Reklama

Reklama

Super Mario Bros.

  • Česko Superbratři (více)
Trailer 2

V Brooklynu začnou záhadně mizet mladé dívky. Jednoho dne je unesena i krásná archeoložka Daisy (Samantha Mathis), do které je zamilovaný instalatér Luigi Mario (John Leguizamo), kterému nezbývá nic jiného, než se se svým parťákem Mariem (Bob Hoskins) vydat do dinosauřího světa ukrytého v podzemí Brooklynu, kde vládne krutý vládce Koopa (Dennis Hopper). Snímek Super Mario Bros. vznikl na motivy světoznámé videohry od společnosti NINTENDO. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (126)

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Co si budeme povidat, herní adaptace jsou prokletej filmovej žánr a málokdy se povedou. Tentokrát herní předlohu pořádně neznám, takže asi tim spíš mě projekce oproti předpokladům (tolik) nebolela a dokonce jsem se i párkrát zasmál. Ztřeštěnej příběh nebo stylizace vcelku odpovídá devádesátejm létům a na to, že maj tenhle výtvor na svědomí čtyři režiséři se docela divim, že jakž takž drží pohromadě. Dvě hodně silný hvězdy za dostatek akce a nápad s (de)evolucí. ()

masino 

všechny recenze uživatele

Silna nostalgia. Pamatam si ako som to pozeral ako dieta na na Pro Sieben na satelite. Doteraz som mal v pamati niektore scenky vryte. Co sa tyka spracovania hry na filmove platno, musim uznat ze som videl ovela horsie projekty - vid vsetky filmy Uwe Bolla. Takze u mna to je za tri. Aj ked slabsie, ale tri. ()

Reklama

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Pokud by se posuzovaly videoherní adaptace podle Super Mario Bros. (aneb dle zmatenosti českého distributora - Superbratři), už nikdy žádná nevznikne.. Populární hra o instalatérovi Mariovi, který musí zachránit princeznu a sníst ty správné houbičky, se dočkala filmové předělávky, jen aby nahnal fanoušky do kina a započal novou filmovou sérii (ano, bylo v plánu více dílů).. S vizí oblíbenosti a velkého potenciálu monetizace značky studio přešlo i přes ztrátu Dannyho DeVita, který by do hlavní role opravdu sedl, a Maria za každou cenu muselo uvést včas. Natáčení, v němž nikdo nechápe, co se dělá, nic neví o hře samotné a přes nepříliš sympatické herecké obsazení vypráví čím dál víc zmatečný příběh, který postupně nemá se samotnou hrou moc společného.. Můžeme pochybovat o samotné možnosti převést arkádovou hru jako je Mario do skutečného světa, ale tohle přesně si měli rozmyslet tvůrci. A proto konečný výsledek je naprostou tragédií.. Zoufalí tvůrci, zmatené herecké obsazení a naprosto tristní scénář.. Špatný film, který se drží pohromadě jen díky jisté bizarnosti a diváků bavící se nad nekonečnou zmateností všech zúčastněných.. Loni jsme jasně viděli, co má v sobě SuperMario za potenciál. A bez princezny Peach bylo přece už od začátku jasno.. Bizár! 25% ()

AnanAss 

všechny recenze uživatele

Tuhle verzi bych špuntům, zvláště pokud zrovna shlédli nejnovější animákovou hopsačku, rozhodně zatím nepouštěl… pokud jim tedy nechcete způsobit dočasné trauma. Bráchové instalatéři v červených a zelených montérkách se totiž v této bizarní podívané, ve futuristické dimenzi, prohání v policejních kárách jak z Mad Maxe, v patách mají vojsko obřích ještěrů s hlavami o velikosti tenisových míčků a musí se postavit proti tyranii Dennise Hoppera, který vyfasoval jeden z nejšílenějších účesů své kariéry. Jo a také jsou tady dinosauři v řetězech, král zakletý v obří hromadu slizu nebo bazuka, měnící lidi v opice. Do toho pobíhá Mario a Luigi s instalatérským nářadím a záchodovým zvonem, celé to připomíná komickou verzi Demolition Mana s hroznými triky a sem tam se navíc vyskytne nějaká ta houbička. I když na houbičkách museli být po celou dobu tvůrci a vůbec nechápu, jak tohle mohl někdo dovolit natočit… vždyť muselo být nad slunce jasné, že není šance na úspěch. Ale guilty pleasure jako prase, u kterého máte šanci, samozřejmě s dostatečným množstvím alkoholu v krvi, že si to i užijete. ()

FOCKE_WULF 

všechny recenze uživatele

Vůbec nevím, co si o tomhle filmu mám myslet. Je to mírně nevkusné, mírně zábavné, napůl ospalé a napůl akční, občas mě z divácké letargie probral nějaký ten vtípek a celkově si myslím, že je to hanobení Mária s Luigim, těch našich dětských idolů. Možná, že by film o hrdinných instalatérech měl natočit spíš Tim Burton, ten by to asi čapnul líp. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (42)

  • Během honičky si Bob Hoskins zlomil prst. Po celý zbytek filmu nosil dlahu namalovanou na řůžovo. (HellFire)
  • Vo filme sa ako komparz objavil mladší nevlastný brat i nevlastná sestra herečky Samanthy Mathis, ktorá stvárnila princeznú Daisy. (Raccoon.city)
  • Začiatočná hudba k úvodným titulkom je z pôvodnej hry Super Mario Bros. z roku 1985. (Raccoon.city)

Související novinky

Cruise a Stiller opět spojí síly

Cruise a Stiller opět spojí síly

17.02.2009

Čím by byla Tropická bouře bez Toma Cruise? Něčím asi ano, ale určitě by ztratila svůj bezkonkurenčně nejzábavnější prvek. A Tom bude mít opět příležitost dokázat, že je za jistých okolností lepší… (více)

Reklama

Reklama