foto

Taylor Sheridan

  • nar. 21.5.1970 (47 let)
    Cranfills Gap, Texas, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Taylor Sheridan je americký režisér, herec a scenárista. Svou filmovou kariéru začínal jako herec v televizních seriálech, výrazněji na sebe upozornil rolí Davida Halea v seriálu Zákon gangu (2008–09).

Po čtyřicítce se začal věnovat scenáristice, kde slavil úspěchy se scénáři k thrillerům Sicario: Nájemný vrah (rež. Denis Villeneuve, 2015) a Za každou cenu (rež. David Mackenzie, 2016), které měly oba premiéru na MFF v Cannes. Za scénář k druhému z nich byl Sheridan nominován na Oscara a Zlatý glóbus.

Jako režisér debutoval neméně úspěšně snímkem Wind River, který byl ve světové premiéře uveden na festivalu Sundance.

MFF Karlovy Vary

Scenáristická filmografie

Herecká filmografie

Filmy

2016 Za každou cenu
2006 Stage Kiss
2003 White Rush
2001 Bad News Mr. Swanson (TV film)
1996 Her Costly Affair (TV film)

TV seriály

2010 Zákon gangu (TV seriál)
A co teď? (S03E01)
2009 NCIS: Los Angeles (TV seriál)
Zákon gangu (TV seriál)
Přizpůsob se a zvykni si (S02E13)
Válka gangů (S02E12)
Musíme si pomáhat (S02E11)
další epizody (10)
2008 Zákon gangu (TV seriál)
Zvěstovatel (S01E13)
Spi sladce (S01E12)
Práskač (S01E11)
další epizody (10)
2004 Kriminálka New York (TV seriál)
Veronica Mars (TV seriál)
2003 10-8: Officers on Duty (TV seriál)
Star Trek: Enterprise (TV seriál)
Říše vyvolených (S03E12)
2001 Ten, kdo tě chrání (TV seriál)
2000 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Křižovatky medicíny (TV seriál)
1999 Time of Your Life (TV seriál)
1998 V.I.P. (TV seriál)
1994 Správná pětka (TV seriál)
1993 Doktorka Quinnová (TV seriál)
Policie New York (TV seriál)
Walker, Texas Ranger (TV seriál)

Režijní filmografie

Filmy

2017 Wind River

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(21)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace