Reklama

Reklama

Krtek a autíčko

  • Československo Krtko a autíčko (více)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Animovaný / Rodinný
Československo, 1963, 15 min

Obsahy(1)

Krtek jednoho dne s podivením zjistí, že si to kolem jeho hromádky šinou hlučné velké stroje, v kterých se vozí dokonce psi nebo husy. Ihned zatouží také po něčem takovém... (Pohrobek)

Recenze (72)

Pavel_Pan 

všechny recenze uživatele

Tento akční film postrádá jediné - skutečného záporného hrdinu. Malá dáma s knírkem a ocáskem se snaží, ale vzhledem ke svým fyzickým proporcím by asi pořádným klackem, pod nohy hlavního hrdiny, nedohodila. Ano, je tu ještě jeden streetový umělec se zvětšenou pigmentací v obličeji, střapatou hlavou a v ní destrukční technikou výtvarna. Ale kdo by se nad takovou prkotinou pohoršoval. Nota bene dnes. Nota bene když "báječnému" de facto pomohl ke štěstí. Ne, myška byla horší. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Krteček je prostě nepřekonatelný. Zdeněk Miler vytvořil nejen nádherné postavičky, ale i celý jejich úžasný svět. Květiny, stromy, domy, auta, na to vše nahlížíme osobitou a nezaměnitelnou optikou autora. Malé dítě snad ani nemůže docenit estetickou nádheru předváděných obrázků. Můj oblíbený díl je právě Krtek a autíčko, kde se prohánějí nádherně nakreslené vozy mezi vysokými věžáky, za jejichž design by se nemusel stydět ani Ladislav Sutnar. Navíc mi přijde, nevím proč, že děj tohoto dílu se díky zobrazenému pokroku se zákonitě nemohl odehrávat v žádné tehdejší socialistické zemi, ale naopak "smrdí západem." ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Hovorí sa že, najlepší je život krtka, lebo cez deň spí a v noci trtká. To však určite nie je tento prípad. Krtek a jeho zvieraci priatelia z tohoto českého, animovaného seriálu sú banda nudných slušákov. Dosť sa pozastavujem nad všeobecnou obľúbenosťou tohto produktu u našich západných susedov. V Čechách je to takmer kultová záležitosť. U nás na Slovensku sa to ani zďaleka neteší takej popularite. Priznám sa, že ani ja nepatrím medzi Krtkových obdivovateľov. Navyše nechápem načo je, tu na čsfd, možnosť hodnotiť a komentovať jednotlivé diely. Stačilo by sa vyjadriť ku tomu ako ku celku. ** ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Krtek a autíčko je jedna z nejlepších epizod o krtečkovi. Krtek v ní zatouží po autu, a tak si jej také opatří od jednoho desetiletého dacana, co zrovna rozbíjí své autíčko, které se právě krtkovi hodí. Před tím je ale pořádným dacanem samotný krtek. Chodí pod auty a zkouší, co se dá na podvozcích urvat, až přetrhne brzdovou trubku, dacan jeden. A to není ještě všecko. Pak najde odstavené auto a v něm zkouší veškeré páčky a čudlíky. Tak tohle mě na celém dílu se nejvíce líbilo. Připomínalo mi to i scénu z francouzských NÁVŠTĚVNÍKŮ, když Christian Clavier s Jeanem Renoem poprvé spatřili auto a museli vyzkoušet všecko, co umí. [5063. hodnocení, 71. komentář, 92%] ()

Urs 

všechny recenze uživatele

Animovaná pohádka mého dětství :).Podle mě je to nejlepší česká animovaná pohádka, kterou žádná nepřekoná. Myslím, že dnešní "umělci" dnes něco takového nevytvoří. Snad u žádného dílu Krtka od pana Milera jsem se nenudil jako dítě, pro mě naprostá špička českých animovaných pohádek, naprostý veledílo pana Milera, každý díl Krtka stál za to ať dějově, hudba a pozadí té pohádky jsou bomba. Kolik VHSek jsem tímhle protočil :)) Jak říkám, za mně jasných 5 hvězd. ()

Zajímavosti (1)

  • Krtek je druhým majitelem růžového Fordu Thunderbird první generace (1955–1957) s motorem na klíček ve velikosti 1:12. Prvním majitelem byl Karlík, znamý tím, že rozbíjí hračky. (Maulincio)

Reklama

Reklama