Reklama

Reklama

Krtek a autíčko

  • Československo Krtko a autíčko (více)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Animovaný / Rodinný
Československo, 1963, 15 min

Obsahy(1)

Krtek jednoho dne s podivením zjistí, že si to kolem jeho hromádky šinou hlučné velké stroje, v kterých se vozí dokonce psi nebo husy. Ihned zatouží také po něčem takovém... (Pohrobek)

Recenze (72)

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Začátkem šedesátých let nastal rozmach průmyslu i v ČSSR. ČSSR se nazývalo území zdejšího státu právě od roku 1960 - 1989. A auto bylo počátkem šedesátých let snem mnoha pracujících, a někteří mu žertem říkali přibližovadlo. Krteček v tomhle díle symbolizuje občana bez auta, který ale vidí, že jiní občané, skrytí za psi či husy už jezdí a diví se, kde na to vzali peníze, když se všude hlásá morálka a mzdy jsou tak zatraceně nízké. A tak vyzvídá, a naučí se to co ostatní, a pak už autčko má, a s veselou se přidává k davu, už se necítí být méněcenným. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Hovorí sa že, najlepší je život krtka, lebo cez deň spí a v noci trtká. To však určite nie je tento prípad. Krtek a jeho zvieraci priatelia z tohoto českého, animovaného seriálu sú banda nudných slušákov. Dosť sa pozastavujem nad všeobecnou obľúbenosťou tohto produktu u našich západných susedov. V Čechách je to takmer kultová záležitosť. U nás na Slovensku sa to ani zďaleka neteší takej popularite. Priznám sa, že ani ja nepatrím medzi Krtkových obdivovateľov. Navyše nechápem načo je, tu na čsfd, možnosť hodnotiť a komentovať jednotlivé diely. Stačilo by sa vyjadriť ku tomu ako ku celku. ** ()

Reklama

Pavel_Pan 

všechny recenze uživatele

Tento akční film postrádá jediné - skutečného záporného hrdinu. Malá dáma s knírkem a ocáskem se snaží, ale vzhledem ke svým fyzickým proporcím by asi pořádným klackem, pod nohy hlavního hrdiny, nedohodila. Ano, je tu ještě jeden streetový umělec se zvětšenou pigmentací v obličeji, střapatou hlavou a v ní destrukční technikou výtvarna. Ale kdo by se nad takovou prkotinou pohoršoval. Nota bene dnes. Nota bene když "báječnému" de facto pomohl ke štěstí. Ne, myška byla horší. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Pro mě asi nejlepší Krteček, i když celkově nepatřil mezi moje nejoblíbenější večerníčky. Byl na mě jako malého moc poetický, málo akce, příběhy o tom, jak dával někomu dárky nebo udělal radost Myšce, mě tenkrát prostě nebraly. Na takového "Rákosníčka" v mých očích třeba nikdy neměl a doufám, že se za to na mě ani mimozemšťani zlobit nebudou. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Zpracování hezké, nicméně ten dopad na diváka, ten Miler moc nedomyslel. Krtci pod dojmem tohoto dílu propadli kouzlu automobilismu, stahují se ve velkém k silnicím, a protože špatně vidí, snaží se projíždějících vozů alespoň dotknout, a ti náročnější pěkně ošmatat. Člověk pak jede na kole a nestačí se vyhýbat černým placičkám na cestách, třeba včera jsem takhle narazil na čtyři. Také z ekologického hlediska je tento díl pochybný, jasně, auto na klíček moc emisí neprodukuje, ale jen málokdo si s takovým vozítkem vystačí víc jak 10 – 15 let, jak mohu dosvědčit z vlastní zkušenosti, a pak zatouží po něčem výkonnějším. ()

Zajímavosti (1)

  • Krtek je druhým majitelem růžového Fordu Thunderbird první generace (1955–1957) s motorem na klíček ve velikosti 1:12. Prvním majitelem byl Karlík, znamý tím, že rozbíjí hračky. (Maulincio)

Reklama

Reklama