foto

Taylor Sheridan

  • nar. 21.5.1970 (48 let)
    Cranfills Gap, Texas, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Taylor Sheridan je americký režisér, herec a scenárista. Svou filmovou kariéru začínal jako herec v televizních seriálech, výrazněji na sebe upozornil rolí Davida Halea v seriálu Zákon gangu (2008–09).

Po čtyřicítce se začal věnovat scenáristice, kde slavil úspěchy se scénáři k thrillerům Sicario: Nájemný vrah (rež. Denis Villeneuve, 2015) a Za každou cenu (rež. David Mackenzie, 2016), které měly oba premiéru na MFF v Cannes. Za scénář k druhému z nich byl Sheridan nominován na Oscara a Zlatý glóbus.

Jako režisér debutoval neméně úspěšně snímkem Wind River, který byl ve světové premiéře uveden na festivalu Sundance.

MFF Karlovy Vary

Scenáristická filmografie

Filmy

2018 Sicario 2: Soldado
2017 Wind River
2016 Za každou cenu
2015 Sicario: Nájemný vrah

TV seriály

2018 Yellowstone (TV seriál)
A Monster Is Among Us (S01E07)
The Remembering (S01E06)
Coming Home (S01E05)
další epizody (7)

Režijní filmografie

Filmy

2017 Wind River
2011 Odporná hra

TV seriály

2018 Yellowstone (TV seriál)
The Unravelling: Part 2 (S01E09)
The Unravelling: Part 1 (S01E08)
A Monster Is Among Us (S01E07)
další epizody (9)

Herecká filmografie

Filmy

2018 12 Strong
2016 Za každou cenu
2006 Stage Kiss
2003 White Rush
2001 Bad News Mr. Swanson (TV film)
1996 Her Costly Affair (TV film)

TV seriály

2018 Yellowstone (TV seriál)
Coming Home (S01E05)
2011 NCIS: Los Angeles (TV seriál)
Vnitřní nepřítel (S02E19)
2010 Zákon gangu (TV seriál)
A co teď? (S03E01)
2009 Zákon gangu (TV seriál)
Přizpůsob se a zvykni si (S02E13)
Válka gangů (S02E12)
Musíme si pomáhat (S02E11)
další epizody (10)
2008 Zákon gangu (TV seriál)
Zvěstovatel (S01E13)
Spi sladce (S01E12)
Práskač (S01E11)
další epizody (10)
2007 Veronica Mars (TV seriál)
Opouštěj staré písně pro nové (S03E17)
2006 Veronica Mars (TV seriál)
O hříších a lidech (S03E07)
Plán B (S02E17)
Studentky a machři (S02E16)
2005 Kriminálka New York (TV seriál)
Nabídka a poptávka (S01E20)
Veronica Mars (TV seriál)
Kamarádi, ahoj (S02E08)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Tajnosti a mouchy (S06E06)
2003 10-8: Officers on Duty (TV seriál)
Star Trek: Enterprise (TV seriál)
Říše vyvolených (S03E12)
Ten, kdo tě chrání (TV seriál)
Back in the Ring (S02E19)
2000 Křižovatky medicíny (TV seriál)
1999 Time of Your Life (TV seriál)
1998 V.I.P. (TV seriál)
1994 Správná pětka (TV seriál)
1993 Doktorka Quinnová (TV seriál)
Policie New York (TV seriál)
Walker, Texas Ranger (TV seriál)

Tvůrcovská filmografie

TV seriály

2019 Yellowstone (TV seriál)
Epizoda 10 (S02E10)
Epizoda 9 (S02E09)
Epizoda 8 (S02E08)
další epizody (10)
2018 Yellowstone (TV seriál)
The Unravelling: Part 2 (S01E09)
The Unravelling: Part 1 (S01E08)
A Monster Is Among Us (S01E07)
další epizody (9)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(193)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace