Reklama

Reklama

Halloween

  • Česko Předvečer svátku Všech svatých (více)
Trailer 2

V roce 1963 o Halloweenské noci ubodal šestiletý Michael svou patnáctiletou sestru Judith. Po patnácti letech v ústavech se mu podaří právě v předvečer všech svatých utéct. Nikdo neví a nikdo ani nechce vědět, co se stane 31. října 1978, kromě doktora Loomise, Michaelova psychiatra. Ten si je jistý, že se Michael vrací zpátky do Haddongield, ale když to zjistí zbytek města, je už pro mnoho lidí pozdě. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (786)

brit84 

všechny recenze uživatele

Poněkud těžce vyčpělý sedmdesátkový horor. Předpokládám, že většina hodnocení je udělena na základě dojmů z dětství, jinak mě to hlava nebere. Některé scény působí až parodicky. Michael musí být duch, jen to vysvětluje jeho rychlé přemísťování, obrovskou sílu (kterou čuměním do zdi v léčebně získat fakt nemohl) a nezranitelnost. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Věčná a nezapomenutelná klasika žánru "slasher movies", prostě vyvražďovaček. Hudba Johna Carpentera, režie Johna Carpentera, Dr. Loomis Donalda Pleasance, Laurie Strodeová hraná Jamie Lee Curtisovou a všudypřítomný, nemluvný, nikdy neběhající Michael se svojí posmrtnou maskou....děsivé napětí a extáze v jednom, už navždy. ()

Reklama

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních slasherů nezapře značný vliv italského gialla, jenž se projevuje v zapojení dětí, chladných zbraní, sexuálních motivů, hlediskových záběrů a samozřejmě také notně creepy hudby, nápadně se podobající main theme z Argentovy Tmavě červené. Zajímavé je, že na rozdíl od pozdějších slasherů je v Carpenterově díle jen velmi málo vražd, které navíc nejsou zobrazeny bůhvíjak krvavě. Nebezpečí tu spíše zákeřně číhá někde v pozadí, než že by okázale dávalo najevo svou přítomnost. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Ač je úvod filmu velice slibný, z nepochopitelných důvodů po něm následuje přetažených 45 minut jakéhosi pokusu o budování napětí, kterému jsem ne a ne přijít na chuť. A nespravil to ani vývoj poté. Postavy se chovají opravdu dementně a mají strašně zpomalené pohyby. Opravdu nechápu tento způsob režie a vyloženě mě to irituje. Zkrátka nebudu to okecávat a hrát si na objektivitu, Carpenterovi a speciálně žánru slasherového filmu jsem vůbec nepřišel na chuť. 4/10 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jakmile hned z kraje uslyšíte tu ikonickou melodii, bude Vám jasné, že tady se klidu nedočkáte. Hororový vrchol 70 let. Napětí takové, že byste ho mohli krájet japonskou ocelí. John Carpenter vždycky věděl, jak, kdy a kde sjednat filmovou vraždu. A vždycky mu to trvalo tak dlouho, že si divák s radostí vyrval všechny vlasy z hlavy. ()

Galerie (154)

Zajímavosti (162)

  • Bodavý zvukový efekt je v skutočnosti nôž bodajúci melón. Tento efekt bol použitý napríklad vo filme Psycho (1960). (WalterIK7)
  • Tommy Lee Wallace, člen produkce, hrál Michaela Myerse ve scéně, kdy je Laurie (Jamie Lee Curtis) schovaná ve skříni a Myers se za ní dobývá skrz dveře. Na zdemolování dveří totiž měl štáb jen jeden pokus a Wallace si chtěl být jist, že se scéna povede. (Alfréda)

Související novinky

Práva na sérii Halloween jsou na prodej

Práva na sérii Halloween jsou na prodej

28.09.2023

Ačkoliv jsme se posledního filmu ze série Halloween dočkali loni, kdy režisér David Gordon Green se snímkem Halloween končí uzavřel svoji hororovou trilogii navazující na úplně první film, podle… (více)

Nový Halloween oslaví i Jamie Lee Curtis

Nový Halloween oslaví i Jamie Lee Curtis

16.09.2017

Možná jste slyšeli o tom, že nás v říjnu 2018 čeká další Halloween. Půjde o pokračování původní (osmidílné) ságy, nebo dvoudílného rebootu od Roba Zombieho? Nakonec ani jedno. Režisér a scenárista… (více)

John Carpenter bude produkovat nový Halloween

John Carpenter bude produkovat nový Halloween

25.05.2016

Halloween Johna Carpentera je naprostá hororová klasika, jíž nedokázalo zastínit žádné ze sedmi pokračování. Hlavní série skončila v červenci 2002, o 5 let později ale došlo na remake v režii Roba… (více)

Reklama

Reklama