Reklama

Reklama

Mr. Monk's Last Case: A Monk Movie

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Po strate zmluvy na knihu sa detektív na dôchodku Adrian Monk (Tony Shalhoub) cíti skľúčený, pretože teraz nemôže pomôcť zaplatiť svadbu svojej nevlastnej dcéry Molly (Caitlin McGee). Deň pred Mollyinou svadbou sa pri bungee jumpingu zabije jej snúbenec Griffin (Austin Scott). Molly je presvedčená o Griffinovej vražde a požiada Monka o pomoc pri riešení prípadu. (Arsenal83)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (20)

hypnos11 

všechny recenze uživatele

Zbytečnost. Jinak se to hodnotit nedá. Film není o vyšetřování případu, to je tady jenom jako vedlejší dějová linka. Tady se řeší hlavně vztahy, smrt, život a podobné filozofično, které k Monkovi jendoduše nesedí. Bylo tedy příjmené vidět všechny staré známé (až na (asi) jednu postavu se vrátili všichni, kteří mohli), ale např Randyho mohli tvůrci nechat trochu dospět. Film se snažil být komediální, ale Monkovy trapasy jsou více trapné, než vtipné, a Radnyho trapasy jsou více dětisnké, než vtipné. Než takovéto návraty, to raději žádné návraty. Mimochodem, je docela vtipné, že ve filmu má jednu z větších (ale zase ne hlavních) rolí pouze jeden černoch (snad to není moc nekorektní označení amerického občana tmavší pleti s částečným afro-americkým původem) - a hraje postavu, která je relativně záhy nemilosrdně ukončena. Asi černá ovce.. :) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Monk sa rozlúčil sám so sebou a sedemdesiat by som mu nehádal. Vyzerá rovnako ako predtým, teda staro, konečne to dobehol aj kalendárom. Dôležitejšie ako krimi prípad, ktorý je obvyklým spôsobom taký jednoduchý, televízny, tu je jeho posolstvo o temných zákutiach duše, psychických problémoch a podobných mentálnych nevyrovnanostiach, ktorým, čuduj sa svete, najviac čelia ľudia žijúci práve vo vyspelých krajinách. Kruh sa možno už navždy uzavrel, ale smútiť netreba. Nie je to jediný mních, ktorý má (nevlastnú) dcéru. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Proboha co to s Monkem udělali? Ono je sice fajn, že se tvůrci věnují vážnějším tématům jako jsou deprese, sebevraždy a stáří, ale na tu druhou se do konceptu Monka hodí jen to poslední a to je, stejně jako všechna ostatní, zpracované dost mizerně. Sice je super vidět celou starou partu pohromadě (ačkoli všichni pochopitelně zestárli) a pár fórů se vydařilo na výbornou, ale jinak je to vyloženě slabší epizoda seriálu natažená na skoro hodinu čtyřicet a vyplněná právě depkou, Monkovými náběhy na sebevraždu způsobené stářím a covidem (ano, na ten tu taky dojde) a celé je to křečovité, na sílu a jako fanoušek seriálu nechápu, proč se pro takové ladění (stejní!) tvůrci rozhodli. Sice je fajn říct, že sebevražda není řešení a že když jste na tom špatně, je lepší si o tom s někým promluvit (když už tam na konci je číslo na nějakou americkou linku pro sebevrahy), ale proč to, proboha, je v konceptu Monka? A proč se tvůrci snažili vytvořit stejně silný epilog jako bylo finále seriálu, když ho jen vykradli a dodali k němu pitomý případ s nejbohatším chlapem na světě? A jak to celé nedrží pohromadě dost potvrdí i těžce patetická scéna v parku, kde se Monk setká s obětmi vražd, které vyřešil - a dokonce i s těmi, jejichž vraždy teprve vyřeší! Finále seriálu bylo vtipné v tom, že všechny osudy úžasně zakončilo a přišlo s obrovským zvratem, který Monkovu situaci pořádně a hlavně silně uzavřel, ale tohle je ve finále ještě zbytečnější, než se od pohledu zdálo. Ale to výrazné rýpnutí do Elona Muska se mi líbilo, neříkám nic. To je aspoň jeden z mála kladů, co tenhle epilog má... 2* ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Příjemná záležitost pro znalce seriálu. Pak to má tu správnou nostalgii. Jinak je to přesně v duchu seriálu, takže krimi převážně nevážně, s černobílými postavami a jednoduchou zápletkou. Každou scénu lemují Monkovy obsese a fóbie, což je živnou půdou pro různé komické situace, na kterých to celé stojí a padá. Je super, že se podařilo sehnat klíčové původní herce. ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Původní seriál řadím mezi to nejlepší, je skoro vynikající. Tento film však je tak o 2 až 3 levely níže. Nostalgická utahaná nuda, která je jen ojediněle okořeněna nějakým kratičkým zábavným frkem. Ty frky jsou skoro vždy již staré a do děje jsou vecpány tak jaksi na sílu a snad jen proto, aby si diváci v té zoufalé nudě uvědomili, že vlastně sledují jakýsi odvar z Monka. Vůbec to neladilo. ↘️ 37% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (13)

  • Pes určený k adopci se jmenuje Watson, a to jako pocta partnerovi Sherlocka Holmese při řešení zločinů, doktoru Watsonovi. (Katka189)

Související novinky

Slavné značky se dočkají navázání

Slavné značky se dočkají navázání

17.03.2023

Sledování televize a potažmo streamovacích služeb je i po pandemii Covidu-19 a s tím spojených lockdownech pořád na vzestupu a není se tedy čemu divit, že produkční společnosti hledají stále více… (více)

Reklama

Reklama