foto

Debra Hill

  • nar. 10.11.1950
    Haddonfield, New Jersey, USA
  • zem. 7.3.2005 (54 let)
    Los Angeles, California, USA

Biografie

Debra Hill byla jednou z nejznámějších hollywoodských producentek. Produkovala či napsala scénář k filmům jako Halloween (1978), Útěk z New Yorku (1981), Halloween 2 (1981), Mrtvá zóna (1983), Noční dobrodružství (1987), Král rybář (1991), Útěk z L.A. (1996), Mlha (1980 i 2005)

Spolupracovala s režisérem Johnem Carpenterem na mnoha jeho raných filmech a dokonce působila jako producentka u remaku jeho filmu Mlha (1980).

Debra Hill začínala jako asistent produkce dobrodružných dokumentů a přes vedoucí skriptu a asistenta režie postoupila na scenáristku a producentku.

Byla členem Producers Guild of America a výkonného výboru Akademie filmových umění a věd. V roce 2003 byla oceněna titulem „Ženy ve filmu“. Byla členem dramatické poroty na filmovém festivalu Sundance v roce 1989. Debra byla náruživá ekoložka.

Tomas "JasonCZ" Hrbacek

Producentská filmografie

Scenáristická filmografie

Filmy

2018 Halloween - původní scénář
2007 Halloween - původní scénář
2005 Mlha
1996 Útěk z L.A.
1994 Intrikánka (TV film)
Útěk z vězení (TV film)
1981 Halloween II
1980 Mlha
1978 Halloween

TV seriály

1994 Rebel Highway (TV seriál)

Herecká filmografie

Režijní filmografie

TV seriály

1990 Snílek (TV seriál)
1988 Příšery (TV seriál)

Host

TV pořady

2006 The 78th Annual Academy Awards (TV pořad)
1991 Naked Hollywood (TV pořad)