Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 2022 a do odlehlé trestanecké kolonie, řízené špičkovou elektronikou a psychopatickým ředitelem, právě přivezli nebezpečného vězně. Bývalý kapitán Robbins dává od počátku najevo, že s tímhle systémem nehodlá spolupracovat ! Se zvlášť vzpurnými chovanci hraje sadistický ředitel speciální hru, kterou jen málokdo přežije. A tak je provokující Robbins vyhozen z vrtulníku do elektronicky monitorované džungle, v níž již číhají smrtelně nebezpeční Outsideři, vedení chladnokrevným zabijákem Markem. Ale Robbins se dokáže probít až do pobřežní osady mírumilovných Insiderů, kteří vedou s barbarských Markovým kmenem krvavou válku o přežití. Na ostrově Absolom se schyluje k poslednímu střetnutí a ředitel dělá osudnou chybu, když nastupuje do helikoptéry, aby osobně zkontroloval situaci. Kapitán Robbins byl totiž kdysi velitelem vrtulníku a toto je příležitost, na kterou dlouho čekal... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (136)

Likan7 

všechny recenze uživatele

Jen potvrzení, že Martin Campbell natočil sice nejlepší bondovku širokodaleko, ale v dalších svých filmech, ať už před Casinem nebo po něm, jen ukázal, že moc dobrý režisér není. Útěk z Absolomu se sice tváří jako akční sci-fi se sociálním přesahem, ale ve skutečnosti to je jen šílená nuda nedávající vůbec smysl. Není akční ani zábavný, je ale šíleně dlouhý. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Akce je velice slušná, herci nepřekáží a režisér není úplný amatér. Však má taky Campbell v životopise dvě velice podařené bondovky a tady se od něho zase moc nechtělo. Kdyby tedy nebylo nesoudné, téměř dvouhodinové stopáže, bylo by to sympatické béčko. Vězeňských sci-fi dramat se v osmdesátkách a devadesátkách točilo nezdravě moc a tohle vyniká jen utahaným dějem a tím že v něm nehraje Christopher Lambert. Možná si se mnou moje paměť nepěkně pohrála, ale mám pocit, že jednu dobu si vydělával na nájem jednou trestaneckou rolí za druhou. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Lehce naivní béčko s dobrodružným /akčním námětem, které určitě neurazí. Tenhle film jsem svého času měl docela rád, hlavně díky tupým Outsiderům – některé ty jejich držky byly k nezaplacení. Ona dobrácká osada už tolik neokouzlila, ale zase se tu sešlo několik zajímavých postav a známých ksichtů. Ray Liotta odvedl celkem slušnou práci na své dle mého omezené možnosti a talent – takže i v tomto případě převládala spokojenost. Místy to mělo slušnou atmosféru a nechybělo ani násilí… ()

monolog 

všechny recenze uživatele

je to sice béčko, ale hodně nadprůměrný béčko. občas se sice nevyhne klišé (třeba jak si šéf věznice předvede později problémového vězně, který do té doby by byl v pohodě). nebo ten konec mě moc nepřesvědčil, vůbec tam neměli důvod přistávat. ale jinak to ušlo. není to sice žádnej velkofilm, ale propadák rozhodně taky ne. taková oddechovka, s příjemnou výpravou a docela zábavná. hloubku v tom taky moc nehledejte, ale kdo to bude očekávat spíše se smíšenými pocity, bude příjemně překvapen až to uvidí. jako já. v propadle filmových dějin to rozhodně neskončí. ()

Josefin 

všechny recenze uživatele

No Escape režii Martin Campbell zvládl velice dobře. Nenudila jsem se, knižní předloze to odpovídá. Ovšem nízký rozpočet to vždycky kazí. Tam, kde by měly nastoupit kvalitní filmové efekty je viďět, že prostě na ně nebylo. A to nemluvím o kostýmech Ray Liottovi prostě plápolaly kalhoty na pozadí :). Přitom nosné postavy hrály dobře : R.Liotta tam ty uhrančivé oči má, nehraje špatně a Lance Henriksen podává dobrý výkon. Ty 3* hvězdičky si určite podle mého oprávněně zaslouží. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení filmu probíhalo od května do srpna 1993. Točilo se v Austrálii (Queensland, Sydney, Gold Coast) a USA (Havaj). (GASTON73)
  • Ve filmu se neobjeví ani jedna žena. (pornogrind)

Reklama

Reklama