Reklama

Reklama

Baiohazado: Desuairando

  • Japonsko バイオハザード: デスアイランド (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

D.S.O. agent Leon Kennedy je poslán zachránit uneseného doktora Taylora. Mezitím agent B.S.A.A. Chris Redfield vyšetřuje výskyt zombie v San Franciscu, kde se nepodařilo zjistit příčinu nákazy. Oběti mají pouze jedno společné – všichni nedávno navštívili ostrov Alcatraz. (mikki089)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (46)

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Všechny známé tváře na jednom místě, v jednom filmu a na jednom ostrově - co více si skalní fanoušek Resident Evil her může přát? Vlastně vůbec nic... hm... teda krom lepšího příběhu, který stál úplně za vyliž prdel a dá se říct, že je předchůdci Infinite Darkness vlastně úplně totožný. Před lety se do rukou hráčů dostal vynikající masterpiece jménem RE7, který nejen dokázal okouzlit skvelými horor prvky, ale také výborným příběhem. Proč nám tvůrci animovaných RE filmů nedopřejí něco podobného? Tohle je vesměs jenom pokračování hrozné šestky, která pomalu celou sérii zahrabala. Čtvrtou přihazuju za Jill, která se ve finále vypořádala s monstrem, jako tehdy v RE3 s Nemesisem (krásná a paměti osvěžující reference). Slabé čtyři hvězdy. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, kdy jsem naposledy viděl nějaký Resident Evil co by nebyl v “modrých číslech”. Za mě obrovské plus za animaci a “casting”. Máme tu “známé tváře” (další plus). Protože mám osobní slabost pro “ostrov”, tak plusové body sbírá i výběr lokace. Na druhou stranu mi osobně dost hnula žluči scéna s motorkou (ta byla super debilní), “komáří bio-drony” na tom nebyly o moc lépe… uf. Za mě tedy solidní průměr co nijak nepřekvapil a ani nezklamal. ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nečekal, že se z frančízy se jménem Resident Evil stane nefalšovaný Marvel. Tohle jsou totiž Avengers se vším všudy. Mě jako obřího fanouška herní předlohy zaujal nápad dát všechny hlavní protagonisty této série do jednoho filmu. Sice to ve výsledku je pořádný guláš, ale vem to čert! Po stránce příběhu nemá Death Island moc co nabídnout, volně to navazuje na Vendettu z roku 2017 (ta mi osobně přišla kvalitnější). Jinak akční sekvence neurazí, na tu spolupráci všech postav se docela dobře dívá. A za závěrečný souboj s monstrem by se nestyděl ani žádný superhrdina (tohle mi už osobně přišlo přes čáru). Slova komornost a střídmost tomuto dílu ságy RE absolutně nic neříkají! :D Za mě dávám 6/10 ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Campcom zase vzal nepoužité CGI scény z Resident Evil hier a vygeneroval z toho animovaný film. Animovaný film, ktorý však ako film vôbec nefunguje. Herná séria Resident Evil totiž nikdy neprekvitala nijako inteligentným príbehom, prepracovanými postavami, ale to všetko dokázala vynahradiť zábavnou hrateľnosťou. No a keď tú z tohto celého vyberiete, ostane vám len CGI film s primitívnym príbehom, otrasnými postavami, ktoré sa tvária drsne ako cigán na úrade práce, trápny scénar s monžstvom rádoby cringe hlášok a aj grafika, ktorá môže možno vynikať vo videohre, ale na poli celovečerných animovaných filmov hrá iba druhú, ak nie až tretiu ligu. Ani Degeneration alebo Damnation neboli žiadne animované zázraky, ale ako také priemerné kúsky sa dali akceptovať. Death Island však už líže laťku podpriemernosti až príliš často. Skutočne iba pre hardcore fanúšikov Resident Evil. Všetci ostatní, nech si radšej zahrajú ľubovoľný Resident Evil na Playstation, bude to omnoho lepšie strávený čas. CELKOVO: 3/10 ()

stitch7 

všechny recenze uživatele

/// Nerozumím tomu. Nerozumím, proč si ještě v roce 2023 někdo řekl, že potřebujeme další animovaný Resident Evil film, který bude počtvrté o tom samém. Nerozumím tomu mít tolik herních známých tváří pohromadě, což se stalo úplně poprvé, a skoro toho nevyužít. Nepochopím ten nevyužitej potenciál Death Islandu. Nepobírám popírání fyziky a hloupé hlášky. Chápu jen těch 55%, co snímek teď má. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (8)

  • Leon hovorí Jill, že Alcatraz bol kedysi vojenskou pevnosťou. To je pravda. Pôvodná pevnosť Alcatraz bola dokončená v roku 1858. S 85 delami a posádkou 200 vojakov strážila záliv San Francisco. Nikdy sa však neocitla v boji. Na ostrove bolo aj väzenie, v ktorom boli uväznení sympatizanti Konfederácie, súkromné osoby i vojaci Únie odsúdení za zločiny. (Arsenal83)
  • Chris při řeči s Jill zmiňuje postavu Pierse. Piers Nivans je jednou z hratelných postav ve hře „Resident Evil 6“. Byl vojákem BSAA, ve kterém Chris viděl potenciální náhradu za sebe sama. Piers sám sebe nakazil C-Virem při souboji s B.O.W. – HAOS. Bohužel zemřel, když se obětoval, aby se Chris dostal z podmořského výzkumného komplexu před sebezničením. (ScarFace_V8)
  • Ve filmu je Chrisovi vyčten fakt, že se často z misí vracel sám po ztrátě celého týmu, kterým velel. Je tak odkázáno na události šesté hry, kde přišel o celý tým při operaci v postsovětské republice Edonia. Stejně se tak stalo i o půl roku později při incidentu s C-Virus v Číně. Ve filmu Resident Evil: Vendetta (2017) s menším týmem však zaznamenal jednu ztrátu, kdy zmutovaný pes roztrhal postavu Damiana. Zbylí dva přeživší, D.C. a Nadia, se již tomto filmu nevyskytují. (ScarFace_V8)

Reklama

Reklama