Reklama

Reklama

Obsahy(1)

New York budoucnosti je obrovským vězením, místem, kde si zločinci vytvořili svět s vlastními zákony. Právě sem se zřítí letadlo s prezidentem USA, jenž se stane rukojmím těchto lidí. Na jeho záchranu se vydává zkušený veterán Snake Plisken. Jeho mise nebude nijak jednoduchá a půjde mu o život! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (392)

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Postapokalyptický kýč, který se může opřít jedině o syntetizované hudební kompozice či kompaktní atmosféru. Veškeré další atributy nezbytné pro plnohodnotný zážitek včetně scénáře, námětu a technické stránky filmu jdou jaksi vniveč. Russellovo herectví á la Eastwoodův Harry Callahan však spadá mezi mezi světlejší pozitiva. Rádoby futuristické vymoženosti působí mdle stejně jako celá kulisa New Yorku. Souboj v ringu jako doplněk pro akci je žalostně trapný a nudný. Proč zrovna tento snímek je považován za kult mi zůstává záhadou. Zřejmě jsem asi něco nepochopil. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Režisér John Carpenter bol na prelome 70. a 80.rokov očividne vo forme a Útek z New Yorku je toho dôkazom. Kurt Russell exceluje v úlohe trestanca Snakea Plisskena, ktorý má za úlohu vyslobodiť v blízkej budúcnosti (1997 - takže dnes v minulosti) prezidenta USA z rúk väzňov žijúcich na Manhattane, z ktorého sa stalo obrovské väzenie, kde trestanci žijú podľa vlastných pravidiel . Výborný, skvelý Kurt Russell ako Snake Plissken, ale hlavne fakt originálny film zo skvelým príbehom. Taká dobrá kusovka, odolné kulisy, zaujímavá kamera, dobová hudba a drsní drsniaci. Námet, z ktorého John vypotil aj napriek viditeľne nízkemu rozpočtu maximum a tak vznikol kultový snímok, ktorý sa stal pre mnohých filmárov vďačnou inšpiráciou. Akčná dráma nikam tempom neponáhľajúca sa dejovo plynule rozvíja a vytvára prehliadku temného a zároveň smutného obrazu ľudského bytia. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Zatraceně coolová věcička. Atmosféricky je z toho cítit podobná beznaděj z budoucnosti jako u Potomků lidí, jenom je Útěk z New Yorku dějově prostší, zato ale s naprosto geniálním Kurtem Russellem, který momentálně aspiruje na pozici mýho nejoblíbenějšího filmovýho drsňáka. S páskou přes oko a hláškami ve stylu: "You are going to kill me, Snake?" "Not now, I'm too tired (Pauza) Maybe later." se mu prostě nedá odolat... Jako nejvíc fascinující věc na tomhle filmu ale považuju to, že ani po letech téměř nezestárnul. Natočený byl už v roce 1981, ale odehrává se až o 16 let později, v každým případě se režisérovi svou vizi moderního života podařilo zachytit celkem opravdově... Jenom účesy se nosily trochu jiný, ale Pohrobku, ti vězni žijí v New Yorku několik let odříznutí od normálního světa, tak proč by nemohli i módně trochu zamrznout? :-) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Snake Plissken je drsný týpek, ktorý si žije podľa vlastných pravidiel. Vojnový veterán, čo chce mať svätý pokoj. Je však prinútený zúčastniť sa nebezpečnej misie. Musí zachrániť život amerického prezidenta, ktorý sa stal po nehode jeho lietadla, rukojemníkom zločineckého gangu v New Yorku. Toto veľkomesto je jedným veľkým hermeticky uzavretým väzením pre najhorších vyvrheľov z celej Ameriky. Vládne tam anarchia, násilie a kriminalita. Z takéhoto ťažkého prúseru musí Snake vytiahnúť prezidenta USA. *** ()

Galerie (130)

Zajímavosti (35)

  • Scény v nočnom meste boli natáčané v St. Louis po nedávnom zničujúcom požiari. (matt6)

Související novinky

Scarlett Johansson mezi dinosaury?

Scarlett Johansson mezi dinosaury?

25.03.2024

Čas neúprosně kvapí a nadcházející přírůstek do dinosauří rodinky je blíž a blíž. Další díl Jurského parku nás totiž oficiálně stále čeká už příští rok 2. července, přičemž doposud nevíme nic… (více)

Rodriguez a nový Útěk z New Yorku?

Rodriguez a nový Útěk z New Yorku?

25.03.2017

Hollywood se už řadu let snaží zremakeovat Útěk z New Yorku. Béčková uberklasika nedávno vyhrála soudní spor, v němž vytřískala peníze z Útěku z MS-1 (prý šlo o neautorizovanou předělávku), a teď ji… (více)

Strážci Galaxie s Kurtem Russellem

Strážci Galaxie s Kurtem Russellem

18.02.2016

Akční legenda z Hvězdné brány, Útěku z New Yorku nebo Tanga a Cashe ulovila další velkou roli. Kurt Russell se po Rychle a zběsile 7 objeví i ve druhých Strážcích Galaxie, kde si zahraje otce Petera… (více)

Kdo uteče z New Yorku?

Kdo uteče z New Yorku?

30.08.2014

Hollywood se snaží Snakea Plisskena vzkřísit už nějaký ten pátek. Slavný tvrďák z Útěku z New Yorku a Útěku z L.A. by ale nadále neměl disponovat tváří Kurta Russella. Na scénu nastoupí mladá tvář,… (více)

Reklama

Reklama