Reklama

Reklama

Biliárový král

  • Československo Hazardní hráč (více)
Trailer

Vyhrát dokáže jen ten, kdo si dovede poručit... „Rychlý“ Eddie Felson (P. Newman) je ostřílený profesionál poolu, který spolu s parťákem Charliem (M. McCormick) denně obráží zakouřené kulečníkové herny, aby obral o peníze nezkušené hráče, kteří se s ním nechají bláhově vtáhnout do hry. Jednoho dne ale Eddie při své aroganci vyzve neporaženého krále Minnesotu (J. Gleason). Z několikahodinové přehlídky výtečných šťouchů se nakonec stane zkouška charakterů, v níž Eddie selže. Sražen na kolena nachází útěchu u své nové lásky Sarah Packardové (P. Laurieová), s níž sdílejí podobně rozervaný osud spolu se slabostí k alkoholu. Příčí se jí však prostředí a lidé mezi kterými se pohybuje. To vrcholí, když mu další klamání v herně přivodí zlámané palce a Sarah se o něj musí starat. I přesto ale Eddie nemyslí na nic jiného než znovu vyzvat Minnesotu. Na odvetu bude ale potřebovat nemalé peníze… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (155)

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Vubec jsem necekal, ze me tenhle cernobily retro kulecnik bude tak bavit, ale tady klaplo naprosto vsechno a hlavne je v tom mnohem vic, nez je ten pool. Vyborna story podana poklidnym rozjimavym tempem, kdy mate moznost si vsechno dukladne vychutnat, at uz je to skvela retro jazz hudba, cernobila art-direction a cinematography (oboji oscarove), nebo charismaticka retro zena a s ni spojena celkove zajimava romanticka linka. Mam chut si zahrat kulecnik a jsem zvedavy jak si vedl Scorsese v pokracovani The Color Of Money. 9/10 ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Biliárový král či Hazardní hráč je film, v němž se snoubí vynikající herecké výkony s hudbou, jež dodává scénám atmosféru, dále s dobře zvoleným prostředím, skvěle napsaným scénářem a parádní prací tvůrčího týmu. Prostor pro řádné rozvinutí precizně promyšlených charakterů postav se otevírá zhruba po první tři čtvrtě hodince, která je ve znamení výborného střihu a poutavého děje kolem kulečníkového stolu. Následně se rozjede psychologické drama, v němž své místo najde romantická linie příběhu, která je velmi lákavá, přirozená a nikterak přehnaně vyšperkovaná. Poslední část snímku se pak nese ve znamení depresivnější nálady, kterou přineslo posledních pár minut předcházející pasáže, a velké odvety s charakterním soupeřem Minnesotou. Samotný závěr nemá chybu a já se skláním před velikostí tohoto černobílého skvostu. K plnému počtu hvězd nechybí mnoho... ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Je to už pěkná řádka let, co jsem tento krásný černobílý film viděl, ale dodnes ve mně zanechal nesmazatelné vzpomínky. Paul Newman exceluje ve své nejlepší filmové roli jako šampión v biliáru, bojující s osudem, se závistí a se sebou samým. Milostná linie - Newmanova nenaplněná láska k mladé ženě propadající se do alkoholismu - je jedna z nejlepších, jakou jsem ve filmu viděl. 9 nominací na Oscara zcela po právu. Kéž by tak ČT napadlo po dlouhé době tento masterpiece znovu zopakovat! ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Film, jemuž škodí o něco delší stopáž a s tím spojená zbytečně roztahaná druhá půlka, ve které se toho často zase až tak moc zajímavého neděje. Pro fanoušky typické hospodské zábavy je Hustler určitě zajímavým filmem, kterému dominuje skvělý herec a možná i stejně tak dobrý hráč poolu - Paul Newman. 70% ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Ani nemusím byť odporkyňou profesionálnych hráčov s náramne veľkým egom či hráčskych stolov kdesi v zapadnutej krčme, aby som si priznala, že napriek skvelému hereckému výkonu Paula Newmana, je Hustler príšerne rozťahaný, nudný a obsahovo - keby bol spracovaný ostrejšie - nezaujímavý. Potrpím si na ,,pomalé filmy", no niektoré sú vyslovene tak rozvláčne a otravnou kamerou uspávajúce, že ma nepresvedčí ani pre mňa nepochopiteľné umiestnenie v IMDB TOP250. Herecké koncerty do nebies vychvaľované, nemôžu pokryť celý film. Tento je jedným z nich. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (19)

  • Paul Newman se během natáčení s Jackiem Gleasonem vsadil o 50 amerických dolarů, že jej v biliáru porazí. Když pak Gleason s přehledem vyhrál, Newman mu částku vyplatil v desetnících. (Mikino00)
  • Paul Newman (Eddie) před obdržením scénáře k filmu kulečník nehrál, ale protože byl projektem nadšen a o roli stál, nechal si kulečníkový stůl přivést domů a celé dlouhé týdny se na roli připravoval. (sator)
  • Boxer Jake LaMotta, o němž pojednává film Zuřící býk, hraje ve filmu barmana. (Kulmon)

Reklama

Reklama