Reklama

Reklama

Moje sestra vlkodlak 2

  • Kanada Ginger Snaps 2: Unleashed (více)
Trailer

Obsahy(1)

Brigitte se nakazila lykantropií od své sestry Ginger, o niž se dříve starala. Tato nemoc ji sžírá zevnitř nejen tělesně, ale především duševně. Jejímu zdraví také neprospěje, že ji zavřeli do léčebny drogově závislých kvůli detoxikaci, protože lék, jenž jí jediný pomáhá oddálit hrůznou přeměnu ve vraždící monstrum považují za drogu. A k tomu ji pronásleduje i jiná krvežíznivá bestie za ne zrovna neobvyklým účelem... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Trochu jiný sequel, než by většina diváků čekala. Dvojka Ginger Snaps totiž nepřináší víc akce a krve, nýbrž se opět zaměřuje především na temný příběh a rozvíjení lykantropických příznaků, které trápí tentokrát sestru Brigitte. Zabrušování tesáků, zastřihávání chlupatých a špičatých uší nebo jenom kruté prokletí, s nímž se hrdinka nechce smířit. Postavy jsou napsány výborně, zvláštní péče se dostala na malou Ghost se zálibou v komiksech. Maska vlkodlaka je zase o něco propracovanější, i když není moc vidět. A vůbec, celá atmosféra snímku je hodně temná a smutná, za což může hlavně ta věčná zima a prostředí uvnitř léčebny pro feťáky. Příjemný horror, pro fanoušky jedničky určitě žádná ztráta času. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Záverečný klimax mi niečo napovedal. A to, že Brett Sullivan nieje zlý režisér a keby sa bol držal svojho talentu nielen na konci, bol by natočil skvelý film. Minimálne tak dobrý, ako jednička. Ale ono je to vlastne len o ´´feťáčke´´, ktorá sa so svojím problémom chce vysporiadať po svojom, ale mudrlanti z liečebne jej v tom však pekne podkopávajú labky. Plusy za spomenutý akčný záver a posledné sekundy filmu, ktorý dá vedieť, že existujú väčšie monštrá, ako sú vlkolaci. ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

Pokracovani skoro stejne dobre prvniho dilu. Vlkodlaci "problem" je opet lehce upozaden a prostor dostavaji predevsim vztahy. Scenaristicky je film sice trochu roztristenej, ale nektere postavy jsou napsany genialne. Moc se mi libila mala Ghost, celou dobu clovek netusi, co si o ni myslet. Skvele byla zahrana i jeji babicka (i kdyz byly videt jen oci) a hlavni muzsky "hrdina". Kapitolou samou o sobe je pak samozrejmne sen kazdeho psychologa - masturbacni terapie. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno jsem viděl trojku, která se mi docela líbila a o níž jsem si až doteď myslel, že to je jednička. I proto mě zezačátku zarazila ta současnost v tomhle díle. Je to trošku temněji podaná parafráze Vlka s Nicholsonem, v podstatě to samé (tady ozvláštněné vynikající malou Ghost a hromadnou masturbační terapií), možná trochu méně nudnější. Čekal jsem trochu víc. Být to nejvýše půlhodinová povídka z nějakého vlkodlačího povídkového filmu, do níž by se nahustilo všechno to dobré z téhle hodiny a půl, bylo by to i na 4 hvězdičky. Takhle je to ale dost roztahané, místama se tu skoro nic neděje a tak pouze za 2. Po druhém shlédnutí jsem v opravdu silném pokušení hvězdičku přidat, ale pro velmi silnou a důraznou absenci Katharine Isabelle (těch pár okamžiků je málo), tak nakonec neučiním. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Tento díl se mi líbil nejvíc. Nešlo tu o vyvražďování beze smyslu, kterýho s každým dalším natočeným filmem mám plný zuby, ani nastavování ředěné kaše. Celkem jsem byl i napjatej, jak to bude pokračovat. A, což je dnešní dobou více než neobvyklé, měl jsem dokonce pocit stísněnosti, ne přímo obav, ale nemělo to k obavám daleko a obavy nemají daleko ke strachu. Považuju to za dobrej horor a možná i jeden z nejlepších natočených za posledních pět let. A určitě mě to navnadilo na první a třetí díl. Líbilo se mi tu hlavně, že postavy jsou propracovaný a dobře zahraný a že tu nejde jen o lekačky a vraždy těma nejnechutnějšíma způsobama, ale i o něco víc. Tedy o psychiku hlavní hrdinky a její snahu zabránit své přeměně a ponechat si ještě aspoň stopu lidskosti, přestože ve srovnání s ostatníma postavama (kromě Alice, která byla tam kde jsi teď ty ;) je mnohem lidštější. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • Film se natáčel 40 dní od 3. února do 14. března roku 2003. Natáčelo se v prostředí opuštěné léčebny v Edmontu v Albertě (Kanada). Budova byla postavená v roce 1967 a nebyla využívána po mnoho let. (Stocki)
  • Z trilogie Moje sestra vlkodlak měl tento film nejvyšší rozpočet, který činil 4,8 milionu kanadských dolarů. (ČSFD)

Reklama

Reklama