoma. Kvůli zdraví odešel po dvou letech do důchodu a umřel 12. 1. 1910 na Brightovu nemoc (stejně jako v roce 1896 federální soudce Isaac Charles Parker, pod kterým 21 let pracoval jako zástupce federálního šerifa). (p.a.douch)
  • Toto je prvýkrát, čo sa Taylor Sheridan ako tvorca ostatných predchádzajúcich počinov z tohto univerza nepodpísal pod nejakú väčšiu kreatívnu rolu a tu figuruje len ako výkonný producent. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Nový seriál Taylora Sheridana nabírá posily

Nový seriál Taylora Sheridana nabírá posily

14.01.2023

Scenárista, režisér a producent Taylor Sheridan (Wind River) se nezastaví ani v letošním roce. Po nedávné premiéře páté řady Yellowstone a také prequelu 1923 (obojí má nyní několikatýdenní pauzu) a… (více)

Reklama

Reklama